بیکاری متفاوت در خوزستان

بیکاری متفاوت در خوزستان

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پرداخت وام، جزئی از فرآیند اشتغال است، اما تضمین‌کننده ایجاد اشتغال پایدار نیست.

کد خبر : ۵۷۵۵۰
بازدید : ۷۱۳
محمد علاف‌پور | معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: پرداخت وام، جزئی از فرآیند اشتغال است، اما تضمین‌کننده ایجاد اشتغال پایدار نیست.

عیسی منصوری افزود: اشتغال پایدار در گرو توسعه تولید است، اما اگر قرار بر ایجاد مشاغل خدماتی نیز باشد باید به سمت مشاغل خدماتی مولد همچون حوزه گردشگری برویم. وی با اشاره به اینکه جهت‌گیری سیاست‌گذاران طرح اشتغال روستایی افزایش بهره‌وری بوده است، تصریح کرد: حدود ۷۰ درصد طرح‌هایی که متقاضیان تسهیلات مشاغل روستایی در خوزستان ارائه کرده‌اند در حوزه پرورش دام‌های سبک با تعداد کم بوده است درحالی‌که باید به سمت طرح‌های ایجاد دامداری‌های صنعتی و پرورش اصلاح نژاد دام پیش برویم.

منصوری با تاکید بر لزوم سرعت بخشی در بررسی طرح‌های اشتغال پایدار و روستایی گفت: آنچه مهم است اینکه دستگاه‌های مربوطه فرآیند تحویل طرح‌های اشتغال را تسهیل کنند و پس از آن طرح‌ها را برای بررسی به بانک‌ها انتقال دهند تا متقاضیان معطل نشوند. وی افزود: جهت‌گیری و بهره‌وری اقتصادی در هر منطقه بر عهده دستگاه‌های متولی است و درواقع وظیفه آن‌ها بهبود فضای کسب‌وکار برای بخش خصوصی است. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: به‌طور نمونه صادرات فرش دستباف ایران ۹ سال پیش حدود ۵ هزار تخته در سال بود، اما اکنون به کمتر از ۵۰۰ تخته رسیده است. وی گفت: کاهش صادرات فرش ایران تنها به تحریم‌ها مرتبط نیست بلکه بخش عمده‌ای از آن ناشی از آشنا نبودن با قوانین جدید بازار‌های جهانی است.

منصوری در ادامه به سامانه کارآ اشاره کرد و گفت: در خوزستان بررسی طرح‌ها برای ایجاد تسهیلات با سرعت خوبی همراه است، اما در مرحله اعطای وام باید همکاری بیشتری از سوی بانک‌ها رخ دهد. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: طبق مصوبه طرح‌های پیشنهادی باید هر طرح ۱۰ روز در دستگاه‌ها، چهار روز در کمیته فنی بررسی طرح‌ها و ۱۴ روز نیز در بانک‌ها بمانند. وی در خصوص طرح‌های مشاغل خانگی نیز اظهار کرد: به‌رغم ابلاغ بانک مرکزی، اما سرعت اعطای تسهیلات به طرح‌های مشاغل خانگی از سوی بانک‌ها کند است. وی گفت: یکی از برنامه‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی شناسایی روستا‌های کانون برای توسعه مشاغل خانگی است.

وی ادامه داد: منظور از روستا‌های کانون روستا‌هایی است که بیشترین میزان داد و ستد را با روستا‌های مجاور خود دارند که از ۴۴ هزار روستایی که شناسایی شده‌اند حدود پنج هزار روستا دارای چنین قابلیتی بوده‌اند. منصوری خاطرنشان کرد: قرار است در فاز اول یک هزار روستا برای توسعه اشتغال در آنها، تهیه مواد اولیه و نحوه دسترسی به بازار‌های هدف مورد ارزیابی قرار گیرند. وی ادامه داد: در سال جاری اعلام شد که هر شخصی به‌عنوان کارآموز وارد فضای کسب‌وکار شود از شمول قانون کار و تامین اجتماعی برای پرداخت حق بیمه خارج می‌شود که این موقعیت مهمی را برای مهارت آموزان فراهم می‌کند.
بانک‌ها شتاب بیشتری داشته باشند

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: استان خوزستان در مرحله بررسی طرح‌ها و معرفی آن‌ها به بانک‌ها سرعت خوبی داشته است، اما امیدواریم بانک‌ها نیز در بررسی طرح‌ها و پرداخت تسهیلات شتاب بیشتری داشته باشند. منصوری با اشاره به اینکه مزیت‌های سرمایه‌گذاری استان در طرح اشتغال فراگیر و روستایی شناسایی شده است، گفت: ظرفیت‌های هر شهرستان تفکیک و مشخص شده است که کدام یک دارای ارزش افزوده و قدرت ایجاد اشتغال بیشتری است. وی خاطرنشان کرد: انتظار داریم که تسهیلات و منابع اعتباری مربوط به طرح‌های اشتغال فراگیر و روستایی به اولویت‌ها اختصاص یابد. منصوری ادامه داد: اکنون بیشتر طرح‌هایی که در حوزه کشاورزی ارائه می‌شود طرح‌های سنتی است و کمتر شاهد ارائه طرح‌های مولد هستیم.

وی با اشاره به اینکه کار شناسایی روستا‌های کانونی با هدف توسعه اشتغال در دستور کار قرار دارد، یادآور شد: امیدواریم با اجرای این طرح شاهد جهت‌گیری اقتصادی و ایجاد اشتغال در روستا‌ها باشیم. معاون وزیر کار جمعیت بیکار خوزستان را عمدتا از قشر کم سواد دانست و تصریح کرد: برخلاف برخی استان‌ها که آمار فارغ‌التحصیلان دانشگاهی بالایی دارند، در استان خوزستان بیشتر بیکاران را جامعه کم‌سواد تشکیل می‌دهد، از همین رو باید به دنبال ایجاد کسب‌وکار‌هایی متناسب با این قشر بود. وی ادامه داد: از سوی دیگر شاهد محدودیت در منابع آبی و منابع طبیعی هستیم به همین دلیل باید سهم اشتغال ناشی از خدمات افزایش یابد اگر چه تا این لحظه از جهت‌گیری‌های انجام شده در این خصوص رضایت نداشته‌ایم، اما امیدواریم سهم اشتغال ناشی از خدمات بیشتر شود. منصوری به لزوم ایجاد اشتغال از طریق فناوری‌های نوین نیز تاکید کرد و گفت: در کشور بستر‌های لازم برای توسعه آی‌تی فراهم شده و اکنون نوبت به تولید محتوا در این حوزه رسیده است. در بحث اتصال به بازار و شرکت‌های بین‌المللی در منطقه اقدامات خوبی در استان انجام شده است.
افزایش نظارت بر جهت‌گیری صحیح تخصیص منابع

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: دقت و نظارت بر جهت‌گیری تخصیص منابع طرح‌های اشتغال‌زایی افزایش می‌یابد تا انحراف در جهت‌گیری تخصیص این منابع کمتر شود. منصوری اظهار کرد: به‌منظور روان‌سازی و ایجاد سرعت در بررسی طرح‌های اشتغال‌زایی طرح‌هایی که در شهرستان‌ها به تصویب می‌رسند به صورت مستقیم به بانک‌ها ارجاع می‌شوند. وی افزود: پیش از این، این طرح‌ها در کمیته فنی استان نیز مورد بررسی قرار می‌گرفت، ولی دیگر نیاز نیست این طرح‌ها در این کمیته‌های استانی بررسی شود.

منصوری گفت: از این پس فرآیند بررسی و تصویب طرح‌های اشتغال‌زایی با سرعت بیشتر و در یک ماه اجرایی می‌شود ضمن اینکه کمیته‌های استانی نظارت بیشتری بر روند اعطای تسهیلات و روند کار این طرح‌ها خواهند داشت. وی به تعریف طرحی برای جلوگیری از انحراف در مسیر اختصاص تسهیلات اشتغال روستایی اشاره کرد و گفت: برای به انحراف نرفتن تسهیلات طرح نظارت و کنترل طرح را تعریف کردیم و در این نظام طرح‌های اشتغال‌زایی بیشتر مورد بررسی قرار می‌گیرند تا به‌درستی مشخص شود منابع در کجا هزینه می‌شود و پیشرفت فیزیکی طرح‌ها چقدر است. معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه بسته توسعه و تحول اشتغال برای شهرستان آبادان را خواستار شد و گفت: شهرستان آبادان و مناطق مختلف اطراف آن سند و صحنه‌های ارزشمند تاریخ دفاع مقدس هستند و دولت نگاه ویژه‌ای برای توسعه اشتغال منطقه در حال اجرا دارد.

وی گفت: با کمک بخش خصوصی بازارچه مرزی اروندکنار و بازارچه یادمان بخش خصوصی فعال خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان نیز گفت: نرخ بیکاری آبادان در سال ۹۰ در حدود ۲۴ درصد بود که این آمار در سرشماری سال ۱۳۹۵ به ۳/ ۱۴ درصد رسیده است. سیدنور محمدپور اظهار کرد: نرخ مشارکت اقتصادی در آبادان نیز به ۶/ ۳۴ درصد رسیده است که بیانگر افزایش فعالیت اقتصادی در این شهرستان است و نکته جالب اینکه بیشتر این فعالیت‌ها از سوی خانم‌ها محقق شده است. وی به اجرای طرح‌های ملی فراگیر و روستایی در استان اشاره و اظهار کرد: ۷ درصد طرح‌های مصوب استان خوزستان با ۱۴۸ میلیارد ریال متعلق به آبادان است.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید