١٥٠‌میلیارد دلاری ارزش نخبگان

رضا بژکول در مقاله ای در شهروند نوشته براساس آمارهای ارایه شده سالانه ١٥٠‌تا ١٨٠‌هزار جوان تحصیلکرده از ایران خارج می‌شوند که بیشتر این مهاجران در کشورهای توسعه‌یافته زندگی می‌کنند. با این حجم از مهاجرت کشور در میان ١٩٣ کشور دنیا رتبه ١٥ را دارد. برآورد ارزش اقتصادی این مهاجرت ١٥٠‌میلیارد دلار در‌ سال تخمین زده می‌شود که خود به تنهایی می‌تواند بودجه دو تا سه‌سال یک کشور را تأمین کند، این درحالی است که ایران امروزه نیازمند حدود ٣٠ تا‌٤٠‌میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری خارجی است.

کد خبر : ۱۳۴۴
بازدید : ۱۰۶۶

فرادید | رضا بژکول در مقاله ای در شهروند نوشته براساس آمارهای ارایه شده سالانه ١٥٠‌تا ١٨٠‌هزار جوان تحصیلکرده از ایران خارج می‌شوند که بیشتر این مهاجران در کشورهای توسعه‌یافته زندگی می‌کنند. با این حجم از مهاجرت کشور در میان ١٩٣ کشور دنیا رتبه ١٥ را دارد. برآورد ارزش اقتصادی این مهاجرت ١٥٠‌میلیارد دلار در‌ سال تخمین زده می‌شود که خود به تنهایی می‌تواند بودجه دو تا سه‌سال یک کشور را تأمین کند، این درحالی است که ایران امروزه نیازمند حدود ٣٠ تا‌٤٠‌میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری خارجی است.

نویسنده مثال آورده که وقتی کشور کوچکی مانند هنگ‌کنگ در سال‌های دور توانست از یک دهکده ماهیگیری در قرن ١٩ به نوعی از کشور، سپس ایالتی از چین در‌آید و در دهه هفتاد به تنهایی بیش از کل درآمد هند صادرات داشته باشد، نشان‌دهنده استفاده بهینه از نیروی متخصص و تحصیلکرده و بهره‌وری بالای این کشور است، بنابراین ما هم می‌توانیم. می‌توان از تجربه کشورهای مسلمان مثل مالزی در دوره ماهاتیر محمد رئیس‌جمهوری پیشین این کشور الگوبرداری کرد.

مقاله شهروند به این جا رسیده که: می‌توان با انباشت همه نیروهای ملی و بکارگیری تخصص و حرفه آنها، منزلت ایران را در آینده نزدیک متحول کرد. و از این دوره پرتلاطم خاورمیانه با توجه به جنگ‌های فرقه‌ای و حضور قدرت‌های جهانی در این منطقه، حداکثر بهره‌برداری را داشت و برای حل مشکلات عدیده منطقه به دلیل بحران جنگ بین گروه‌های تندرو و دولت‌ها درجهت احیای قدرت واقعی خود گام برداشت.

۰
نظرات بینندگان
  • 123 ارسالی در

    اين كار ممكن نيست. اينجا نميزارن

تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید