خیز خریداران حقیقی در بازار سهام
نماگر اصلی بورس تهران طی معاملات هفته گذشته تنها ۵۳ واحد (معادل ۰۳/ ۰ درصد) رشد کرد و در ارتفاع ۸۷ هزار و ۸۹۷ واحدی ایستاد.میانگین ارزش روزانه معاملات خرد سهام طی ۵ روز معاملاتی هفته گذشته به زحمت به ۱۰۹ میلیارد تومان میرسید. در این شرایط خالص تغییر مالکیت هفتگی به ۱۷۰میلیون سهم و در مسیر حقوقی به حقیقی بود. این جابهجایی رقمی معادل ۱۴ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام حقیقیها منتقل کرد تا بیشترین میزان تغییر مالکیت هفتگی به نفع بازیگران حقیقی از هفته منتهی به ۸ شهریور ۹۶ در کارنامه بورس تهران ثبت شود.
کد خبر :
۴۵۵۹۷
بازدید :
۲۲۲۷
نماگر اصلی بورس تهران طی معاملات هفته گذشته تنها ۵۳ واحد (معادل ۰۳/ ۰ درصد) رشد کرد و در ارتفاع ۸۷ هزار و ۸۹۷ واحدی ایستاد.میانگین ارزش روزانه معاملات خرد سهام طی ۵ روز معاملاتی هفته گذشته به زحمت به ۱۰۹ میلیارد تومان میرسید. در این شرایط خالص تغییر مالکیت هفتگی به ۱۷۰میلیون سهم و در مسیر حقوقی به حقیقی بود. این جابهجایی رقمی معادل ۱۴ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام حقیقیها منتقل کرد تا بیشترین میزان تغییر مالکیت هفتگی به نفع بازیگران حقیقی از هفته منتهی به ۸ شهریور ۹۶ در کارنامه بورس تهران ثبت شود.
آغاز هفته با تحرک حقوقیها
بورس تهران معاملات روز شنبه را با رشد محدود شاخص به میزان ۲۳ واحد آغاز کرد. در این شرایط معاملهگران شاهد برتری معاملهگران حقوقی با ثبت خالص تغییر مالکیت حدود ۸ میلیارد تومانی بودند. در جریان معاملات این روز بیش از ۲۴میلیون سهم از پرتفوی سهامداران حقیقی خارج و به سبد سهام حقوقیها افزوده شد.در این میان بیشترین ارزش خالص خرید سهامداران عمده در نماد معاملاتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان به میزان ۲ میلیارد تومان ثبت شد.
پس از «فولاد»، خالص خرید حقوقیها در نماد معاملاتی شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان به یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان رسید، ضمن اینکه در این روز نماد معاملاتی پالایش نفت تهران نیز در فهرست نمادهای موردتوجه فعالان حقوقی قرار گرفت. خالص تغییر مالکیت به ثبت رسیده در «شتران» معادل ۷/ ۲ میلیون سهم به ارزش یک میلیارد تومان بود. طی معاملات روز شنبه در نماد سرمایهگذاری آتیه دماوند شاهد خرید ۵/ ۱ میلیون سهم توسط شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن بهعنوان حقوقی فعال در این نماد بودیم.
این حقوقی طی چند روز اخیر اقدام به خرید سهام «وآتی» در حجمهای بیش از یک میلیون سهم کرده است. در مقابل بانک ملت مجدد شاهد عرضههای سنگین از سوی شرکت سرمایهگذاری صباتامین بود. طی معاملات این روز، ۳۶۰ میلیون سهمی «وبملت» از سوی این حقوقی فروخته شد (معامله بهصورت بلوکی). در نماد «پترول» نیز جابهجایی بلوکی میان سهامداران عمده شرکت صورت گرفت. بر این اساس روز شنبه ۱۹۳ میلیون سهم این شرکت از سوی شرکت سرمایهگذاری مدبران اقتصاد عرضه و توسط شرکت مدیریت توسعه سرمایه گروه پتروشیمی ایرانی خریداری شد. در نماد معاملاتی فنرسازی خاور، شرکت پارس فنر بهعنوان حقوقی فعال آن، اقدام به عرضه ۴ میلیون سهم این شرکت کرد. این میزان سهم از سوی شرکت فنرکاوهایرانیان خریداری شد.
تغییر مالکیت به نفع حقیقیها با توجه «خودرو»
بورس تهران طی معاملات روز یکشنبه رشد ۳۷واحدی را تجربه کرد. در این روز سهامداران شاهد برتری معاملهگران حقیقی به واسطه خریدهای پرحجم آنها در نمادهای گروه خودرویی و بهویژه ایرانخودرو بودند. به این ترتیب در جریان معاملات روز یکشنبه بیش از ۱۴ میلیارد تومان از پرتفوی معاملهگران حقوقی به سبد سهام حقیقیها منتقل شد.بیشترین خالص خرید به نفع معاملهگران حقیقی در نماد «خودرو» به ثبت رسید. بیش از ۹۵درصد از خریدهای روز یکشنبه این نماد از سوی سهامداران حقیقی شکل گرفت.
این داد وستدها بیش از ۱۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام معاملهگران حقیقی منتقل کرد. در عین حال طی معاملات این روز، شاهد استقبال حقیقیها از سهام شرکت آلومینیوم ایران بودیم؛ بهطوری که خالص خرید ۵۱ میلیون سهمی «فایرا» توسط حقیقیها، ارزش معاملاتی بالغ بر ۵/ ۷ میلیارد تومان داشت. این عرضهها از سوی شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران انجام شد. بهنظر میرسد «وتوصا» به دنبال تکرار عرضههای ناکام بلوکی «فایرا»، تصمیم به عرضه خرد این سهم در بازار گرفته است.
فروش روز یکشنبه نیز در راستای همین موضوع بود. عرضه «فایرا» توسط این شرکت اما در روزهای دیگر هفته نیز ادامه پیدا کرد و در نهایت، درصد مالکیت «وتوصا» در سهام «فایرا» از ۷۱۶ میلیون سهم به ۵۹۱ میلیون سهم (معادل ۳۶۰/ ۱۱ درصد) کاهش یافت. همچنین در جریان معاملات این روز پتروشیمی مبین نیز در کانون توجه سهامداران خرد بازار قرار گرفت؛ در این نماد حدود ۴ میلیارد تومان از پرتفوی سهامداران حقوقی شرکت خارج شده و به سبد سهام حقیقیها افزوده شد.
روز یکشنبه بیشترین خرید حقوقیها در نمادهای پتروپالایشی شکل گرفت. در صدر این خریدها، سهام شرکت پتروشیمی جم قرار داشت. به این ترتیب طی این روز شاهد جابهجایی بیش از ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از سهام «جم» به نفع معاملهگران عمده بودیم. علاوه بر این حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون سهم «شبندر» از سبد سهام حقیقیها به پرتفوی سهامداران حقوقی منتقل شد. در این میان یک میلیارد و ۲۶۸ میلیون سهم این پالایشگاه از سوی صندوق سرمایهگذاری گنجینه زرینشهر خریداری شد.
در نماد «پارسان» شاهد عرضه سنگین ۲۱ میلیون و ۱۵۰ هزار سهمی از سوی شرکت توسعه و مدیریت سرمایه صبا بودیم.در نماد ایرانترانسفو نیز جابهجاییهای متعددی در میان سهامداران حقوقی شرکت رخ داد. به این ترتیب ۱۰ میلیون سهم «بترانس» از سوی شرکت سرمایهگذاری گروه توسعه ملی و ۱۰ میلیون سهم آن نیز توسط شرکت صنعت و تجارت آداک عرضه شد. شرکت خدمات مدیریت سرمایهمدار ۱۰میلیون سهم «بترانس» را به پرتفوی خود افزود.
تغییر مالکیت به نفع معاملهگران عمده
بورس تهران روز دوشنبه با کاهش ۶۱ واحدی شاخص کل همراه شد. خالص تغییر مالکیت این روز در سطوح پایینی قرار داشت. بر این اساس در جریان معاملات این روز، خالص تغییر مالکیت ۱۸۳ میلیون تومان و به نفع معاملهگران حقوقی ثبت شد. طی معاملات روز دوشنبه معاملهگران حقوقی بیشترین خرید را در نماد معاملاتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان به ثبت رساندند. بر این اساس خالص خرید حقوقیها در نماد «فولاد» به حدود ۲میلیارد تومان رسید.نماد معاملاتی شرکت به پرداخت ملت نیز از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقیها در بازار این روز بود.
بر این اساس بیش از ۸۶۴ هزار سهم «پرداخت» به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان به پرتفوی سهامداران حقوقی اضافه شد. «شبندر» از دیگر نمادهای مورد توجه حقوقیها طی معاملات روز دوشنبه بود. به این ترتیب خالص خرید حقوقیها در این نماد پالایشی در این روز به یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسید. طبق روال روزهای اخیر، بیشترین خرید در این نماد توسط صندوق سرمایهگذاری گنجینه زرین شهر صورت گرفت. در نماد سرمایهگذاری آتیه دماوند نیز شاهد خرید حدود ۲ میلیون سهمی از سوی شرکت سرمایهگذاری صنعت و معدن بهعنوان سهامدار درصدی شرکت بودیم.
با عرضه قابل توجه سهام آلومینیوم ایران از سوی سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران، این نماد روز دوشنبه بیشترین خالص خرید را از سوی سهامداران حقیقی شاهد بود. به این ترتیب طی این روز، «وتوصا» اقدام به عرضه بیش از ۲۳ میلیون و ۳۸۵ هزار سهم «فایرا» کرد که تقریبا تمامی این سهام عرضه شده ازسوی سهامداران حقیقی جمعآوری شد. به این ترتیب خالص خرید حقیقیها در نماد مزبور به بیش از ۲۲ میلیون و ۸۸۴ هزار سهم به ارزش ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان رسید.
نماد ماشینسازی اراک نیز در حالی روز دوشنبه پس از ۱۷۲ روز توقف، بازگشایی شد که در فهرست نمادهای مورد توجه حقیقیها قرار گرفت. طی معاملات این روز بیش از ۱۱میلیون و ۶۷۰هزار سهم «فاراک» از سوی شرکت سرمایهگذاری سایه گستر سرمایه عرضه شد که یک میلیون سهم آن ازسوی شرکت سرمایهگذاری فرهنگیان بهعنوان دیگر سهامدار حقوقی «فاراک» خریداری شد. خالص خرید معاملهگران حقیقی در این نماد معاملاتی به ۲/ ۳ میلیارد تومان رسید.
روز دوشنبه، نماد معاملاتی شرکت ملی مس ایران شاهد عرضه سهام خود از سوی دو حقوقی فعال این شرکت بود. به این ترتیب شرکت توسعه و مدیریت سرمایه صبا اقدام به فروش ۸/ ۱ میلیون سهمی «فملی» کرد. حدود ۸۰۰ هزار سهم «فملی» نیز از سوی شرکت سرمایهگذاری فرهنگیان عرضه شد. در نماد بیمه سامان نیز جابهجایی بلوکی میان سهامداران عمده شرکت به ثبت رسید. بر این اساس در حالی شرکت ایران و غرب اقدام به عرضه ۲ میلیون سهم «بساما» طی معاملات روز دوشنبه کرد که تمامی این سهام عرضه شده از سوی بانک سامان خریداری شد. ضمن اینکه شرکت سرمایهگذاری سرآمد اندوختهسازان فردا بهعنوان سهامدار ۴ درصدی «بساما» حجم اندکی از سهام مزبور را در بازار خریداری کرد.
«فایرا» در کانون توجه سهامداران خرد
شاخص کل بورس در جریان معاملات روز سهشنبه با افزایش ۳۹واحدی مواجه شد. خالص تغییر مالکیت نیز به میزان ۳ میلیارد تومان به نفع معاملهگران حقیقی بازار بود. اما آنچه بیش از همه خودنمایی میکرد، فعالیت قابلتوجه حقیقیها در «فایرا» بود (۱۰۰درصد از خریدهای صورت گرفته در این نماد از سوی سهامداران حقیقی انجام شد). به این ترتیب فعالان بازار شاهد تغییر مالکیت بیش از ۵ میلیون سهم «فایرا» به ارزش ۷ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از پرتفوی حقوقیها به سبد سهام سهامداران حقیقی بودند. این عرضه از سوی شرکت سرمایهگذاری توسعه صنعتی ایران صورت گرفت.پالایش نفت اصفهان نیز از دیگر نمادهایی بود که با حجم بالایی از خرید ازسوی حقیقیها روبهرو شد.
بر این اساس حدود یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از سهام «شپنا» به نفع معاملهگران حقیقی جابهجا شد. بررسی روند خرید و فروشهای صورت گرفته از سوی سهامداران حقوقی نیز نشان میدهد که بیشترین حجم خرید از سوی سهامداران عمده در نماد تکین کو صورت گرفت. در این نماد یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در مسیر پرتفوی حقیقی به حقوقی منتقل شد. در این میان بیشترین خرید ازسوی بانک سامان بهعنوان سهامدار ۲۳/ ۱ درصدی «رتکو» صورت گرفت.
گروه فلزات اساسی نیز از جمله صنایع مورد استقبال سهامداران عمده در بازار بود. در صدر این گروه خرید نمادهای فولاد مبارکه اصفهان و فولاد کاوه جنوب کیش قرار داشت. «فولاد» با تغییر مالکیت بیش از یک میلیارد تومانی و «کاوه» نیز با جابهجایی ۸۰۷میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی همراه شدند.در جریان معاملات روز سهشنبه، شرکت سرمایهگذاری اعتلاء البرز فعالیت بالایی از خود نشان داد و اقدام به خرید سهام ۴ شرکت زیرمجموعه کرد. خرید سهام سرمایهگذاری البرز، سبحان دارو، داروسازی تولید دارو و کیبیسی از جمله فعالیتهای این حقوقی در این روز بود. شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات نیز از دیگر حقوقیهای فعال در بازار دیروز بود؛ این شرکت ۱۵ هزار سهم فولاد خراسان و ۱۶ هزار سهم شرکت آهن و فولاد ارفع را خریداری کرد.
در نماد معاملاتی شرکت ملی مس ایران نیز شاهد تحرکات زیادی از سوی سهامداران عمده شرکت بودیم. به این ترتیب در حالی موسسه صندوق بازنشستگی شرکت ملی صنایع مس ایران بهعنوان سهامدار درصدی «فملی» اقدام به عرضه سنگین ۲۵۲ میلیون و ۵۰۰ هزار سهم این شرکت کرد که دو حقوقی دیگر این شرکت، یعنی شرکت سرمایهگذاری فرهنگیان و شرکت توسعه و مدیریت سرمایه صبا نیز فروش سهام مزبور را به ثبت رساندند. در مقابل صندوق سرمایهگذاری گنجینه زرین شهر اقدام به خرید بیش از ۸۱میلیون و ۵۰۰ هزار سهم «فملی» کرد. به این ترتیب درصد مالکیت این صندوق در «فملی» به ۲۳/ ۱ درصد رسید.
توجه حقیقیها به «فاراک» معطوف شد
آخرین روز معاملاتی هفته گذشته با رشد ۱۴ واحدی شاخص کل بورس تهران همراه شد. در این روز فعالان بازار شاهد تغییر مالکیت ۴۴ میلیون سهم به ارزش ۸/ ۴ میلیارد تومان به نفع معاملهگران حقیقی بودند. نماد معاملاتی شرکت ماشینسازی اراک بیشترین سهم را در سبد خرید حقیقیها به خود اختصاص داد. بر این اساس طی معاملات روز چهارشنبه حدود ۳۷ میلیون سهم «فاراک» به ارزش ۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از پرتقوی حقوقیها به سبد سهام معاملهگران حقیقی منتقل شد.
سهامداران درصدی «فاراک» نیز در این روز تحرکاتی از خود نشان دادند. به این ترتیب شرکتهای سرمایهگذاری سامان فرهنگیان، سرمایهگذاری فرهنگیان، سرمایهگذاری تدبیرگران اطلس و سرمایهگذاری سایه گستر سرمایه در مجموع یک میلیون و ۷۵۰ هزار سهم شرکت ماشینسازی اراک را به پرتفوی خود افزودند. خالص تغییر مالکیت در «شپنا» نیز به ۶/ ۱ میلیارد تومان در مسیر حقوقی به حقیقی ثبت شد. طی معاملات روز چهارشنبه اما نماد معاملاتی شرکت سرامیکهای صنعتی اردکان، با فروش ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار سهمی توسط یکی از سهامداران حقیقی خود مواجه شد. حدود ۶ میلیون سهم «فملی» نیز توسط صندوق سرمایهگذاری گنجینه زرین شهر به بازار عرضه شد. «بترانس» نیز شاهد عرضه سنگین سهام خود به میزان ۱۲ میلیون و ۴۶۸ هزار سهم ازسوی شرکت صنعت و تجارت آداک بود.
رصد تغییر مالکیت در صنایع بورسی
مروری بر آمار معاملات در هفته منتهی به ۱۷ آبان ۹۶ نشان میدهد که بیشترین خالص خرید معاملهگران حقیقی بازار در صنایع ساخت محصولات فلزی، تامین آب، برق، گاز، خودرو و فلزات اساسی ثبت شد. در میان این صنایع نیز نمادهای «فایرا»، «خودرو»، «فاراک» و «مبین» بیشترین سهم از خالص خرید معاملهگران خرد را به خود اختصاص دادند. در آن سوی بازار بیشترین خالص خرید حقوقیها در نماد معاملاتی شرکت فولاد مبارکه اصفهان صورت گرفت. در بررسی روند صنایع اما، فعالان حقوقی در سمت خرید پتروشیمیها و رایانهایها متمرکز بودند.
۰