طرز تهیه کاچی ساده برای دو نفر؛ یک دسر مقوی برای افطار در ماه رمضان
کاچی به عنوان یک دسر افطاری خوشمزه یا حتی یک غذای سبک برای افطار در ماه رمضان شمرده میشود. در این مطلب طرز تهیه کاچی ساده برای دو نفر را آموزش دادهایم.
کاچی به عنوان یک دسر افطاری خوشمزه یا حتی یک غذای سبک برای افطار در ماه رمضان شمرده میشود. کاچی در شهرهای مختلف نامهای متفاوت و شیوه پخت متفاوتی دارد. به عنوان مثال در شهر تبریز به آن قویماق میگویند و کرمانیها برای افزایش انرژی و خاصیت دسر به آن چهار مغز اضافه میکنند.
مواد لازم؛ تهیه کاچی ساده برای دو نفر
آرد سفید گندم ۱ لیوان
نبات آسیاب شده یا شکر یا عسل یا شیره انگور ۳/۴ پیمانه
روغن حیوانی یا روغن جامد نصف پیمانه
کره ۱۰۰ گرم
آب ۴ لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم کرده به مقدار لازم
پودر هل ۱ قاشق چایخوری
پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه کاچی ساده برای دو نفر
با مراحل طرز تهیه کاچی همراه ما باشید.
مرحله اول؛ آماده کردن شربت کاچی
برای تهیه کاچی اول شربت اون رو آماده میکنیم، شکر (یا نبات کوبیده شده یا عسل یا شیره انگور، شکر رو میتونید با هر کدوم از این موارد که دوست دارید و در دسترس تون هست جایگزین کنید) و آب رو داخل ظرفی مخلوط میکنیم و روی حرارت متوسط قرار میدیم تا زمانی که شکر حل بشه.
نیازی به جوشیدن زیاد و به قوام رسیدن نیست. وقتی دانه های شکر کاملا حل شد زعفران دم کرده را اضافه میکنیم.
مرحله دوم؛ آب کردن کره
گلاب رو اضافه میکنیم و حرارت رو خاموش میکنیم و شربت رو کنار میذاریم ( اگه از نبات استفاده کردید و چنانچه لازم بود شربت رو از صافی رد کنید.)
روغن (من از روغن کرمانشاهی استفاده کردم از روغن جامد معمولی یا هر روغن حیوانی دیگهای هم میتونید استفاده کنید) و کره رو داخل ظرفی ریخته و روی حرارت کم قرار بدین تا کاملا ذوب بشن.
مرحله سوم؛ الک کردن آرد
بعد آرد الک کرده رو به روغن اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله چهارم؛ تفت دادن مواد
با قاشق چوبی مواد رو روی حرارت کم مدام هم بزنید تا ته نگیره و به رنگ طلایی در بیاد. ( یا رنگ دلخواهتون، هر چه رنگ مواد تیره تر بشه رنگ کاچی هم تیره تر میشه و بلعکس)
حرارت حتما ملایم باشه که همزمان با تغییر رنگ آرد خامی اون هم گرفته بشه و حتما مرتب و مدام هم بزنید تا مواد به صورت یکدست تغییر رنگ بدن.
وقتی مواد به رنگ مورد نظرتون رسید ادویههای دلخواهتون رو اضافه کنید.
من از پودر هل و کمی دارچین استفاده کردم که عطر خیلی خوبی به کاچی میده. اما در استفاده از دارچین زیادهروی نکنید. چون رنگ کاچی رو تیره میکنه. از زنجبیل هم میتونید استفاده کنید.
همونطور که میدونید از زردچوبه هم داخل کاچی استفاده میشه که هم رنگ خوبی به کاچی میده و هم خاصیت زیادی داره. اما اگه مثل من طعمش رو دوست نداشتین میتونید حذفش کنید و به جاش از زعفران بیشتری داخل شربت استفاده کنید.
مرحله پنجم؛ اضافه کردن شربت به مواد
بعد از مخلوط کردن ادویهها ظرف رو از روی حرارت بردارین و با یک دست شربت رو کم کم به مواد اضافه کنید و با دست دیگه مواد رو با همزن دستی مرتب مخلوط کنید تا یکدست بشه.
این کار رو ادامه بدین تا شربت تموم بشه و کاچی کاملا با شربت مخلوط و صاف و یکدست بشه.
در صورتی که دوست داشتین از خلال بادام و خلال پسته یا گردوی خرد شده داخل کاچی استفاده کنید در این مرحله به مواد اضافه کنید و حتما خلال بادام و پسته رو از قبل با آب یا گلاب خیس کنید تا نرم تر بشه؛ استفاده از خلال بادام و پسته و گردوی خرد شده کاملا اختیاری هست.
مرحله ششم؛ حرارت دادن مواد کاچی
ظرف رو مجدد روی حرارت ملایم قرار میدیم و در ظرف رو میذاریم تا کاچی جا بیفته و روغن بندازه. (به عبارتی کاچی رو دم میذاریم.)
هر از گاهی در ظرف رو بردارین و مواد رو هم بزنید و غلظتش رو چک کنید وقتی به غلظت مناسب رسید حرارت رو خاموش کنید.
توجه کنید که غلظت کاچی مثل حلوا نیست و شلتر و روانتر از حلواست و غلظتی مشابه فرنی یا ماست چکیده داره.
مرحله هفتم؛ تزیین کاچی
وقتی کاچی آماده شد داخل ظرف سرو مناسب بکشید و روی اون رو با خلال پسته یا بادام و کنجد و پودر گل محمدی و …. تزئین کنید.
منبع: همشهری