عصر جدید پادشاهی زاکربرگ

عصر جدید پادشاهی زاکربرگ

بنیان‌گذار فیسبوک بارها اعلام کرده:" این ماموریت من است که مردم جهان را به هم متصل کنم. " به نظر می رسد با ابداع فیسبوک او توانست به هدف خود برسد اما حال به دنبال اتصال انسان ها به روبوت هاست!

کد خبر : ۱۵۲۱۲
بازدید : ۳۶۵۳
فرادید | بنیان‌گذار فیسبوک بارها اعلام کرده:" این ماموریت من است که مردم جهان را به هم متصل کنم. " به نظر می رسد با ابداع فیسبوک او توانست به هدف خود برسد اما حال به دنبال اتصال انسان ها به روبوت هاست!

به گزارش فرادید به نقل از ایندیپندنت، حدود سال های 1930 دو دانشجوی مهندسی دانشگاه استنفورد به نام های ویلیام هیولت (William Hewlett) و دیو پاکارد, (Dave Packard) از یک گاراژ کوچک در 70 کیلومتری سانفرانسیسکو فعالیت خود را در زمینه الکترونیک و پردازش اطلاعات آغاز کردند و با سرمایه ابتدایی 538 دلار، شرکتی را بنیان نهادند که هم اکنون با نامHP شناخته می شود و بیش از 90 میلیارد دلار ارزش دارد. اما از دید وسیع تر، خدمت بزرگ این دو نفر بیش از اینهاست. آنها بنیان گذار "دره سیلیکون" (Silicon Valley)هستند. منطقه ای که ایده ها و در واقع شرکت آنها در آن پا گرفت و سبب جلب توجه دولت امریکا، سرمایه گذاران و استعداد های جوان به فن آوری های مربوط به کامپیوتر و تجارت الکترونیک به این ناحیه شد تا هم اکنون غول های این صنعت هم چون اینتل (Intel) ای ام دی (AMD) ادوبی (Adobe) و حتی سایت های گوگل، یاهو و فیسبوک در آن متمرکز شوند.

هر چند در ابتدا ساخت کامپیوتر و قطعات وابسته سودآورترین تجارت دره سیلیکون بود و به دلیل استفاده از ماده سیلیکون در قطعات کامپیوتر این ناحیه به این نام معرف شد، اما با ظهور سایت های اینترنتی بزرگ از جمله "ای بی"Ebay) )، گوگل و بعد ها فیسبوک، اقتصاد این ناحیه تحول نوینی را تجربه کرد و به ناگاه، مارک زاکربرگ با سودآوری حیرت انگیز ایده خود - فیسبوک- پادشاه بلامنازع دره سیلیکون نام گرفت.

مارک زاکربرگ بنیان گذار فیسبوک درسخنرانی روز گذشته - کنفرانس F8
عصر جدید پادشاهی زاکربرگ در راه است

بعد از رشد چشمگیر استفاده از تلفن های همراه و نرم افزارهای اجتماعی مربوط به آن، بسیاری به این باور رسیدند که دوران فیسبوک رو به افول است و با توجه به ظهور این نوع اپلیکیشن ها نظیر واتساپ (WhatsApp) و اینستاگرام دیگر نیازی به فیسبوک نیست. با این حال در اولین حرکت، زاکربرگ به جای خالی کردن میدان و شروع بازنشستگی همراه با لذت استفاده از حساب بانکی افسانه ای اش، اینستاگرام را به قیمت 1 میلیارد دلار و نرم افزار واتساپ را به بهای 19 میلیارد دلار خریداری کرد و سرمایه گذاری با هدف توسعه فیسبوک را وارد مرحله نوینی نمود.


کاربران شبکه های اجتماعی خصوصا ایرانی های استفاده کننده از تلگرام، مدتی است روبوت های مدرن را دیده اند. این نوع روبوت ها که به اختصار بوت (Bot) نامیده می شوند، هرچند حالت فیزیکی مثل آدم آهنی ندارند اما با سرعت زیادی در حال محبوبیت و تکامل هستند. بوت ها در واقع نوعی رابط مجهز به هوش مصنوعی برای شبکه های اجتماعی به حساب می آیند که به تازگی علاوه بر دادن پیام های تعریف شده محدود، توانایی گفتگوی نوشتاری مستقیم یا همان چت کردن را هم دارا شده و با سرعت در حال بروزرسانی و محبوب شدن هستند.

فیسبوک هم اکنون بیش از 1.6 میلیارد کاربر فعال دارد که حد اقل یک بار در ماه از آن استفاده می کنند و حفظ آنها شاید مهم ترین دل مشغولی زاکربگ باشد اما با توجه به سرمایه گزاری میلیارد دلاری گوگل و مایکروسافت در هوش مصنوعی، فیسبوک هم به این کارزار وارد شده و در کنفرانس سالیانه F8 (همایش سالیانه توسعه دهندگان نرم افزاری شرکت فیسبوک) که روز گذشته 24 فروردین 95 در سانفرانسیسکو برگزار شد، رسما اعلام کرد: "من فکر می‌کنم توسعه هوش مصنوعی می تواند جان انسان ها را نجات دهد. به عنوان مثال پزشکان می توانند با استفاده از هوش مصنوعی در شبکه های اجتماعی چنین کاری را انجام دهند، ما می توانیم با ابزار های رایگان و متن باز فیسبوک این فرایند را به سرانجام رسانیم."

عصر جدید پادشاهی زاکربرگ در راه است

از زاویه ای دیگر، زاکربرگ به خوبی فهمیده است که مردم به اندازه سال های قبل، علاقه مند به اشتراک گزاری لحظات زندگی خود در فیسبوک نیستند و رشد تعداد کاربران در این شبکه، کاهش داشته و شاید با توسعه بوت ها در فیسبوک بتوان این روند را بهبود بخشید. تمرکز این بوت ها قرار است روی نرم افزار تلفن همراه پیام رسان فیسبوک (Facebook Messenger App) باشد که هم اکنون 900 میلیون کاربر فعال داشته و می تواند در سامانه های فروشگاهی مجازی پر تقاضا باشد.

خبر مهم اینکه، سامانه هوش مصنوعی موسوم به M هم اکنون مراحل آزمایش نهایی خود را در مجموعه فیسبوک می گذراند که در واقع یک بوت پیشرفته با امکان انجام کارهای روزمره مانند رزرو رستوران و یا فرستادن گل در روز تولد برای دوستان است. به یاد داشته باشیم سال گذشته در آمد فیسبوک از محل تبلیغات و همکاری با شرکت های تجاری مختلف بیش از 18 میلیارد دلار بوده است و بوتM می تواند با ایجاد نیاز در کاربران شبکه های اجتماعی جهان و استفاده درازمدت آنها که صرفه جویی در وقت و هزینه را برایشان به دنبال خواهد داشت امپراتوری زاکربرگ را بسط داده و تداوم می بخشد.

مترجم: محمدرضا اشتری
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید