از شکایت‌ها هیچ ابایی نداریم/ صحبت از قانون برای برخی تلخ است

رئیس جمهور تصریح کرد که دولت یازدهم در قدم اول سعی کرد در سیاست داخلی زخم جدیدی ایجاد نکند و بر زخم‌های گذشته مرهم گذارد.

کد خبر : ۳۱۹۵
بازدید : ۱۶۰۶
فرادید | رئیس جمهور تصریح کرد که دولت یازدهم در قدم اول سعی کرد در سیاست داخلی زخم جدیدی ایجاد نکند و بر زخم‌های گذشته مرهم گذارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در نشست خبری امروز خود با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی ضمن گرامیداشت هفته دولت و یاد شهیدان رجایی و باهنر، گفت: دولت یازدهم در نیمه راه خود رسیده است و اگر بخواهم نیمه راه را برای دولت با یک جمله تبیین کنم خواهم گفت نیمه راه برای ایجاد آرامش و ثبات در بخش‌های مختلف جامعه بوده است.

گزیده اظهارات روحانی را در ادامه می‌خوانیم:
  • ما دولت را در آغاز کار با مشکلات فراوان در بخش وحدت اجتماعی، سیاست خارجی،‌ مسائل اقتصادی به دست گرفتیم،‌ دولت همه تلاش خود را به کار گرفت تا به سمت دولتی مستقر و با ثبات حرکت کند.
  • دولت یازدهم در قدم اول سعی کرد در سیاست داخلی زخم جدیدی ایجاد نکند و بر زخم‌های گذشته مرهم گذارد و تلاش کرد روابط جنا‌ح‌ها، احزاب، گروه‌ها، اقوام، مذاهب، ادیان در کشور روابطی آشتی جویانه، مسالمت‌آمیز و برادرانه باشد و اگر شکاف اجتماعی وجود دارد تا احد امکان ترمیم شود.
دولت سعی کرد فضا را برای خلاقیت‌ها، احیای اخلاق‌، هنر و فرهنگ بهبود بخشد
  • دولت در زمینه فرهنگی سعی کرد فضا را برای خلاقیت‌ها و احیای اخلاق‌، هنر و فرهنگ بهبود بخشد،‌ در این دو سال فضای آرام‌تری برای اصحاب فرهنگ و هنر، رسانه‌ها و دانشگاه‌ها و مراکز علمی و همچنین رابطه آنها با مراکز علمی جهانی فراهم شد تا در مسیر تعالی علم، دانش و هنر حرکت کنیم.
  • دولت در حوزه اقتصادی تلاش بر آرامش بازار داشته تا نوسان‌های شدید و تند را در بازار شاهد نباشیم، تورم را مهار کردیم تا به تورمی آرام و کاهنده و مستمر دست یابیم. چون اساس کار ما از ابتدا این بوده است که تورم کاهش مستمر داشته باشد و امید است تا پایان دولت به تورم یک رقمی دست یابیم.
  • همه تلاشمان را کردیم تا به رشد مثبت دست یابیم و در سال 93 از رکود خارج شدیم.
  • سال سختی به لحاظ اقتصادی برای بسیاری از کشورهای دنیا است به خصوص کشورهایی که صادرکننده نفت هستند، به خاطر کاهش قیمت نفت برخی کشورهای صادرکننده حتی به تورم سه رقمی رسیدند و ما از نفت 110 دلاری به نفت 40 دلاری رسیده ایم که قطعاً در اقتصاد ما و حتی صادرات غیرنفتی تأثیرگذار خواهد بود.
  • بسیاری کشورهای دنیا در ماه‌های اخیر با نوسان شدید اقتصادی مواجه شدند، اخیراً حتی کشور چین با رشد منفی در بازار سرمایه مواجه شد و با توجه به اینکه همه دنیا به هم متصل است و ما در منطقه‌ای هستیم که مشکلات امنیتی فراوانی در سال‌های اخیر داشته است ناامنی‌های منطقه نیز می‌تواند در مسائل اقتصادی تأثیرگذار باشد اما مسیر اقتصادی ما قابل قبول بوده است.
پروژه ایران هراسی در حال مرگ همیشگی است
  • در سیاست خارجی به آرامش،‌ ثبات،‌ تعامل مثبت با جهان و بازسازی چهره ایران در افکار عمومی دنیا دست یافتیم. امروز نگاه به ایران جور دیگری است و ایران بیش از همیشه در رسانه ها مطرح است در حالیکه کمتر شاهد بودیم که نام ایران به صورت مثبت مطرح شده باشد، اما امروز جزء مقاطع استثنایی است که نام ایران به عنوان یک کشور صلح خواه و تعامل گرا در دنیا مطرح می‌شود تقریبا ایران هراسی شرایط بسیار وخیمی را می گذراند.
  • بعضی‌ها تلاش می‌کنند تا با تنفس مصنوعی ایران هراسی را زنده کنند، اما باید بگویم پروژه ایران هراسی در حال مرگ همیشگی است و ایران جایگاه خود را پیدا کرده و امیدوارم در زمینه مقابله با ایران هراسی و اسلام هراسی راهمان را ادامه دهیم.
  • ملت ایران توانست با یک حرکت خوب و منسجم به یک نقطه خوب و مطلوبی در پرونده هسته‌ای دست یابد البته ما در تمام زمینه ‌ها که موفق شدیم از جمله سیاست خارجی به خاطر این بود که تصمیم عجولانه نگرفتیم و از خرد جمعی استفاده کردیم همه جا پیروزی ما به خاطر وحدت ملی بوده است. مردم احساس کردند مسأله هسته‌ای جناحی نیست و ملی است وموفقیت به نفع کشور است.
اثر مساله هسته‌ای را در ماه‌های آینده شاهد خواهیم بود
  • در مسأله هسته‌ای قدم بزرگی برداشته شده و در حال نهایی شدن این روند هستیم. بعضی ها می گویند اثرش را نمی بینید، البته اثرش دیده خواهد شد اما برای ملموس تر شدن زمانی که قدم های نهایی برداشته و تحریم‌ها نیز برداشته شود در ماه‌های آینده شاهد آن خواهیم بود. طبیعی است که یک مقدار طول می کشد اما آنچه مهم است این است که آنچه بدست آوردیم اعتماد و امید بیشتر مردم در سایه امیدو اعتماد به دولت بود.
  • در معضل آب کشور ما با خشکسالی مستمری مواجه بوده و امسال هم ادامه پیدا کرده و بعضی از استان‌ها بسیار خشک بوده اند ما حتی مشکلات زیادی برای آب آشامیدنی داشتیم که الحمد الله در حال عبور از آن هستیم. دولت سرمایه بسیار خوبی در زمینه تحصیل منابع جدید آب انجام داده و حتما این سرمایه گذاری که در این دو سال برنامه ریزی انجام شده در دولت قبل انجام نشده است.
  • امیدواریم با استفاده از سدها آبهایی که از کشور عبور می‌کند و خارج می‌شود و با شیرین کردن آب ها بر مشکل بزرگ آب فائق شویم . یکی از راه ها آبیاری تحت فشار است که در دو سال گذشته قدم های خوبی برای آن برداشته شده است. در زمینه کانال کشی ها و زهکشی ها در زیر سد ها و بهره بری از آب ها در زمین های کشاورزی قدم بسیار خوبی برداشته شده و 171 درصد افزایش در این زمینه داشته ایم . فقط در خوزستان و ایلام طرح ما در سال گذشته 44 هزار هکتار را تحت پوشش قرار داده و امسال 82 هزار هکتار را در این منطقه انجام خواهیم داد به علاوه که در سراسر کشور این طرح در حال اجرا است.
  • در مسائل اجتماعی حرکت خوبی را برای تحت پوشش قرار دادن مردم تحت بیمه درمانی شروع کرده ایم و در بهداشت و سلامت قدم خوبی برداشته شده و متخصصین را تقریبا به اقصی نقاط کشور رسانده ایم. تجهیزات بیمارستانی در حال نوسازی است و مخارج مردم در زمینه درمان کاهش پیداکرده و ان شاء الله این روند در طرح تحول سلامت ادامه خواهد داشت.
  • در این دو سال تلاش ما برای ایجاد ثبات و آرامش بوده است و در دو سال پیش رو تلاش ما برای ایجاد رونق، رشد، و پیشرفت خواهد بود.
  • در همه زمینه‌ها در دو سال گذشته مقدمات لازم را آماده کرده‌ایم. در سیاست خارجی، سیاست داخلی، فرهنگ و اجتماع مقدمات لازم را برای رشد و رونق و پیشرفت آماده کرده‌ایم و ان‌شاء الله امسال شاهد یک انتخابات بسیار خوب نیز خواهیم بود. ان شاء الله انتخاباتی شکوهمند و رقابتی‌تر و با احساس سلامت بیشتر داشته باشیم.
سالم بودن انتخابات یک موضوع است اما احساس سلامت مساله‌ دیگری است
  • سالم بودن انتخابات یک موضوع است اما احساس سلامت مساله‌ دیگری است ان شاء الله احساس سلامت را نیز در انتخابات پیش رو خواهیم داشت و در این راستا همه نهادها باید دست به دست هم دهند.
قصد دعوا با هیچ نهاد و کسی را نداریم
  • ما قصد دعوا با هیچ نهاد و هیچ کسی را نداریم. همان طور که در گذشته گفتم من در انتخابات به عنوان مسئول اجرای قانون اساسی به وظایفم عمل خواهم کرد و ممکن است برخی خوشحال شوند یا خوشحال نشوند اما به هر حال ما باید مجری قانون باشیم و کاری به بقیه‌اش نداریم.
  • ان شاء الله همه مردم نهادها و دولت مجری قانون خواهند بود و آثار آن را همه خواهیم دید.چون وقتی همه همدل و هم زبان باشیم در سالی که همدلی و همزبانی نامیده شده است آثار آن را مشاهده خواهیم کرد.
  • اگر موضوعی از قبل در کشور بوده و ما می توانیم بر طبق قانون پایان بدهیم، باید پایان بدهیم. البته این قانون بر عهده قوه قضائیه است. اما اینکه یک موضوع را تبدیل به یک مسئله دائم کنیم، کسی سود نمی برد. به کجا می خواهیم برسیم؟ اقتدار یک دولت این است که مسائلش را سریعتر نهایی کند. مثل همین مسئله هسته ای. خوب بود که 20 سال طولش می دادیم. مقام معظم رهبری چند روز پیش که خدمتشان بودیم ابراز خوشحالی کردند که پرونده تمام شده است.
  • در زمان تبلیغات انتخابات، صریح ترین بحث در دانشگاه شیراز صورت گرفت. این دانشگاه سه قسمت بود. راست و چپ و میانه. من گفتم برخی مسائل هست که کار دولت نیست اما دولت می تواند شرایط را فراهم کند. من تلاش خود را برای حل مسائل اجتماعی می کنم. واجب هم نیست همه چیز را آدم اعلام کند. پیش از موعد اعلام کردن، چیدن میوه نارس است. از گذشته همه باید درس بگیریم تا خطاها و انحرافات تکرار شود. باید هم تعادل گرا باشیم و هم تحمل گرا.
  • اقتصاد ما با مشکل نفتی بودن، رانتی بودن و انحصار در برخی زمینه ها و همچنین حضور برخی دستگاه ها که کار اقتصادی در شان آنها نیست، مواجه است. همچنین اجرا نشدن صحیح سیاست های اصل 44. اولین قدم دولت این بوده که واگذاری ها به طور صحیح به بخش غیردولتی واگذار شود. دوم تلاش کردیم که فعالیت های اقتصادای شفاف شود تا از فساد جلوگیری شود. یکی از راهکارها دولت الکترونیک است. بعضی ها دعوت به قانون را حاشیه می گویند. همه باید تسلیمم قانون شویم و برای پیشرفت مملکت راه دیگری وجود ندارد.

