این ماه چشم از آسمان بر ندارید

در یک ماه آینده آسمان را از دست ندهید، چرا که پدیده‌های زیبا و خارق‌العاده‌ای همچون بارش هابی در پیش است.

کد خبر : ۲۷۳۸۶
بازدید : ۵۸۳۹
در یک ماه آینده آسمان را از دست ندهید، چرا که پدیده‌های زیبا و خارق‌العاده‌ای همچون بارش هابی در پیش است.

آسمان شب زیبایی‌های ‌بسیاری را در خود جای داده است. این ماه وقت آن است که کمی از تکنولوژی فاصله بگیرید، کمی سر به هوا باشید و بیشتر از این زیبایی‌ها لذت ببرید.
یک ماه بارش شهابی در انتظار شما است

یک ماه آینده زمان بسیار خوبی برای رصد آسمان است چرا که هم‌اکنون زمین در حال عبور از درون دنباله‌ی باقی مانده از دنباله‌دار هالی است. هر چند ممکن است این خبر ترسناک به نظر برسد، اما اتفاقی شگفت انگیز در پیش است زیرا بارش شهابی جباری (شکارچی) را در پیش دارد و این پدیده‌ی تماشایی تا ۱۷ آبان ادامه خواهد داشت.

اوج این بارش در صبح روز ۳۰ مهر خواهد بود که انتظار می‌رود در هر ساعت تا ۲۰ شهاب را ببینید که در جو زمین می‌سوزند. اما به علت نور ناشی از ماه تابان، بهترین زمان رصد این پدیده از امروز تا ۲۴ مهر و قبل از طلوع فجر است. هر ساله زمین دو‌بار از درون دنباله‌ی جامانده از هالی عبور می‌کند، سری قبل این پدیده در ماه اردیبهشت رخ داد و بارش شهابی اتا دلوی را در پی داشت.

برای مشاهده‌ی شهاب‌ها در این ماه، مجبور خواهید بود تا صبح زود از خواب بیدار شده و قبل از طلوع آفتاب به رصد آسمان مشغول شوید. از نام این بارش شهابی این طور بر می‌آید که همه‌ی شهاب‌ها از صورت فلکی جبار سرچشمه می‌گیرند، اما ممکن است آن‌ها را در هر نقطه‌ای از آسمان بیابید. فقط توجه داشته باشید که ۲۰ دقیقه قبل از شروع رصد محلی تاریک را پیدا کنید تا چشمانتان توانایی تطبیق با محیط را پیدا کند.

پنج سیاره را از دست ندهید
اگر بارش شهابی به اندازه‌ی کافی برای شما هیجان انگیز نیست، نگران نباشید چون پدیده‌های زیبای دیگری نیز در راه هستند. شما همچنین فرصت رصد سیاره‌های عطارد (تیر)، زهره (ناهید)، مریخ (بهرام)، مشتری (برجیس) و زحل (کیوان) را خواهید داشت.

سه سیاره‌ی زهره، زحل و مریخ را می‌توانید بعد از غروب آفتاب و در غرب آسمان بیابید. همچنین در روز ۷ آبان زهره و زحل در کنار یکدیگر در یک خط قرار می‌گیرند. همچنین می‌توانید عطارد، کوچک‌ترین سیاره‌ی منظومه‌ی شمسی را قبل از سپیده‌دم در شرق آسمان ببینید. بهترین زمان برای رصد عطارد هفته‌ی سوم مهرماه است که در تاریخ ۲۰ مهر با طلوع مشتری همراه می‌شود. خبر خوب اینکه این دو سیاره را می‌توان در زمان کمی قبل از طلوع آفتاب دید، پس نیازی نیست صبح خیلی زود بیدار شوید.

از نور منطقه‌ی البروجی لذت ببرید
شاید از نام این پدیده برداشت کنید که پدیده‌ای در زمینه‌ی طالع بینی است، اما در حقیقت یک پدیده‌ی نجومی واقعی است که با نام فجر کاذب نیز شناخته می‌شود. این پدیده تنها در آسمان تاریک و به دور از نور شهر و در محل هایی که راه شیری را می‌توان دید، قابل دیدن است. پس اگر به آسمانی تاریک و باشکوه دسترسی دارید، از این پدیده‌ی خاص لذت ببرید.

درست قبل از طلوع آفتاب، می‌توانید نوری اسرار آمیز را در افق ببینید. نوری مخروطی و مه‌آلود که از افق شرق کشیده شده است و قبل از سپیده‌دم قابل مشاهده است. این پدیده به علت بازتاب نور خورشید از غبار کیهانی بین سیارات ناشی می‌شود و در کل زمین در ماه‌های فروردین، شهریور، مهر و اسفند قابل رویت است. این شگفت‌انگیز است که بدانید این ذرات غباری متعلق به پنج میلیارد سال قبل و زمان تشکیل سیارات منظومه شمسی است. پس اهمیتی ندارد که در کجای این کره‌ی خاکی هستید یا چه ابزاری دارید، به هر حال سر به هوا باشید و آسمان را از دست ندهید. چرا که فضا پدیده‌های زیبا و غیرمعمولی زیادی را در خود جای داده است.

منبع: Science Alert
ترجمه: زومیت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید