دستور روحانی برای بررسی حمله به مطهری در شیراز
یک روز پس از حمایت تلویحی امام جمعه شیراز از حمله به علی مطهری در این شهر، مطهری در نامهای سرگشاده که روز شنبه، ۲۳ اسفند، منتشر شد امام جمعه شیراز را متهم در حمله به خود معرفی کرد.
فرادید | حادثه حمله افراد ناشناس به علی مطهری پس از 7 روز به دفتر رییس جمهوری کشید و سرانجام با دستور رییس جمهوری و وزیرکشور مقرر شد هیاتی عازم شیراز شود.
به گزارش فرادید، قائم مقام وزیرکشور در این باره روز شنبه به ایرنا گفت: «در اجرای دستور رییس جمهوری به وزیر کشور جهت رسیدگی به تعرض ، اهانت و ضرب وشتم به علی مطهری نماینده مجلس شورای اسلامی و نیز ایجاد بی نظمی در شهرستان شیراز، کمیته ای برای رسیدگی به این موضوع امروز از سوی وزیر کشور تشکیل شد.»
وی اظهار کرد: «وزیرکشور همچنین اعضای این کمیته را موظف به عزیمت به شیراز برای بررسی حادثه و تحقیق با همکاری مسوولین محلی و شناسایی عاملین، آمرین و مباشرین حادثه کرده است.»
قائم مقام وزیرکشور تصریح کرد: «وزیر کشور همچنین در اجرای دستور رییس جمهوری مقرر کرد تا قاصرین ویا مقصرین نیز شناسایی و به جدیت مطابق قانون با آنها برخورد شود . گزارش موضوع را وزارت کشور جهت اعلام نتیجه قطعی به ریاست جمهوری اعلام خواهد کرد.»
یک روز پس از حمایت تلویحی امام جمعه شیراز از حمله به علی مطهری در این شهر، مطهری در نامهای سرگشاده که روز شنبه، ۲۳ اسفند، منتشر شد امام جمعه شیراز را متهم در حمله به خود معرفی کرد.
در ادامه واکنشها به ماجرای حمله به علی مطهری در شیراز، امام جمعه این شهر روز جمعه، ۲۲ اسفندماه، در سخنانی تلویحا این نماینده مجلس را به «طاغوت» و «فتنه» منتسب دانست و گفت که «اگر باد را کاشتید، توفان را درو میکنید».
به گفته امام جمعه شیراز، «اگر کسی حریم ولایت و خبرگان و فتنه را شکست، باید انتظار داشته باشد که دیگران حریم او را نشکنند؟»
علی مطهری در پاسخ خود به این سخنان از این که اسدالله ایمانی خود به «نقشش» در این ماجرا «اعتراف» کرده ابراز خوشحالی کرده و گفته است که هیئت تحقیق وزارت کشور باید با او به عنوان «متهم» برخورد کند.
آقای مطهری همچنین بی آن که از فرد خاصی نام ببرد ابراز امیدواری کرده که آن «متهم دیگر که موتورهای سنگین و گاز فلفل در اختیار آن فرومایگان قرار داده بود مانند شما اقرار کند».
به گفته این نماینده مجلس، هویت این «متهم دیگر» برای «همگان» مشخص است.
اسدالله ایمانی، امام جمعه شیراز، با این حال اعلام کرده که در هنگام حمله به آقای مطهری به دلیل حضور در جلسات مجلس خبرگان رهبری در شیراز حضور نداشته و از اظهار نظر درباره جزئیات مسئله «معذور» است.
اسدالله ايمانی در خطبههای نماز جمعه روز ۲۲ اسفند همچنین تصریح کرد: «بدانند شیراز هم شیرازِ دوران طاغوت نیست. شیراز حرم سوم اهل بیت است. یک روز دشمنان جشن هنر را در شیراز برپا کردند. آن خواب سپری شد... مگر خون شهیدان اجازه میدهد که شیراز برگردد به دوران طاغوت؟!»
به گفته این امام جمعه، او از مدتها قبل «در زمینه بازگشایی پنجرههای فتنه» در استان فارس «نشانههایی» دیده است.
امام جمعه شیراز در ادامه سخنان خود تصریح کرد: «آیا واقعا مشکل ما این است که هر روز یک سخنران دعوت شود و علیرغم تذکر شورای تامین استان توجه نکنند... شورای تامین بر اساس مصالحی که مد نظرش است نظر داده است و باید با شورای تامین استان همراهی کنیم.»
آقای ایمانی اضافه کرد: «من سوالم این است اگر کسی حریم ولایت و خبرگان و فتنه را شکست، باید انتظار داشته باشد که دیگران حریم او را نشکنند؟ اگر باد را کاشتید، طوفان را درو میکنید.»
علی مطهری در مقابل به امام جمعه شیراز هشدار داده است که «چاقوی احساس و هیجان چند جوان جاهل را که تیز میکنید، روزی دست خود شما را هم خواهد برید».
علی مطهری، نماینده تهران در مجلس، که روز ۱۸ اسفند برای سخنرانی در دانشگاه شیراز به این شهر سفر کرده بود در فرودگاه این شهر «با هجوم نیروهای لباسشخصی مورد ضربوشتم» قرار گرفت و در نهایت مجبور به بازگشت به تهران شد.
محمد احمدی، استاندار فارس، روز سهشنبه، ۱۹ اسفندماه، با اشاره به مخالفت «شورای تامین» شهرستان شیراز با سخنرانی مطهری گفت که استانداری فارس از طریق فرماندار جهرم که رابطه دوستی با مطهری دارد، از او خواسته بود که برای سخنرانی به شیراز نیاید و این سفر را با چند روز تاخیر انجام دهد.
در همین حال مجید ارشاد، رئیس دانشگاه شیراز، در همین زمینه گفته است که توصیه «شورای تامین» شهرستان شیراز مبنی بر برگزار نشدن جلسه سخنرانی مطهری، در هیئت نظارت بر تشکلهای دانشجویی مطرح و رد شده بود.
سخنان امام جمعه شیراز در حالی است که پیش از این محمدعلی حائری، فرزند امام جمعه سابق شیراز، در نامهای از ایمانی خواست که حمله به مطهری را محکوم کند «تا همه بدانند کسی از مسئولان حق همراهی با حملهکنندگان را ندارد».
حائری خطاب به امام جمعه شیراز نوشته است: «انتظار چنین است که در خطبههای نماز جمعه آنچنان سیلی بر رخسار این متحجرین ساختارشکن بکوبید که همه بدانند اینها نه ارزشیاند و نه از مسئولان کسی حق همراهی چنین جماعت بیبصیرت خوشسیرت را دارد و انشاءا... امت شیراز دلخوش به امام جمعه شجاع خود بر عهد دیرین بمانند.»
در همین حال در ادامه واکنشها به حمله به علی مطهری، حسن قاضیزاده هاشمی، وزیر بهداشت، روز جمعه برای دیدار با مطهری به منزل او رفت.
به گزارش وبسایت مطهری، وزیر بهداشت حادثه شیراز را «فاجعه برای کشور و انقلاب» نامید و گفت که اگر یک بار «جدی و واقعی» با این «مجرمان» برخورد شود، پرونده این گونه حوادث برای همیشه بسته میشود.
روز جمعه همچنین مصطفی ترک همدانی، وکیل مدافع مطهری، گفت: «برای پیگیری قضایی عاملان حمله به علی مطهری در شیراز در حال تنظیم شکایت در دستگاههای قضایی محل وقوع جرم هستیم.»
پیشتر محمد احمدی، استاندار فارس، نیز خبر داده بود که گروهی از سوی شورای امنیت کشور برای بررسی ماجرای حمله به آقای مطهری به این شهر سفر میکنند.