نباید یک رسانه حاشیه امنیتی داشته باشند و برخی نداشته باشند

  • نمی خواهم بگویم دولت در زمینه اجرای عدالت کاملا موفق بوده است. شما باید واقعیت ها را به مردم بگویید. یکی از راه ها رسانه های آزاد هستند. البته نباید یک رسانه حاشیه امنیتی داشته باشند و برخی نداشته باشند. این وضعیت رانتی در رسانه ها هم هست. یک رسانه هر کاری بکند، آزادی دارد و یک رسانه هر کاری بکند می گویند قانون باید اجرا شود.
  • نمی دانم چرا وقتی از قانون صحبت می کنیم برخی ناراحت می شوند و به مذاقشان خوش نمی آید که از قانونگرایی صحبت شود. قانون را باید برای همه یکسان اجرا کرد اما این گروه وقتی از قانون صحبت می‌شود می گویند حاشیه سازی نکنید با این حساب وقتی صحبت از قانونگرایی حاشیه سازی باشد حتما باید متن را انحصار و رانت خواری در نظر گرفت.

بردن برجام به مجلس به نفع طرف مقابل است

  • طبق قانون اساسی اصل 77 و 125 که اصل 77 را تبیین می‌کند می‌گوید که وقتی یک توافقنامه یا معاهده را رییس‌جمهور یا نماینده‌اش امضا می‌کند برای تصویب به مجلس می‌فرستند اما ما که چیزی را امضا نکردیم. آنچه امروز مطرح است مساله‌ای است که ایران قبلا آن را پذیرفته بود. بحث بر سر درست اجرا کردن ان‌پی‌تی و پادمان است که آیا ما درست اجرا کرده‌ایم یا نه؟ تمام مذاکرات نیز سر این بود و ایران تلاش می‌کرد این اتهام ناروا از بین برود و آنها بدانند که فعالیت ایران صلح‌آمیز است.
  • امروز یک معاهده جدید وجود ندارد و در برجام هم گفته شده ایران به صورت داوطلبانه این کار را انجام می‌دهد. ضمن اینکه هیچ یک از کشورهای 1+5 برجام را پارلمان خود نبرده‌اند که ما ببریم. اگر برجام را به مجلس ببریم الزامی برای دولت می‌شود، یعنی کار را به نفع طرف مقابل انجام دهیم البته ممکن است برخی‌ها نظرشان این باشد که باید به مجلس برود اما در آن صورت چیزی را که تا به حال رییس‌جمهور و وزیر خارجه امضا نکرده‌اند باید امضا کنند یعنی الزاماتی را بر خودمان وارد کنیم که هیچ کشوری نکرده است.
۰
نظرات بینندگان
  • ناشناس ارسالی در

    ظاهرا حرف حق را هم نباید زد چون بکام برخی تلخ است

تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید