به گزارش سیبیاس نیوز سازمان جهانی بهداشت در گزارش در این باره میگوید سدیم (نمک) «که یک ماده مغذی ضروری است، در صورتی که بیش از حد خورده شود، خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و مرگ زودرس را افزایش میدهد.» همچنین شواهد موجود مصرف بیش از حد نمک یا سدیم را با افزایش احتمال دچار شدن به سرطان معده، چاقی، پوکی استخوان و بیماری کلیوی مربوط میکند.
بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت در صورت عملی شدن توصیههای کاهش مصرف نمک تا سال ۲۰۳۰ جان حدود ۷ میلیون نفر نجات پیدا میکند. حدود ۱/۸۹ میلیون نفر در سال به علت بیماریهای مربوط به مصرف نمک میمیرند.
دکتر تدروس آدهانوم قبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در این باره گفت: «رژیمهای غذایی ناسالم علت اصلی مرگ و بیماری در سراسر جهان هستند. این گزارش نشان میدهد که اغلب کشورها هنوز سیاستهای اجباری برای کاهش مصرف سدیم را به اجرا در نیاوردهاند و مردمشان را در معرض خطر حمله قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامت قرار دادهاند.»
مردم به طور میانگین ۱۰/۷۸ گرم نمک در روز مصرف میکنند. توصیه سازمان جهانی بهداشت است که این میزان به حدود ۵ گرم – تقریبا یک قاشق چایخوری- در روز کاهش یابد.
کشورهای عضو سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۱۳ به کاهش مصرف سدیم یا نمک تا حد ۳۰ درصد تا سال ۲۰۲۵ متعهد شدند، اما به گفته سازمان جهانی بهداشت، تنها ۵ درصد کشورها سیاستهای فراگیر و اجباری برای کاهش نمک را به اجرا درآوردهاند. این سیاستها شامل نصب برچسب محتوای نمک روی بستههای ماده غذایی و کارزارهای رسانهای برای تشویق کاستن از مصرف نمک هستند.
سازمان جهانی بهداشت همچنین توصیه میکند که ترکیب غذاها طوری تغییر داده شود که میزان کمتری نمک داشته باشند و غذاهای پرنمک در مدرسهها، بیمارستانها و آسایشگاهها محدود شوند.
شما با عمل کردن به این توصیهها میتوانید مصرف روزانه نمک یا سدیمتان را کاهش دهید: