با عجیبترین و ترسناکترین میوههای جهان آشنا شوید؛ از دست بودا تا میوه مارگونه
با وجود انواع میوههای لذیذ و خوشعطر و خوشطعم در جهان، برخی از آنها ظاهری فرازمینی و ترسناک دارند که شاید با دیدنشان میل چندانی برای خوردنشان نداشته باشید.
هیچیک از ما تصورمان از میوه با ترس یا هیجان منفی همراه نیست. میوه نوعی خوراکی خوشمزه است که هر کدام از آنها متناسب با فصلی که در آن رشد میکنند، خاصیت ویژهای دارند و راهکاری خوشمزه برای رفع برخی مشکلات احتمالی ناشی از آن فصل بشمار میروند.
اما با وجود انواع میوههای لذیذ و خوشعطر و خوشطعم در جهان، برخی از آنها ظاهری فرازمینی و ترسناک دارند که شاید با دیدنشان میل چندانی برای خوردنشان نداشته باشید.
مثلا وقتی یک عدد میوه درخت رامبوتان جلوی شما بگذارند، آن پوست قرمز با جوانههای سبز و بلندش بیشتر شبیه یک موجود فضاییِ ترسناک بهنظر میرسد و به جای اینکه رغبتی برای خوردنش در وجودتان ایجاد کند، نوعی دلهره و ترس از اینکه چیست و چه مزهای دارد را در دلتان به وجود خواهد آورد.
میوههای دیگری هم شبیه رامبوتان در جهان وجود دارند که بیشتر ترسناک به نظر میرسند تا خوشمزه؛ اگرچه طعم خوبی دارند و ممکن است پس از یک بار تست کردن، به یکی از طرفداران پروپاقرص آنها تبدیل شوید.
برای آشنایی با شماری از این میوههای عجیب از شما دعوت میکنیم تا در ادامه این مطلب باما همراه باشید.
دست بودا (Buddha's Hand)
دست بودا از خانواده بالنگهاست و اغلب در کالیفرنیا کشت میشود. فقط از پوست این میوه استفاده میشود و قسمت داخلی آن خوردنی نیست. این میوه روی درختچهها و درختهای کوچکی که شاخههای بلند و نامنظمی دارند و پوشیده از خار هستند، میروید. برگهای بزرگ و بلند مستطیل شکل این درخت به رنگ سبز کم رنگ است.
چینیها این میوه را به عنوان هدیه در جشن سال نو به یکدیگر هدیه میدهند، زیرا اعتقاد دارند برای آنها خوش شانسی به ارمغان میآورد. همچنین، این میوه بسیار خوشبوست و در چین و ژاپن از آن برای خوشبو کردن اتاقها و وسایل شخصی مانند لباس استفاده میکنند.
رامبوتان (Rambutans)
رامبوتان نوعی درختی با اندازه متوسط و مربوط به مناطق گرمسیری و استوایی است که میوههای قرمز، شفت و گرد دارد. این میوهها ظاهری شبیه موجودات فضایی دارند و گوشت داخلشان نیز شبیه سفیدی چشم یک هیولای ترسناک است. میوه درخت رامبوتان در تایلند به نام «میوه مودار» نیز معروف است و میتوان آن را از خانواده میوه «لیچی» دانست.
پوست میوه تاژین پوشیده از مژک است و طعمی ترش و شیرین دارد. هسته آن قهوهای شفاف و به قطر دو تا سه سانتیمتر است.
کدوی کارناوال (Carnival Squash)
پوست این کدو سبز که بیشتر شبیه کدوحلوایی است به قدری ضخیم است که آدم احساس میکند غولی بزرگ در شکم آن لانه کرده است. قسمت گوشت درونی این کدو شبیه پرتقال بی رنگ و رو است. راهراههای این کدو سبز، سفید، نارنجی و سبز است و این تفاوت رنگ به رسیده یا کال بودن این کدو مربوط میشود. کدوی کارناوال مملو از ویتامینهای آ، ث و پتاسیم است.
میوه کاکتوس (Cactus Pear)
کاکتوسگلابی در کالیفرنیا کشت میشود و در اسپانیا به آن «توناس» میگویند. در ایران هم به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس گفته میشود. البته این میوه بیشتر هویت کاکتوسی دارد نه گلابی. میوه کاکتوس تنها میوهای است که در ردیف سبزیجات هم دستهبندی میشود. گوشت این میوه، شیرینمزه و آبدار و دانههای ترد سیاهرنگی در بافت آن پراکنده است. کاکتوس پخته طعم مارچوبه و یا فلفل دلمهای سبز را میدهد.
میوه اژدها (Dragon Fruit)
اجازه ندهید ظاهر زشت و دوست نداشتنی این میوه شما را گول بزند. داخل آن سفید با دانههای مشکی است و طعم بسیار عالی دارد. اما قبول داریم که ظاهر بسیار زشت و حتی ترسناک است.
پیتایا یا دراگون فروت روی کاکتوسی به نام هیلوسرئوس رشد میکند که به نام «ملکه هنولولو» نیز شناخته میشود. میوه اژدها فقط در شب شکوفه میکند و گل هایش عموما بزرگ و سفید هستند.
این گیاه بومی جنوب مکزیک و آمریکای مرکزی است، اما در کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون ویتنام، تایوان، جنوب چین، ژاپن، فیلیپین و مالزی هم کشت میشود.
از دیگر نامهای این میوه میتوان به گلابی توت فرنگی نیز اشاره کرد. دو نوع مرسوم از دراگون فروت، پوست قرمز با لایههای برجسته سبز رنگ دارند که حالتی همانند اژدها را تداعی میکند. گوشت داخلی آنها هم سفید رنگ با دانههای سیاه است.
نوع دیگر آن پوست زرد، گوشت سفید با دانههای سیاه دارد و به عنوان دراگون زردرنگ شناخته میشود. این میوه شاید عجیب و غریب به نظر برسد، اما مزه آن فرق چندانی با میوههای دیگر ندارد. میتوان مزه آن را به کیوی و گلابی تشبیه کرد.
چریمویا (Cherimoya)
این میوه شبیه نارنجک یا وزغ فرانکشتاین است تا یک میوه خوردنی. اما طعم گوشت سفید داخل آن خوب است و مانند یک بستنی ساده در دهان شما آب خواهد شد. این میوه ترسناک در درمان اسهال خونی و کاهش تب بسیار مفید است. اما باید بدانید که دانههای آن سمی هستند.
معمولا به چریمویا «میوه اشرافی» هم میگویند. این میوه یک منبع عالی از ویتامین C، کربوهیدرات، پتاسیم، فیبر، ویتامینها و مواد معدنی ضروری است.
پشن فروت (Passion Fruits)
احتمالا نام این میوه را شنیده اید. این میوه را که برش میدهید تا منظرهای شبیه دل و روده خون آلود مواجه میشوید که بیشتر از اینکه تمایل به خوردن آن داشته باشید، دلتان میخواهد آن را دور بیندازید. این میوه وقتی میرسد، چروک میشود.
پشن فروت ظاهری تخممرغی دارد و در مناطق گرمسیری یافت میشود. دانههای آن عالیترین منبع فیبر محسوب میشود. پشن فروت خاصیت خوابآور نیز دارد و اگر پیش از خواب مصرف شود در تمدد اعصاب و خواب راحت تاثیر بسزایی خواهد داشت. عطر و بوی آن شبیه گواوا و بسیار شیرین است.
دوریان (Durian)
دوریان با بوی بسیار زننده و بدش شناخته میشود. حتی اگر بتوانید این بو را تحمل کنید، باید برای رسیدن به مغزش از پوست سخت و زرد رنگش عبور کنید. دوریان حاوی مواد مغذی بسیار بالاست.
دوریان در مناطق گرمسیری در سراسر جهان، به ویژه در کشورهای جنوب شرقی آسیا مالزی، اندونزی و تایلند رشد میکند. این میوه میتواند تا ۳۰ سانتیمتر قد کشیده و حدودا ۱۵ سانتیمتر پهنا داشته باشد.
جک فروت (Jackfruit)
این میوه استوایی، بااینکه بسیار خوشمزه است، اما خطرناک نیز هست. با اینکه جک فروت ضرری ندارد، اما هنگام افتادن از درخت میتواند کشنده باشد، زیرا ۳۶ کیلوگرم وزن دارد. معمولا این میوه را به صورت سرخکرده میل میکنند. بسیاری از گیاه خواران، آن را به خاطر دارا بودن فیبر فراوان، به جای گوشت مصرف میکنند. جک فروت سرشار از پروتیین، پتاسیم و ویتامین ب است.
جک فروت، درختی است که بیشتر در مناطق جنوبی و جنوب شرقی آسیا و همچنین در قسمت شرقی آفریقا یافت میشود. میوههای آن سبزرنگ، آبدار و معطر و جزو بزرگترین میوههای جهان و بزرگترین میوه درختی بشمار میروند.
میوه مار گونه (Snake Fruit)
نام این میوه با توجه به پوستش انتخاب شده و خودش هیچ ارتباطی به مار ندارد. طعم آن شبیه ترکیب آناناس، موز و آجیل است. پوست آن نیز بسیار خشن و زبر بوده و در پوست کندن آن باید بسیار دقت کرد. شما میتوانید آن را بهعنوان هدیه به دیگران تقدیم کنید.
میوه مار گونه با نام سالاک هم شناخته میشود. برای پوست کردن سالاک باید نوک آنرا فشار دهید و پوست آنرا تکهتکه جدا کنید. گوشت میوه کرم رنگ با دانههای بزرگ سیاه است و بافت آن شبیه سیب ترد و کمی آبدار است. میوه نارس ترشمزه است، اما انواع رسیده آن شیرین و کمی اسیدی شبیه آناناس هستند.
نونی (Noni)
به نظر میرسد نونی یا همان شاه توت هندی، از دنیای دیگری وارد دنیای ما شده. این میوه جز خانواده قهوه محسوب میگردد و اسامی مستعار بسیاری مانند منگ کودو (Mengkudu) بر روی آن گذاشته شده. نونی برای درمان بیماریهای کبدی متعدد و حتی قاعدگی زنان کاربرد دارد. همچنین برای بیماریهای پوستی، درد، سرماخوردگی، فشار خون بال، افسردگی، ورم مفاصل، آسم، دیابت، سرطان و … مفید است. برگهای این میوه نیز برای درست نمودن سالاد مورد استفاده قرار میگیرند.
نونی میوهای است که در مناطق معتدل استوایی مانند تاهیتی رشد میکند. پرندگان عاشق این میوه هستند.
ریشه نیپا (Nipah Seed)
ریشه نیپا از درخت نخل نیپا به دست میآید. این درختان که در کشور مالزی یافت میشوند، به خاطر بدنه تنومندشان مشهور بوده و به همین دلیل ارزش بالایی دارند. ریشه نیپا میتواند در فرایند تخمیر نوشیدنیهای الکلی به کار گرفته شود. شکری که از این ریشه بدست میآید، عملا بدون کاربرد باقی میماند، زیرا فرایند تصفیه و تجاری سازی آن با مشکلاتی رو به روست. اگر ریشه نیپا را به حال خود رها کنید، بعد از گذشت ۱۰ روز به سرکه تبدیل خواهد گشت.
منبع: روزیاتو