کشف مقبرۀ ۱۸۰۰ سالۀ «خوک» در قلب شهر پاریس (تصاویر)

بخشهایی از بزرگترین گورستان باستانی پاریس به تازگی در یکی از مناطق پرتردد این شهر کشف شده است. به غیر از ۵۰ مقبرۀ انسان، یک مقبرۀ جالب حاوی اسکلت یک خوک نیز در این گورستان وجود دارد.
فرادید | در جریان احداث یک خروجی جدید برای یکی از ایستگاههای متروی شهر پاریس، یک گورستان بزرگ متعلق به قرن دوم بعد از میلاد کشف شده است. در دوران امپراطوری روم شهر پاریس که در آن زمان «لوتشیا» نامیده میشد دارای چندین گورستان بود. بزرگترین و مهمترین آنها به «گورستان جنوبی» معروف بود که حالا بخشهایی از آن از زیر خاک بیرون آمده است.
به گزارش فرادید؛ در قرن نوزدهم میلادی برای نخستینبار بخشهایی از این گورستان مورد کاوش قرار گرفته بود، اما کاوش اخیر به لطف رویکردهای تازۀ باستانشناسی میتواند اطلاعات تازهای را دربارۀ سنتهای تدفینی این منطقه در دوران باستان در اختیار محققان بگذارد.
(دو گور که به صورت مورب به هم متصل بودهاند)
این گورستان از حدود قرن اول میلادی تا قرن سوم مورد استفاده قرار میگرفته و در قرن چهارم به تدریج از دور خارج شده است. در جریان کاوش اخیر ۵۰ مقبره متعلق به قرن دوم میلادی کشف شده است که همگی در شرایط بسیار خوبی حفظ شدهاند. همۀ اجساد کشف شده در تابوتهایی چوبی قرار داشتهاند که در برخی موارد بقایایی از آنها مثل خردههای الوار یا میخها هنوز هم قابل مشاهده هستند.
(ظروف سفالی که بین پاهای یکی از مردگان قرار داده شدهاند)
در نیمی از این گورها تعدادی اشیاء تدفینی نیز یافت شده است؛ ظرفهای سفالی و شیشهای و برخی تزئینات لباس مثل سنجاق و کمربند از جملۀ این اشیاء هستند. مورد نادرتر یک سکۀ باستانی است که درون دهان یکی از مردگان قرار گرفته بود؛ این یک سنت مرسوم در دوران باستان بوده است. رومیان اعتقاد داشتند که ناخدایی به اسم «خارون» ارواح مردگان را از رودخانههای دنیای دیگر عبور میدهد و سکهای که در دهان مرده قرار میگرفت در واقع دسمتزد خارون به حساب میآمد.
بقایایی از چند کفش هم در برخی گورها کشف شده و نشان میدهد که برخی مردگان احتمالا با کفش دفن شده بودند.
(گودال حاوی اسکلت خوک و ظروف سفالی)
اما شاید منحصر به فردترین یافتۀ این سایت مقبرهای باشد که اسکلت کامل یک خوک در آن یافت شده است. در کنار این خوک اسکلت چند حیوان کوچکتر و دو ظرف سفالی نیز یافت شده است. به اعتقاد باستانشناسان این احتمالا یک «مقبره» به معنی دقیق کلمه نبوده است بلکه نوعی گودال حاوی پیشکش یا نذری بوده است.
(میخهای به جا مانده از یک کفش در کنار ظرفی سفالی در یکی از گورها)