میراث‌دار چاوز خون به پا کرده است!

میراث‌دار چاوز خون به پا کرده است!

تظاهرات به سیاست های پوپولیستی مادورو بار دیگر به خشونت کشیده شد، تعداد مجروحین 40 نفر گزارش شده است.

کد خبر : ۳۶۹۱۱
بازدید : ۱۶۳۶
تظاهرات به سیاست های پوپولیستی مادورو بار دیگر به خشونت کشیده شد، تعداد مجروحین 40 نفر گزارش شده است.

به گزارش خبرآنلاین، بیشتر از یک ماه است که تظاهرات سراسری علیه سیاست های اقتصادی نیکلاس مادورو رئیس جمهوری پوپولیست ونزوئلا که به میراث دار چاوز و اجداد سیاسی او ملقب است، می گذرد.
تظاهرات مردم ونزوئلا به رنج اقتصادی به زمانی باز می گردد که رئیس جمهوری این کشور تصمیم به اجرای سیاست های نفتی گرفت.
سیاستی که منجر به قحطی و آوراگی هزاران شهروند ونزوئلایی شد. تا جایی که مردم این کشور برای امرار معاش و تهیه نان تا لب مرزها می آمدند تا شاید لقمه نانی برای خانواده های خود بیابند.

با و جود فقر مطلقی که بر زندگی مردمان این کشور سایه انداخت مادورو حاضر به تغییر سیاست نشد. این خشم عمومی به جایی رسید که مردم از غم نان به خیابان ها آمدند که طی آن تا کنون، 28 کشته و ده ها زخمی برجای مانده است.
به اضافه امار امروز تظاهرات که تعداد مجروحین به 40 تن رسیده است . وضعیت حادی که داد مدافعان حقوق بشر، رهبران و بازیگران جهانی را به صدا در آورده است و هرکدام بر اساس منافع کشور خود علیه ونزوئلا موضع سرسختانه گرفته اند.
سازمان ملل و پاپ هم خواستار میانجیگری بین المللی شدند. اما مادورو تنها به پذیرش پیشنهاد پاپ بسنده کرد!

سال گذشته بر اساس گزارش نیویورک تایمز وضعیت در این کشور به حدی رو به وخامت رفت که کامیون‌هایی حامل غذای مردم، مورد حمله قرار می‌گرفت. ارتش موظف به اسکورت این کامیون‌ها شد. سربازان نانوایی‌ها را زیرنظر می گرفتند تا مبادا کار به جاهای باریک بکشد.

پلیس به اوباشی که قصد غارت مغازه‌ها، سوپرمارکت‌ها، داروخانه‌ها و قصابی‌ها را داشتند تیراندازی می کرد. وقتی در خیابان‌های کاراکاس مردم بر سر غذا به جان یکدیگر افتادند، یک دختر بچه 4 ساله جان خود را در این نزاع از دست داد.
ونزوئلا از این توفان گرسنگی دچار تکانه‌های سختی شده است کشته شدن ان دختر تصویری را ساخت که در حال حاضر از ونزوئلا این کشور قحطی زده می بینیم.

این نمایی بود از وضعیبتی که ونزوئلا را به چهره فعلی رسانده است و چرا این گونه شد؟ سیاست های پوپولیستی نفتی مادورو در قبال بهای افزایش قیمت نفت ، باعث شد که در سال 2016 در این کشور به مدت دو ماه حالت فوق‌العاده اعلام شود.
شاخص‌های پولی کشور مانند رشد نقدینگی و نرخ تورم، از کنترل خارج شد و به‌طور کلی اقتصاد ونزوئلا سقوط کرد.
در همان سال روزنامه «دنیای اقتصاد» در یک گزارش تحلیلی شباهت‌های اقتصاد ایران و ونزوئلا را مورد بررسی قرار داد و سیاست نفتی مادورو را با سیاست نفتی دولت نهم و دهم مقایسه کرد، این روزنامه در گزارش خود نوشت که اگر سیاست نفتی ایران به مانند سابق ادامه پیدا می کرد احتمالا ایران مانند ونزوئلا شده بود.
میراث‌دار چاوز خون به پا کرده است!

رئیس‌جمهوری ونزوئلا، به مدت دو ماه حالت فوق‌العاده در این کشور اعلام کرد. «توطئه‌هایی در داخل ونزوئلا و تلاش‌های آمریکا» و «کشورهای عضو اوپک برای سرنگونی دولت کاراکاس» دو عاملی بوده که باعث شده نیکولاس مادورو اعلام حالت فوق‌العاده کند. در این حالت بانک مرکزی ونزوئلا نیز با پنهان کردن آمارهای اقتصادی مورد حمله اپوزیسیون قرار گرفت.

این سرانجامی است که در کشور نفت‌خیز ونزوئلا رخ داده است، کشوری که با افزایش بهای نفت، در جریان سیاست‌های پوپولیستی خود غرق شده بود تا اینکه اثر این سیاست‌ها در شاخص‌های اقتصادی پدیدار شود. این سرنوشت کشوری است که رفتار اقتصادی شبیه ایران در سال‌های گذشته داشته است.

پس از آن، رفته رفته اعتراضات سیاسی و مردمی به روند مدیریت مادورو که برخلاف سلف خودش چاوز، ان طور که باید این کشور را اداره نکرد و با تداوم سیاست پوپولیسم سیاست اقتصادی او تبدیل به یک بحران عمیق شده است.

تظاهرات از سال 2016 بر سر برگزاری رفراندوم برای برکناری مادورو اغاز شد ، در سال گذشته دولت و مسولان این کشور این ناارمی ها را انطور که باید جدی نگرفتند پس از ان مادورو اعلام کرد که رفراندوم برای تغییر ریاست چمهوری را به سال بعد موکول می کنیم ، در این میان رهبر اپوزوسیون این کشور زندانی شد، اختلافات رئس جمهوری با دیوان عالی این کشور بالا گرفت، اما نه رفراندومی برگزار شد نه تغییر در سیاست نفتی و پولی این کشور اتخاذ شد حتی مادور اعلام که از سازمان کشورهای آمریکایی خارج می شود و این کار را عملی کرد!

در بحبوحه تظاهرات مردمی رئیس مجلس این کشور تغییر کرد و در صدد برکناری مادورو برآمد که در طی آن برکناری مادورو از سوی نمایندگان مجلس این کشور تصویب شد.

این بخش کوچکی از اوضاع آشفته سیاسی و اقتصادی این کشور است، مشکلات داخلی و اقتصادی رهبران چپگرای این کشور را از مدیریت آن عاجز کرده است و در قبال آن راست گراها خواهان مدیریت این بحران هستند.
میراث‌دار چاوز خون به پا کرده است!

در گزارش ذیل اخرین تصمیم مادرو برای حل این بحران را از نظر می گذارنید:

رئیس جمهور ونزوئلا خواستار تشکیل یک 'مجلس مردمی' شد
نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا می گوید یک "مجلس ملی" از رای دهندگان تشکیل خواهد داد به طوری که قدرت بازنویسی قانون اساسی را داشته باشد.او می گوید این نهاد تازه از شهروندان عادی تشکیل خواهد شد و پارلمان که در کنترل مخالفان است را دور خواهد زد.

انریکه کاپریلس رهبر مخالفان چنین مجلسی را "کلاهبرداری" قانونی خواند.
مادورو گفت که این نهاد تازه بحران سیاسی کشور را با سد کردن تهدیدهای مخالفان حل خواهد کرد.او گفت این نهاد متشکل از گروه های کارگری هوادار دولت و گروه های جامعه مدنی خواهد بود.

با ادامه تزلزل شدید شرایط اقتصادی، پارلمان ونزوئلا از آقای مادورو خواسته است استعفا دهد. با این حال مادورو در روز کارگر در کاراکاس پایتخت در میان هوادارانش گفت: "من جنگ داخلی نمی خواهم."

اما خولیو بورخس رئیس پارلمان گفت که کوشش برای ایجاد یک مجمع جدید از رای دهندگان تلاشی برای ضایع کردن حق رای مردم و گام دیگری در جهت کودتای سیاسی است.

پلیس در روز دوشنبه راهپیمایی مخالفان به سوی ساختمان های دولتی در کاراکاس را مسدود کرد و نیروهای امنیتی به سوی جوانان خشمگینی که سنگ و کوکتل مولوتف می انداختند گاز اشک آور شلیک کرد.

تازه ترین دور تظاهرات ضددولتی از روز اول آوریل شروع شد که در واکنش به تلاش دستگاه قضایی ونزوئلا برای تقویت قدرت رئیس جمهور بود.این رشته اعتراضات با هدف درخواست انتخابات به درگیری با پلیس ضدشورش کشید که تاکنون ۲۸ کشته به جا گذاشته است.

