سال سخت آبی

وزیر نیرو گفت: در سال آبی ۹۷- ۹۶ تاکنون میانگین بارش ۱۱۷ میلی‌متر در کشور بوده است که این میزان ۴۴ درصد نسبت به سال قبل کاهش نشان می‌دهد.

کد خبر : ۵۵۰۰۸
بازدید : ۸۱۴
وزیر نیرو گفت: در سال آبی ۹۷- ۹۶ تاکنون میانگین بارش ۱۱۷ میلی‌متر در کشور بوده است که این میزان ۴۴ درصد نسبت به سال قبل کاهش نشان می‌دهد.
رضا اردکانیان با بیان اینکه وزارت نیرو مسوول تامین آب و برق پایدار، تصفیه پساب و تولید انرژی در کشور است گفت: این خدمت در قالب ساختار‌های متنوعی در حال انجام است. وی وضعیت بارش‌های سال قبل را نامطلوب دانست و اظهار کرد: این میزان کاهش بارش‌ها طی سال‌های اخیر در ایران و منطقه بی‌سابقه بوده و سالی خشک برای کشور رقم زده است.

اردکانیان گفت: وضعیت جوی کشور طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد که فضای جوی ما به سمت گرمی و کم بارشی پیش می‌رود که این به معنای تغییر اقلیم است، به همین دلیل باید آماده تغییرات وسیعی در نحوه مصرف آب باشیم. وزیر نیرو گفت: تغییر اقلیم ما را وادار کرده که از همه فناوری‌ها و تکنولوژی‌ها برای تامین آب مورد نیازمان استفاده کنیم و باید برای تامین آب مورد نیازمان در آینده به فکر استفاده‌های فرامرزی باشیم.
اردکانیان با اشاره به وجود ۴ میلیارد مترمکعب پساب سالانه در کشور افزود: اگر پساب‌ها را کنترل نکنیم علاوه‌بر اینکه منابع ضروری آب را از بین برده‌ایم آب‌های شیرین را هم در معرض آلودگی قرار خواهیم داد به همین دلیل موضوع جمع‌آوری و تصفیه پساب باید جدی گرفته شود.

احیای بخش مهمی از نخیلات منطقه
وزیر نیرو گفت: با بهره‌برداری از طرح سد سلولی بخش وسیعی از اراضی کشاورزی آبادان و خرمشهر از شبکه مدرن آبی برخوردار می‌شود، تاکنون ۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار صرف این طرح شده و تا چهارسال آینده این طرح به‌طور کامل به اتمام می‌رسد. وی ادامه داد: با اتمام این طرح سه سد و یک کانال انحرافی و دو ایستگاه پمپاژ به بهره‌برداری می‌رسند و بخش مهمی از نخیلات این منطقه احیا می‌شود. وزیر نیرو گفت: به این ترتیب با تامین آب برای صنعت و کمک به شرایط زیست‌محیطی و رشد و اشتغال در این منطقه کمک می‌شود.
وی با بیان اینکه طرح‌های مربوط به استان خوزستان طرح‌های متنوعی است، گفت: در طرح‌های تصفیه پساب و طرح‌های متنوع آب افراد زیادی مشغول به‌کار هستند و امید است با حمایت، نظارت و پشتیبانی دولت و نمایندگان مجلس بتوانیم هر چه زودتر به نقطه‌ای برسیم که با اطمینان انرژی و آب مطمئن و پایدار و با کیفیت در اختیار مردم خوزستان قرار دهیم.

۱۸ شهر استان دارای شبکه مدرن فاضلاب
وزیر نیرو با بیان اینکه اکنون ۱۸ شهر در خوزستان از شبکه‌های مدرن فاضلاب بهره‌مند می‌باشند، گفت: ۵۸ شهر این استان هنوز شبکه مدرن فاضلاب ندارند. اردکانیان با تاکید بر ضرورت اجرا و تکمیل طرح‌های فاضلاب در استان خوزستان افزود: از ۵۲۰ میلیون مترمکعب پساب خام خوزستان ۴۵۰ میلیون مترمکعب وارد آب‌های سطحی می‌شود. وی اظهار کرد: طبق آخرین نرم جهانی، هر مترمکعب فاضلاب خام توان آلودگی ۴۰ مترمکعب آب سالم را دارد که این آمار رقم بالایی از منابع آب شیرین را آلوده می‌کند.

وزیر نیرو با بیان اینکه به‌جز نیشکر سالانه ۱۸۰ میلیون متر مکعب آب برای بخش صنعت در خوزستان نیاز است، اظهار کرد: اگر در یک دوره ۱۰ ساله حمایت‌های همه‌جانبه بر تصفیه فاضلاب در استان خوزستان متمرکز شود آب مطمئن برای همه ظرفیت‌های صنعتی در این استان تامین می‌شود.
وی گفت: باوجود اقدامات انجام شده هنوز مطالبات زیادی در بخش آب و فاضلاب در استان وجود دارد که اولویت‌بندی شده و اجرا خواهند شد تا ضمن رعایت عدالت، رضایتمندی مردم فراهم شود. وزیر نیرو اظهار کرد: پارسال ۱۰۰ درصد منابع مالی خوزستان در بخش آب و فاضلاب محقق شد که این نشانه توجه دولت به این استان است این درحالی است که درصد تخصیص منابع مالی کشور به‌جز خوزستان در سال گذشته در بخش آب و فاضلاب تنها ۲۲ درصد بوده است.

مردم در مصرف برق و آب حساب‌شده‌تر عمل کنند
وزیر نیرو گفت: با توجه به کاهش بارندگی و کم شدن منابع آبی مردم در مصرف آب و برق حساب شده‌تر عمل کنند تا فصل گرمای امسال را با مشکلات کمتری سپری کنیم. اردکانیان با بیان اینکه باید خود را برای سخت‌ترین شرایط آماده کنیم، گفت: تکیه بسیار زیادی به درک و پشتیبانی مردم داریم که از اکنون با مصرف بهینه آب شرب و بهداشت، آب لازم در مخازن سد‌ها و در نقاطی که تکیه ما به آب‌های سطحی بوده ذخیره شده تا تابستان را با سختی کمتری پشت سر بگذاریم.
وی ادامه داد: امید است با مصرف بهینه آب، علاوه‌بر تامین آب شرب، امکان تامین آب برای سایر بخش‌ها همچون کشاورزی هم باشد. وزیر نیرو با اشاره به لزوم تمرین سازگاری با خشکسالی از سوی مردم اظهار کرد: باید نوع مصرف در بخش‌های مختلف را با کم آبی سازگار کنیم، زیرا ممکن است این کم‌آبی سال‌ها با ما همراه باشد.

تاکید بر توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی
استاندار خوزستان نیز گفت: باید حتما تکیه خود بر استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی را کم کرده و از توان و ظرفیت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی استفاده کنیم که این موضوع در دستور کار استان قرار دارد. غلامرضا شریعتی اظهار کرد: به علت کاهش چشمگیر آب ذخیره پشت سدها، در حوزه تولید از نیروگاه‌های برق‌آبی با مشکلاتی مواجه شدیم و با توجه به کاهش مدت زمان برق تحویل داده شده از این نیروگاه‌ها این شرایط باید مدیریت شود.
وی افزود: به این منظور از بهمن سال گذشته جلسه‌هایی با معاونت برق وزارت نیرو برگزار شده است. از پتروشیمی فجر و پالایشگاه نفت آبادان و سایر مواردی که برق مازاد دارند در این شرایط استفاده خواهد شد. استاندار خوزستان تصریح کرد: مصرف برق نیز باید مدیریت شود.
تمام تلاش ما این است که با مدیریت شرایط، مشکلی برای تامین برق ایجاد نشود. شریعتی اظهار کرد: برق در کشور به صورت شبکه است و در این شرایط سعی می‌شود از ظرفیت استان‌هایی که مشکل کمتری در تامین برق دارند، برای تامین برق استان‌های گرمسیر در حد توان استفاده شود.

وی ادامه داد: مجوز ۹ نیروگاه سیکل ترکیبی از سال‌های گذشته به استان داده شده بود. نیروگاه بهبهان تکمیل شد. نیروگاه ماهشهر از پیش ساخته شده و نیروگاه‌های دزفول و اندیمشک در حال احداث هستند، اما نیروگاه‌هایی وجود دارند که عملیات اجرایی آن‌ها هنوز آغاز نشده است.
استاندار خوزستان گفت: باید حتما تکیه خود بر استفاده از ظرفیت نیروگاه‌های برق‌آبی را کم کرده و از توان و ظرفیت نیروگاه‌های سیکل ترکیبی استفاده کنیم که این موضوع در دستور کار استان قرار دارد. شریعتی گفت: در این خصوص کارگروه ویژه‌ای برای پیگیری حل مشکل نیروگاه‌های سیکل ترکیبی دارای مجوز راه‌اندازی شده است. شریعتی خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی نیز قرار است جلسه‌ای با مدیران حوزه آب و برق، کشاورزی و کارشناسان این حوزه‌ها برگزار و شرایط بررسی شود تا طبق این شرایط تصمیم‌گیری کنیم.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید