ترکیب جدید هیات رئیسه خبرگان

نخستین انتخابات رئیس و هیات‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری پس از درگذشت آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی دیروز برگزار شد.

کد خبر : ۵۲۷۴۲
بازدید : ۱۲۹۰
نخستین انتخابات رئیس و هیات‌رئیسه مجلس خبرگان رهبری پس از درگذشت آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی دیروز برگزار شد. مهم‌ترین اتفاق این انتخابات، جایگزینی آیت‌الله عباس کعبی به جای آیت‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی به‌عنوان منشی هیات‌رئیسه بود.
آیت‌الله جنتی هم با ۶۶ رای و با ۱۵ رای بیشتر نسبت به دو سال پیش، به‌عنوان رئیس مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. آیت‌الله هاشمی شاهرودی و آیت‌الله موحدی‌کرمانی هم بار دیگر به‌عنوان نواب اول و دوم رئیس مجلس خبرگان انتخاب شدند.

افتتاحیه چهارمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم روز گذشته در ساختمان سابق مجلس شورای اسلامی برگزار شد. دستور کار مهم این دوره از اجلاس، انتخاب اعضای هیات‌رئیسه و اعضای کمیسیون‌های خبرگان تا سال۹۸ بود. بر این اساس درجریان انتخابات هیات‌رئیسه و اعضای کمیسیون‌های مجلس خبرگان رهبری برای دو سال آینده، آیت‌الله جنتی با ۶۶ رای برای یک دوره دو ساله دیگر به ریاست مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد و آیت‌الله فاضل گلپایگانی با ۵ رای از ریاست خبرگان بازماند. آرای آیت‌الله جنتی از دو سال پیش ۱۵ رای افزایش یافته است.
همچنین درجریان رای‌گیری روز گذشته آیت‌الله‌ هاشمی‌شاهرودی با ۷۲ رای و آیت‌الله موحدی‌کرمانی با ۷۰ رای به ترتیب به‌عنوان نواب اول و دوم انتخاب شدند. این درحالی است که در دوره قبل موحدی‌کرمانی با رای بالاتری در جایگاه نایب رئیس اول نشسته بود. بسیاری بر این نظرند که انتخاب آیت‌الله‌ هاشمی‌شاهرودی از سوی رهبر انقلاب به‌عنوان رئیس مجمع موجب بالا رفتن شانس او برای کسب رای بیشتر در هیات‌رئیسه خبرگان بود.
در ادامه رای‌گیری نمایندگان مجلس خبرگان، آیت‌الله سید احمد خاتمی را با ۵۰ رای و آیت‌الله کعبی را با ۴۲ رای به‌عنوان منشی‌های هیات‌رئیسه برگزیدند. به این ترتیب یکی از اتفاق‌های مهم دیروز در برگزاری انتخابات هیات‌رئیسه مجلس خبرگان، انتخاب آیت‌الله کعبی به‌جای آیت‌الله دری‌نجف‌آبادی به‌عنوان منشی هیات‌رئیسه خبرگان بود. دری‌نجف‌آبادی از افرادی بود که درلیست انتخاباتی مرحوم آیت‌الله ‌هاشمی‌رفسنجانی قرار داشت و بابیش از۲ میلیون رای از حوزه انتخابیه تهران به مجلس خبرگان راه یافته بود.

انتخابات مجلس خبرگان در۷ اسفند سال ۹۴ برگزار شد که به‌دنبال آن، آیت‌الله احمد جنتی که به‌عنوان آخرین نفر از تهران به مجلس خبرگان راه‌یافته بود به‌عنوان رئیس، آیت‌الله محمدعلی موحدی‌کرمانی به‌عنوان نایب‌رئیس اول، آیت‌الله سیدمحمود‌ هاشمی‌شاهرودی نایب‌رئیس دوم، آیت‌‌الله قربانعلی دری‌نجف‌آبادی به‌عنوان منشی اول و آیت‌الله احمد خاتمی به‌عنوان منشی‌ دوم هیات‌رئیسه خبرگان انتخاب شدند.
حال با انتخابات دیروز به نظر می‌رسد که ترکیب اولیه این دوره از خبرگان رهبری به جز یک نفر تغییری نکرده است. همچنین تعداد نمایندگان مجلس خبرگان رهبری ۸۸ نفر است، اما اکبر ‌هاشمی‌رفسنجانی و نصرالله شاه‌آبادی پس از انتخابات فوت شدند. از همین‌رو روز گذشته صندلی شماره دوازده به یاد آیت‌الله نصرالله شاه‌آبادی که روز دوشنبه دارفانی را وداع گفت، با پارچه مشکی و دسته گلی پوشانده شده بود و روی صندلی هشت که در گذشته جایگاه آیت‌الله‌ هاشمی‌رفسنجانی بود، یکی از نمایندگان اهل سنت نشست.

تاکید بر برخورد با برداشتن روسری
چهارمین اجلاسیه رسمی مجلس خبرگان رهبری دوره پنجم روز گذشته با سخنان آیت‌الله احمد جنتی و گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله نصرالله شاه‌آبادی برگزار شد. رئیس مجلس خبرگان رهبری، درسخنانش دراین جلسه بر برخورد محکم با کسانی که اقدام به رقصیدن و برداشتن روسری از سر می‌کنند، تاکید کرد.
او همچنین خطاب به رئیس‌جمهوری و درسخنانی انتقادآمیز با بیان اینکه من نامه‌ای به دستم رسیده است که در یکی از وزارتخانه‌های بزرگ کسانی مسوولیت دارند که اعتقادی به انقلاب ندارند، گفت: آقای روحانی نگذارید که انقلاب به‌دست نااهلان بیفتد.

جنتی با اشاره به دستاوردهای انقلاب گفت: پس از انقلاب دخترانی که مینی ژوب‌‌پوش بودند و تا بالای زانوی شان برهنه بود و در خیابان‌ها رژه می‌رفتند و جوانان را گمراه می‌کردند، از میان رفتند و مظاهر فساد از میان رفت، در همین تهران مشروب‌فروشی‌ها بیشتر از کتاب‌فروشی‌ها بود، اما امروز وضعیت تغییر کرده است و ما باید این را ببینیم ما باید انقلابی باشیم و انقلابی بودن را حفظ کنیم و آنجا که قرار است وحدت به هم بخورد حواسمان باشد آنهایی که می‌خواهند توطئه کنند و شیعه آمریکایی و انگلیسی را راه بیندازند وظیفه ماست که حواسمان به این دسیسه‌ها باشد فرقی میان شیعه و سنی وجود ندارد و امام هم هرگاه کسی به‌دنبال ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی بود با او برخورد می‌کرد.
دبیر شورای نگهبان در ادامه با تاکید بر اینکه حجاب از مسائل مسلم اسلام است، افزود: حجاب شرف، عفت و شرافت زن است که باید آن را حفظ کنیم اما عده‌ای دنبال آن هستند که آن را خدشه‌دار کنند باید جلوی کسانی که می‌خواهند تظاهر به فسق کنند و با رقصیدن و برداشتن روسری‌شان که در واقع برداشتن عفت و شرافت‌شان است محکم برخورد شود و جلوی‌شان گرفته شود.

او در ادامه سخنانش گفت: امروز برخی موضوع حجاب اجباری را مطرح می‌کنند و این به نوعی ترویج فسق و فجور است، قانون اساسی بر پایه دین اسلام است و اینکه موضوعی همچون حجاب اجباری را مطرح می‌کنیم برخلاف دین اسلام و شرع است. او اظهار کرد: درصد بالایی از دانش‌آموزان نماز نمی‌خوانند این آمار که دروغ نیست خب چه کسی باید این کار را بکند که این دانش‌آموزان نمازخوان باشند ما باید از مسوولان بخواهیم که درباره این موارد جوابگو باشند و از آنان مطالبه‌گری کنیم و مسوولان آموزش و پرورش باید جواب دهند که چرا وضعیت این‌گونه است اگر وضع از اینجا خراب شود تا آخر خراب می‌شود.

انتقاد از یکی از وزارتخانه‌ها
جنتی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تحریم‌ها کار خود را کرد، اما خدا ما را حفظ کرد و ما هنوز ایستاده‌ایم، افزود: می‌دانیم که کمبود بودجه وجود دارد، ولی حقوق نجومی نباید وجود داشته باشد باید هرچه می‌توانیم کمک کنیم و با مردم همدردی کنیم و به معیشت مردم رسیدگی کنیم، برخی‌ها جشن‌هایی می‌گیرند و پول‌های زیادی خرج می‌کنند که نباید این‌گونه باشد.
هزینه‌هایی میلیاردی می‌شود و درحالی این اتفاق می‌افتد که در جای دیگری ما نیازهای فراوان داریم، نباید این‌گونه باشد پس من گفته‌ام که به‌عنوان دبیر شورای نگهبان توصیه می‌کنم هر جا که بودجه اضافی داده شده است به ما بگویند تا آن را تعدیل کنیم و به‌جایی که نیاز بیشتری به آن بودجه هست اضافه سازیم. جنتی ادامه داد: آقای رئیس‌جمهور که اینجا هستید در دستگاه‌های شما کسانی هستند که انقلابی نیستند یا لااقل با انقلاب فاصله دارند با این افراد که مردم نمی‌توانند امید داشته باشند کسی به دردشان برسد.
رئیس مجلس خبرگان با اشاره به حادثه خیابان گلستان هفتم، گفت: عده‌ای به خود اجازه داده‌اند که با چاقو و قمه و چوب به خیابان بیایند و امنیت مردم را خدشه‌دار کنند. الحمدلله محاکمه آنان شروع شده و از قوه قضائیه می‌خواهم که زودتر به این موارد رسیدگی کند. همچنین به گزارش خبرگزاری صداوسیما، آیت‌الله جنتی با تاکید بر اینکه باید مرهمی‌ بر زخم‌ فقرا بگذاریم درحالی‌که جشن‌های پرهزینه می‌گیرند که نباید این‌طور باشد، خاطرنشان کرد: این انقلاب و نظام امانت خداوند است که باید آن را حفظ کنیم.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید