اولین درمان mRNA برای حساسیت به بادام زمینی؛ آزمایشها موفقیتآمیز بودهاند
حساسیت به بادام زمینی و بادام درختی فقط در آمریکا سه میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است. حالا دانشمندان برای اولینبار درحال کار روی درمانی با mRNA هستند که در آزمایشها موفق شده است حساسیت موشها به این ماده خوراکی را از بین ببرد.
محققان میگویند درمانی که برای اولینبار با mRNA برای حساسیت به بادام زمینی ساختهاند، در آزمایشها مؤثر ظاهر شده است.
حساسیت به بادام زمینی و بادام درختی فقط در آمریکا سه میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داده است. حالا دانشمندان برای اولینبار درحال کار روی درمانی با mRNA هستند که در آزمایشها موفق شده است حساسیت موشها به این ماده خوراکی را از بین ببرد.
پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا، لسآنجلس (UCLA) درحال آزمایش اولین درمان mRNA برای حساسیت به بادام زمینی هستند. این درمان از طریق انتقال نانوذرات به کبد عمل میکند. درمان حاضر درواقع نهتنها توانسته است حساسیت را در موشها معکوس کند، بلکه ابزارهای میکروبیولوژیکی را در اختیار بدن آنها قرار داده است تا جلوی بروز علائم خطرناک در بدن را بگیرند.
دکتر «آندری نل»، استاد دانشگاه UCLA میگوید: «تا جایی که ما میدانیم، تاکنون از mRNA برای بیماریهای حساسیتی استفاده نشده است. نشان دادهایم که پلتفرم ما میتواند حساسیت به بادام زمینی را آرام کند و باور داریم که ممکن است این روش بتواند برای سایر حساسیتهای غذایی و دارویی و حتی بیماریهای خودایمنی مؤثر باشد.»
حساسیت به بادام زمینی چگونه برطرف میشود؟
محققان برای ساخت این دارو با الهام از واکسنهای mRNA کرونا، پیامرسان RNA را درون یک نانوذره قرار دادند و بعد آن را به کبد رساندند تا به برخی سلولها دستور مقاومت در برابر پروتئینهای بادام زمینی بدهد. دانشمندان روی کبد تمرکز کردند؛ چون این اندام مقاومت خوبی در برابر مواد خارجی دارد و خانهای برای سلولهای آنتیژن است. این سلولها به آموزش سیستم ایمنی برای مقاومت در برابر پروتئینهای خارجی کمک میکنند.
این تحقیق بر پایه مطالعه دیگری مربوط به سال ۲۰۲۱ انجام شده است که نقش نانوذرات در انتقال تکههایی از پروتئین موسوم به اپیتوپ به کبد و اثر آن در رفع حساسیت موشها به تخممرغ را نشان میداد. محققان در سال ۲۰۲۲ موفق شدند اپیتوپ مربوط به بادام زمینی را پیدا کنند.
نل میگوید: «اگر بهاندازه کافی خوششانس باشید که اپیتوپ درست را پیدا کنید، نوعی مکانیزم ایمنی وجود دارد که مانع از واکنش به سایر تکههای پروتئینی میشود. با این کار میتوانید مجموعه کاملی از اپیتوپها را که در یک بیماری ایفای نقش میکنند، تحت کنترل درآورید.»
پژوهشگران اطمینان دارند که درمان آنها ظرف سه سال آینده وارد فاز کارآزماییهای بالینی میشود. نتایج این مطالعه در مجله ACS Nano منتشر شده است. فناوری mRNA در سالهای اخیر بسیار موردتوجه قرار گرفته و محققان حتی در تلاشند تا از آن برای تولید واکسن سرطان استفاده کنند.
منبع:دیجیاتو