میراث‌دار چاوز خون به پا کرده است!

ونزوئلا دستمزد کارمندان و نظامیان را ۶۰ درصد افزایش داد
پس از این اتفاقات و بالا رفتن امار مجروحین و کشته شدگان نیکلاس مادورا بار دیگر وعده تکراری خود را تکرار کرد؛ رئیس جمهوری ونزوئلا برای بار سوم در سال جاری وعده افزایش حقوق به کارمندان و نظامیان را داد!

مادورا که کشورش با رکود اقتصادی بی‌سابقه و کمبود اقلام ضروری روبرو است وعده داده حقوق و مزایای نظامیان و کارمندان دولت را تا ۶۰ درصد افزایش دهد.

این تصمیم تنها یک روز پیش از تظاهرات موافقان و مخالفان دولت اعلام شد یعنی مصادف با امروز که قرار است در کاراکاس؛ پایتخت، و دیگر شهرهای ونزوئلا برگزار شود.

بی بی سی می گوید: این سومین بار در طول چهار ماه گذشته است که مادورا سطح دستمزدها را بالا می‌برد اما در کشوری که میزان تورم لجام گسیخته شده، این افزایش‌ها تاثیری بر کاهش نارضایتی عمومی نداشته است.

بنابر گزارش صندوق بین‌المللی پول، نرخ تورم در ونزوئلا طی یکسال گذشته چند صد درصد افزایش داشته و پیش‌بینی می‌شود تا ابتدای سال ۲۰۱۸ ونزوئلا شاهد تورم ۲۰۰۰ درصدی باشد.

چنین اوضاعی در کشوری که طی چند سال گذشته وابسته به درآمد نفت بوده منجر به شکل‌گیری اعتراضات گسترده شده است.

میراث‌دار چاوز خون به پا کرده است!

درخواست رئیس پارلمان ونزوئلا برای نافرمانی مدنی/تاکید مادورو بر اصلاح قانون اساسی
در همین حال امروز 2 آپریل 2017، رئیس پارلمان ونزوئلا از مردم خواست شورش کنند و "کودتای" رئیس‌جمهوری ونزوئلا را نپذیرند؛ این درخواست در واکنش به اقدام نیکولاس مادورو برای رای‌گیری درباره یک مجلس جدید با اختیارات بازنویسی قانون اساسی جدید انجام شد.
ونزوئلا که عضو اوپک است با بحران اقتصادی شدیدی دست و پنجه نرم می‌کند و همین موجب شده طی ماه گذشته صدها هزار تن در اعتراض به دولت نیکولاس مادورو، ‌رئیس‌جمهوری ونزوئلا به خیابان‌ها بیایند.

رهبر سوسیالیست ونزوئلا دستور داده تا قانون اساسی جدیدی نوشته شود. این امر به خشم بیشتر مخالفانی دامن زده است که فعالیت‌ها برای عزل نیکولاس مادورو را افزایش داده و صدها هزار تن از معترضان را به خیابان‌ها آورده‌اند.
میراث‌دار چاوز خون به پا کرده است!

40 زخمی در ناآرامی‌های جدید ونزوئلا
شهردار کاراکاس در این باره اعلام کرده است در جریان اعتراضاتی که در پی تصمیم نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهور ونزوئلا جهت تشکیل شورای مردمی صورت گرفته است دست‌کم ۳۷ تن زخمی شدند.

به گفته شهردار یکی از مناطق کاراکاس از میان ۳۷ مجروح ۳۰ تن دچار جراحت‌های شدیدی شدند و اکثر این افراد در حال حاضر از بیمارستان مرخص شدند به استثنای یک فرد که همچنان در شرایط بسیار بدی به سر می‌برد.

بحران سیاسی ونزوئلا با وخامت شرایط اقتصادی در سال ۲۰۱۴ و ناخرسندی مردم آغاز شد و کسب اکثریت پارلمانی توسط احزاب مخالف دولت در انتخابات سال ۲۰۱۵ آن را علنی کرد.

مخالفان با متهم کردن دولت به بی‌کفایتی، فساد و سوء مدیریت اقتصادی، خواستار کناره‌گیری رئیس جمهوری شدند.

به تازگی نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا با برگزاری انتخابات و گفت و گو با مخالفان دولت موافقت کرده است اما اعتراض ها به کارنامه دولت او همچنان ادامه دارد.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید