بهره‌برداری طلا از کاهش بهره‌وری

کد خبر : ۲۳۵۶۸
بازدید : ۱۱۱۲
بازی بزرگ‌ترین اقتصاد جهان با فلز زرد ادامه دارد. داده‌های اقتصاد آمریکا که جمعه هفته گذشته باعث سقوط طلا شدند، روز دوشنبه نیز طلا را تحت فشار نگه داشتند،‌ اما از سه‌شنبه عصر به نفع این کالای گرانبها کار کردند. جمعه هفته گذشته داده‌های بسیار بهتر از انتظار گزارش اشتغال‌زایی ماه جولای باعث سقوط طلا به بهای 1335 دلار شد و روز دوشنبه نیز با تمام نوسان‌ها با همین قیمت پایان گرفت. روز سه‌شنبه هم با همین بها آغاز شد، اما عصر دومین روز کاری هفته، داده‌های بدتر از انتظار از بهره‌وری اقتصاد ایالات‌متحده، شاخص دلار را تضعیف و طلا را تقویت کرد. اونس طلا تا عصر روز سه‌شنبه در محدوده 1330 دلار نوسان می‌کرد، اما با انتشار داده‌های تازه جهشی قابل توجه را تجربه کرد و در نهایت روی قیمت 1350 دلار ایستاد. روز چهارشنبه نیز با همین قیمت آغاز شد تا اونس صبح سومین روز کاری هفته را روی قیمت‌هایی بالاتر از میانه کانال 1300 دلار نوسان کند. قیمتی که تا ساعت 6 عصر چهارشنبه برای اونس طلا ثبت شد، 1352 دلار بود، گرچه هم اکنون که شما این گزارش را می‌خوانید ممکن است قیمت متفاوتی به‌عنوان قیمت نهایی این روز رقم خورده باشد.

روز 15 دلاری

اونس طلا روز سه‌شنبه 15 دلار جهش را تجربه کرد، جهشی که عمدتا ناشی از انتشار داده‌های ضعیف از اقتصاد آمریکا و افت شاخص دلار بود. علاوه بر تاثیر داده‌ها، توقف موقعیت فروش و شناسایی سود نیز در شکل گرفتن این روند موثر بود.

عصر سه‌شنبه داده‌های ضعیف‌تر از انتظار گزارش بهره‌وری ایالات‌متحده باعث افت شاخص دلار شد تا طلا هم به طور مستقیم و هم غیرمستقیم نفع ببرد. بر اساس گزارش جدید، بهره‌وری اقتصاد آمریکا در سه ماه دوم سال 2016 معادل 5/ 0 درصد کاهش داشته است. این سومین فصل پیاپی است که این شاخص دچار افت می‌شود که طولانی‌ترین دوره افت از سال 1979 را رقم می‌زند. در حالی که گزارش خوب روز جمعه، احتمال افزایش نرخ‌های بهره در آمریکا را دوباره بیشتر کرد، گزارش روز سه‌شنبه می‌تواند دوباره تعویق انقباض پولی از سوی فدرال رزرو را محتمل‌تر کند. روز سه‌شنبه بیشتر بازارهای سهام رشد کردند، اما نتوانستند جلوی رشد طلا را بگیرند. رشد روز سه‌شنبه بورس‌ها عمدتا ناشی از انتشار این خبر بود که اوپک در ماه سپتامبر نشستی غیررسمی برگزار خواهد کرد. دیگر خبر مهم این روز انتشار عدد شاخص قیمت بهای مصرف‌کننده چین بود که برای ماه جولای منفی 7/ 1 درصد (نسبت به جولای 2015) اعلام شد. افت نسبت به ماه ژوئن نیز 6/ 2 درصد بوده است. این رقم بهتر از انتظارها بود و کمی به طلا کمک کرد. چین بزرگ‌ترین واردکننده بازار طلا است.

در اهمیت سیاست پولی

روز چهارشنبه نیز با قیمت 1350 دلار آغاز شد و اونس بعد از آن تحت‌تاثیر ادامه افت شاخص دلار قرار گرفت. همزمان با افت شاخص دلار که به رشد طلا کمک می‌کرد،‌ بازارهای سهام با رشد خود بخشی از سرمایه بازار فلزهای گرانبها را می‌ربودند. البته صبح روز گذشته، همزمان با اوج‌گیری شاخص‌های سهام آسیایی به قله یکساله، امیدی به همراهی بورس‌های اروپایی وجود نداشت.

آنچه صبح سه‌شنبه دوباره کانون توجه معامله‌گران بود، سیاست پولی فدرال رزرو و دیگر بانک‌های مرکزی عمده بود. سیاست‌های انبساطی بانک‌های مرکزی مهم به غیر از فدرال‌رزرو آمریکا می‌تواند به نفع طلا تمام شود، اما هنوز احتمال انقباض پولی در ایالات‌متحده پابرجا است. اگر فدرال رزرو افزایش نرخ بهره وجوه فدرال را به تعویق بیندازد، طلا گران‌تر خواهد شد. برخی مقام‌های ارشد فدرال رزرو آمریکا بر این باورند که اقتصاد این کشور هنوز با چالش‌های زیادی روبه‌رو است و افزایش زودتر از موعد نرخ بهره می‌تواند تهدید بزرگی برای رشد اقتصادی باشد. در این شرایط، یک تحلیل اقتصادی نشان می‌دهد که سیاست‌های پولی انبساطی بانک‌های مرکزی جهان می‌تواند قیمت جهانی طلا را در سال‌های آینده تا سطح 2000 دلار در هر اونس افزایش دهد. به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی «پروفیت کانفیدنشال»، اگر یک عامل بتواند در شرایط کنونی قیمت جهانی طلا را افزایش دهد، آن سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی بزرگ جهان است.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید