درگیری لفظی دو نماینده در صحن علنی مجلس

اظهارنظر پورابراهیمی اما منجر به اعتراض شدیدتر از سوی حاجی‌دلیگانی شد و این نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس با اشاره به ماده ۷۹، درخواست خود را نسبت به بیان اخطار قانون اساسی اعلام کرد که البته ابوترابی فرد اجازه بیان این اخطار را به او نداد.

کد خبر : ۱۳۲۷۷
بازدید : ۱۳۵۹
اظهارنظر پورابراهیمی اما منجر به اعتراض شدیدتر از سوی حاجی‌دلیگانی شد و این نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس با اشاره به ماده ۷۹، درخواست خود را نسبت به بیان اخطار قانون اساسی اعلام کرد که البته ابوترابی فرد اجازه بیان این اخطار را به او نداد.

به گزارش ایلنا، مطرح شدن دوباره طرح دوفوریتی اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در طول چند روز منجر به بیان اخطار قانون اساسی ازسوی دو نفر از نمایندگان و واکنش رئیس نشست علنی امروز مجلس شد.

در حالی که طرح دوفوریتی اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی که هفته گذشته پس از طرح در صحن علنی مجلس به تصویب نمایندگان نرسید، بار دیگر در نشست علنی امروز مطرح شد، تعدادی از نمایندگان در موافقت و مخالفت با مطرح شدن دوباره طرح دوفوریتی به صحبت پرداختند.

حاجی دلیگانی: هیات رئیسه طرح‌ها و لوایح یک و دوفوریتی را حذف کرد
بر این اساس، ابتدا حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکری آئین نامه‌ای خطاب به هیات رئیسه مجلس گفت: ماده ۱۵۹ آئین نامه هیچ اشاره‌ای به تصمیم گیری در بررسی طرح‌ها و لوایح با ارجحیت و اولویت نکرده است و در تبصره این ماده نیز اشاره شده که هیات رئیسه مجلس موظف است طرح‌ها و لوایح دو فوریت را یک ساعت قبل از بررسی آن در مجلس توزیع کند.

نماینده مردم شاهین شهر در مجلس شورای اسلامی افزود: هیات رئیسه مجلس تمام طرح‌ها و لوایح یک فوریتی و دو فوریتی در پیوست‌ها حذف کرده است، بنابراین حق و حقوق تمامی نمایندگان حذف شده است.

او با بیان اینکه هیات رئیسه مجلس خلاف سوگند خود عمل کرده است، تصریح کرد: به چه دلیل فهرستی که بالغ بر ۳۰ طرح بوده است را از پیوست‌ها حذف کرده‌اید. چرا روز گذشته چنین اتفاقی افتاده است. اگر هیات رئیسه مجلس آئین نامه را رعایت نکند چه توقعی می‌توان از نمایندگان داشت که آئین نامه را رعایت کنند.

حاجی دلیگانی افزود: مگر ما فتوای حضرت امام را قبول نداریم که خلاف قانون، خلاف شرع است. چرا فهرست طرح‌های با اولویت را حذف کرده‌اید. چرا طرح کمک به ۶ میلیون نیازمند را اعلام وصول نکردید و حق مردم در این رابطه ضایع شده است.

نادران: نمایندگانی که رای آورده اند، نگران گروکشی اعتبارنامه هستند
همچنین الیاس نادران نیز در تذکری آئین نامه‌ای گفت: ماده ۱۵۹ آئین نامه تاکید دارد اگر طرحی مورد تصویب مجلس واقع نشد، بدون تغییر اساسی تا ۶ ماه دیگر نمی‌توان آن را در دستورکار قرار داد؛ مگر با تقاضای کتبی ۵۰ نماینده و تصویب مجلس این مورد صورت می‌گیرد.

نماینده مردم تهران در مجلس افزود: ماده ۱۰۴ آئین نامه به رعایت زمان بررسی طرح‌ها و لوایح با اولویت تاکید دارد. همکاران طرح دوفوریتی را از کمیسیون تدوین آئین نامه پس از ۳ روز در صحن بررسی کردند و پس از عدم اخذ آرای کافی از دستور خارج شد اما امروز این طرح را در قالب دو فوریتی بدون رعایت اولویت در دستور قرار دادند.

او تاکید کرد: اگر نمایندگانی که در مجلس دهم رأی آورده و نگران گروکشی اعتبارنامه هستند، این موضوع چه ربطی به نمایندگان دوره نهم دارد. چرا وقت مجلس نهم را می‌گیرید.

نادران تصریح کرد: بسیاری از دغدغه‌های مردم باید در دستورکار مجلس قرار گیرد اما در حال حاضر برخی به خاطر داشتن دغدغه‌های خودشان در مجلس دهم برخی موضوعات را در دستور کار بررسی قرار می‌دهند بنابراین این موضوع هیچ ارتباط و سازگاری با آئین نامه نداشته و باید از دستورکار خارج شود.

ابوترابی‌فرد: هیات رئیسه آئین نامه را رعایت می‌کند
در ادامه ابوترابی‌فرد رئیس جلسه در پاسخ به تذکر حاجی دلیگانی و نادران گفت: طبق موضوع ماده ۱۰۴ دستور هفتگی مجلس باید طبق اصول طرح‌ها و لوایح از کمیسیون‌ها توسط هیات رئیسه مجلس تهیه و پس از چاپ توزیع سیر خود را ادامه می‌دهد.

او اضافه کرد: موضوع در حال حاضر بررسی طرح‌ها و لوایحی که پس از بررسی در کمیسیون به هیات رئیسه می‌آید نیست چرا که در آن موارد قانون رعایت می‌شود اما طبق ماده ۱۰۴ آئین نامه هیات رئیسه طبق قانون طرح‌ها و لوایح را بررسی می‌کند.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اما در خصوص ماده ۱۵۹ باید گفت وقتی فوریت بررسی طرح و لوایحی بررسی می‌شود پس از شنیدن اظهارات موافق و مخالف نسبت به فوریت آن رأی‌گیری می‌شود، اما اینکه ما با تعداد انبوهی طرح‌ها و لوایح روبرو شدیم چه باید بکنیم در این مورد هیچ موضوعی ذکر نشده و در هیات رئیسه بررسی‌ها صورت گرفته است بنابراین برخی از طرح‌ها و لوایح از نظر مدیریت مجلس و هیات رئیسه دارای اولویت نیست.

ابوترابی‌فرد گفت: اگر در آئین نامه صریح و شفاف آمده بود که طرح‌ها و لوایح دارای دوفوریت نیز مانند طرح‌های عادی بررسی شود اما قانونگذار دقت کرده برخی طرح‌ها و لوایح دارای اولویت نیست و این مجال باز است که هیات رئیسه در این موارد تصمیم گیری کند.

ابوترابی فرد در پایان یادآور شد: نکته دیگر آن است که مگر تمام موضوع‌های مجلس نهم دارای اولویت است، در هیات رئیسه مجلس بحث‌های بسیاری صورت گرفته است و لازم شد که برخی موضوع‌ها در آئین‌نامه برای مدیریت بهتر مجلس آینده اصلاح شود.

درگیری لفظی پورابراهیمی و حاجی دلیگانی
در ادامه محمدرضا پورابراهیمی که قصد داشت در موافقت با تصویب طرح اصلاح موادی از آیین نامه داخلی مجلس صحبت کند، با تاکید بر این که حدود یک سال و نیم در کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس برای این طرح، زحمت کشیده شده، درحالی که حاجی دلیگانی همچنان از پشت میکروفون خاموش بر انتقاد خود اصرار داشت، اعلام کرد: اگر آقای حاجی دلیگانی و دیگر دوستان مدعی اجرای قانون هستند، لطفاً سر جایشان بنشینند و اجازه بدهند که صحبت کنیم.

این اظهارنظر پورابراهیمی اما منجر به اعتراض شدیدتر از سوی حاجی‌دلیگانی شد و این نماینده مردم شاهین‌شهر در مجلس با اشاره به ماده ۷۹، درخواست خود را نسبت به بیان اخطار قانون اساسی اعلام کرد که البته ابوترابی فرد اجازه بیان این اخطار را به او نداد.

با این وجود، ابوترابی فرد با انتقاد از نحوه بیان موضوع از سوی پورابراهیمی، یادآور شد: مسئولیت مدیریت جلسه برعهده رئیس جلسه است، لطفاً شما صحبت خودتان را مطرح کنید.

شایان ذکر است، در نهایت این طرح دوفوریتی به تصویب نمایندگان نرسید.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید