گام دلار در جهت تعادل بازار ارز
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
کد خبر :
۵۲۶۶۶
بازدید :
۱۱۵۹
یکی از روشهای پیشبینی قیمتها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
رشد شاخص پس از ۸ روز
دیروز شاخص کل بورس پس از ۸ روز متوالی نزولی با رشد ۱۶۶ واحدی (۱۷/ ۰ درصدی) در سطح ۹۶ هزار و ۱۹۴ واحدی ایستاد. با وجود افت قیمت جهانی کالاها نوسان مس بالاتر از کف ۶۹۰۰ دلاری و روی بالاتر از ۳۲۰۰۰ دلار رقم خورد. اما پس از افتهای اخیر «فولاد» و «فملی» شناسایی فرصت خرید بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند.
با وجود اعلام ممنوعیت افزایش قیمت فولاد در بورس کالا تا پایان خرداد، اما قیمتهای فروش کنونی حمایت عوامل بنیادین را تقویت کرده است. با وجود روند نزولی قیمت نفت، شناسایی فرصت خرید از نمادهای پالایشی حمایت کرد.
هلدینگ «پارسان» با رشد همراه شد، اما با رشد اخیر قیمت متانول در بازارهای شرق آسیا (تا ۳۶۰ دلار) نسبت به سودآوری زیرمجموعهها تردید وجود دارد. همانند روال روزهای اخیر، تغییر مالکیت (۱۴ میلیارد تومانی) به نفع حقوقیها رقم خورد.
بازار ارز
بازار ارز
جهش دلار
دیروز هر دلار آمریکا با رشد ۲۷۷ تومانی به نرخ ۴۷۷۰ تومان معامله شد. پس از روند کمنوسان نرخ دلار در کانال ۴۴۹۰ تومانی و تداوم رشد تقاضا، روز گذشته بازارساز نرخ دلار عمده را به ۴۷۷۰ تومان، بالاترین سطح از ۲۵ بهمن افزایش داد. پیشتر پس از رسیدن دلار به کف ۴۴۶۰ تومانی، رشد تقاضای آربیتراژی در کنار شناسایی کف قیمتی از سوی معاملهگران باعث تشکیل صفهای خرید قابل توجه و اختلالات عرضه در بازار ارز شد.
اما نرخ دلار در معاملات غیررسمی بالاتر از ۴۷۵۰ تومان بود؛ بنابراین برای جلوگیری از دلالی در بازار ارز و برای بازگرداندن تعادل به بازار، روز گذشته در ساعت ۱۲ نرخ دلار عمده در کانال ۴۷۹۰ تومان اعلام شد. اما سردرگمی معاملهگران، افت ۲۰ تومانی دلار را از نرخ مزبور رقم زد. یورو نیز با رشد ۱۳۰ تومانی به نرخ ۵۷۳۰ تومان معامله شد.
بازار سکه
بازار سکه
پیشخور شدن دلار در سکه
دیروز هر سکه طرح جدید با رشد ۶ هزار تومانی به قیمت یک میلیون و ۵۹۲ هزار تومان معامله شد. در ۶ روز معاملاتی اخیر قیمت سکه در بازه یک میلیون و ۵۸۵ تا ۵۹۰ هزار تومان نوسان داشت. دیروز با افزایش نرخ دلار از سوی بازارساز، در شرایط افت طلای جهانی سکه به سقف یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان نزدیکتر شد. تداوم رشد بازارهای سهام و رشد شاخص دلار با چشمانداز تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا طلا را در مسیر نزولی قرار داد. در هفته اخیر کف ۱۳۱۵ دلاری از طلا حمایت میکرد. آمار نرخ تورم و خردهفروشی آمریکا در هفته جاری بر طلا اثرگذار است. اما در بازار ارز با وجود رشد ۲۷۷ تومانی نرخ دلار (تا کانال ۴۷۹۰ تومان در میانه معاملات) پیشخور شدن این عامل، کمواکنشی سکه را به دلار رقم زد.
بازار طلای جهانی
فشار دوجانبه بر طلا
دیروز ساعت ۱۶ هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۳۱۷ دلار معامله شد. رشد شاخص دلار و تقویت ریسکپذیری معاملهگران طلا را زیر ۱۳۲۰ دلار بازگرداند. پایان روز جمعه آمار اشتغال آمریکا، بیشترین افزایش شغل در فوریه در ۵/ ۱ سال گذشته، اما رشد نرخ دستمزد کمتر از پیشبینیها را نشان داد؛ بنابراین روز دوشنبه با خوشبینیها به تداوم رشد اقتصادی آمریکا، چشمانداز دیدار ترامپ با کیم یونگ اون بازارهای سهام آسیا بیشترین رشد در بیش از یک سال اخیر و بازارهای سهام اروپا صعودی شدند.
چشمانداز تسریع روند افزایش نرخ بهره و احتمال افزایش نرخ بهره در نشست مارس فدرال رزرو شکسته شدن حمایت سطح ۱۳۰۰ دلاری را محتمل کرده است. اما در میانمدت چشمانداز توقف سیکل رونق اقتصادی، ریزش بازارهای اوراق و سهام، چشمانداز جنگ تجاری در کنار خروج بانکهای مرکزی از سیاستهای به شدت انبساطی عوامل اثرگذار بر طلا هستند.
بازار اوراق مسکن
بازار اوراق مسکن
حرکت «تسه»ها در کف آبان ۹۴
دیروز اوراق تسهیلات مسکن اسفند ۹۵ (تسه ۹۵۱۲) با افت ۲/ ۱ درصدی در سطح ۶۵ هزار و ۹۶۵ تومان معامله شدند. شاهد روند کمنوسان «تسه»ها در کف ۲۸ ماهه (کمترین سطح از آبان ۹۴) هستیم. نرخ سود واقعی اوراق در سطح ۲/ ۲۱ درصد قرار گرفته است. با وجود رشد قیمت اوراق تسهیلات مسکن تا میانه آبان، اما در ادامه کاهش تدریجی تقاضا، قیمت اوراق تسهیلات مسکن را بر مسیر نزولی قرار داد.
به این ترتیب در بهمن حمایت کف ۷۲ هزار تومانی و در اسفند کف ۷۰ هزار تومانی شکسته شد. اما در بازار مسکن، شاهد رشد ۳/ ۳۲ درصدی تسهیلات پرداختی به متقاضیان مسکن طی ۱۱ ماه ابتدایی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودیم. با وجود این، در ماههای اخیر با تشدید شتاب رشد قیمت مسکن، سیگنال کاهش تقاضای «تسه»ها به شرایط احتیاطی از سوی متقاضیان مصرفی مسکن اشاره دارد.
بازار نفت
بازار نفت
رشد سهم بازار نفت آمریکا در آسیا
دیروز ساعت ۱۶ هر بشکه نفت خام آمریکا به قیمت ۵/ ۶۱ دلار معامله شد. رشد شاخص دلار در کنار تداوم تردیدها نسبت به بازگشت بازار نفت به تعادل با رشد تولیدات آمریکا فشار را بر قیمت نفت حفظ کرده است. هفته گذشته بیکرهیوز کاهش (۴ موردی) تعداد دکلهای نفتی پس از ۶ هفته متوالی صعودی را گزارش کرد. اما همچنان رشد ۸۳ هزار بشکه در روز تولیدات آمریکا به ۳۷/ ۱۰ میلیون بشکه در روز (بالاترین سطح از ۱۹۷۰) در کنار افزایش سهم بازار آمریکا در بازارهای آسیا عامل فشار بر قیمت نفت است.
موسسه وودمککنزی رشد صادرات آمریکا به آسیا در میانه سال ۲۰۲۰ را ۴ میلیون بشکه در روز پیشبینی کرد. با وجود پیشبینی گلدمنساکس از چشمانداز رشد تقاضا، دویچه بانک میانگین قیمت برنت را در نیمه دوم سال ۲۰۱۸، سطح ۵۷ دلار پیشبینی کرد.
۰