نوابغ چه بیماری‌هایی داشتند؟

نوابغ چه بیماری‌هایی داشتند؟

از سنکا فیلسوف بزرگ رومی چنین نقل شده است که «برای نابغه بودن اندکی جنون لازم است!» باور کنید یا نه، هرچه بیشتر در زندگی نوابغ دقیق می‌شویم، عمیق‌تر به این نتیجه می‌رسیم که تقریبا اغلب آنان زندگی نرمال به مفهوم واقعی کلمه نداشته و گویی هر یک جنونی خاص را تا پایان عمر همچون صلیب گناهان به دوش کشیده‌اند.

کد خبر : ۵۸۳۹۶
بازدید : ۶۶۸۲
از سنکا فیلسوف بزرگ رومی چنین نقل شده است که «برای نابغه بودن اندکی جنون لازم است!» باور کنید یا نه، هرچه بیشتر در زندگی نوابغ دقیق می‌شویم، عمیق‌تر به این نتیجه می‌رسیم که تقریبا اغلب آنان زندگی نرمال به مفهوم واقعی کلمه نداشته و گویی هر یک جنونی خاص را تا پایان عمر همچون صلیب گناهان به دوش کشیده‌اند. جنونی که گویی تاوان موهبت خدادادی‌شان بود و این یعنی از بیش از ٢‌هزار‌سال پیش تا به اکنون همچنان حق با سنکا است.
دو قطبی: لودویگ بتهوون
نابغه آلمانی دنیای موسیقی در سال ١٨٢٧ از نارسایی کبد درگذشت هرچند شاید بزرگترین مشکلش در طول زندگی ابتلا به اختلال دوقطبی بود. اختلال دوقطبی یا شیدایی نوعی از بیماری روانی است که فرد مبتلا را دچار تغییرات شدید خلقی می‌کند. از دیگر افراد مشهور مبتلا به این بیماری می‌توان پابلو پیکاسو، ناپلئون بناپارت، ارنست همینگوی، وینستون چرچیل، مرلین مونرو، ویرجینیا وولف، صادق هدایت و هالزی را نام برد.
نوابغ مجنون یا مجانین نابغه
افسردگی: ونسان ونگوک
نقاش شهیر هلندی در آخرین سال زندگی خود که بیماری افسردگی‌اش به اوج رسیده بود، به دکتر گاشه (که چهره‌اش را نیز کشیده است) مراجعه کرد. اما او نیز نتوانست جدال ونگوک با روان خویشتن را خاتمه بخشد. با این حال، نابغه هلندی تنها در دو ماه پایانی عمرش ۹۰ نقاشی از خود برجای گذاشت. ونگوک ٢٩ جولای ۱۸۹۰ در ٣٧ سالگی میان کشتزار‌ها گلوله‌ای در سینه خود خالی کرد و تمام.
نوابغ مجنون یا مجانین نابغه
پارانویا: اسحاق نیوتن
یکی از بزرگترین دانشمندان تمام ادوار تاریخ کلکسیونی از بیماری‌های روانی از پارانویا و اختلال دوقطبی تا روان‌پریشی و اوتیسم را با خود حمل می‌کرد. نیوتن به حواس‌پرتی و انجام دادن کار‌های غیرعادی معروف بود. یک بار سوزنی دراز را در کاسه چشم خود فرو برد و در موردی دیگر، مدتی طولانی و تا جایی‌که می‌توانست تاب بیاورد به خورشید خیره شد تا ببیند چه تأثیری بر بینایی‌اش می‌گذارد.
نوابغ چه بیماری‌هایی داشتند؟
اسکیزوفرنی: جان فوربز نش
اگر این نابغه جهان ریاضیات را نشناسید بی‌گمان فیلم «ذهن زیبا» و هنرنمایی راسل کرو را به خاطر دارید. او بیش از ۳ دهه به بیماری روان‌گسیختگی از نوع پارانوئید مبتلا بود. در طول دوران بیماری صدا‌هایی غیرواقعی می‌شنید و بعد از مدتی چنان دچار توهم شد که تصور می‌کرد فرد بسیار مهمی است که سازمان‌های جاسوسی کشور‌های متخاصم در پی دزدیدنش هستند.
نوابغ چه بیماری‌هایی داشتند؟
وسواس: نیکولا تسلا
یکی از بزرگترین مخترعان قرن بیستم دچار OCD یا اختلال وسواس بود. تسلا روی عدد سه حساسیت داشت و قبل از ورود به خانه، سه‌بار دور آن قدم می‌زد. او همیشه حجم غذایش را اندازه می‌گرفت و تعداد دفعاتی را که غذا را می‌جوید، می‌شمرد. اگر مجبور بود با زنی سر یک میز غذا بخورد، باید شخص سومی هم در کنارشان می‌بود. تسلا از اجسام گرد وحشت داشت و از دست دادن هنگام دیدار با افراد اجتناب می‌کرد.
نوابغ مجنون یا مجانین نابغه
آگروفوبیا: چارلز داروین
دانشمند شهیر انگلیسی که نامش همواره خاص و عام را به یاد این جمله معروف که «انسان از نسل میمون است» می‌اندازد، در اواخر عمر به بیماری انزواطلبی و ترس از جمعیت دچار بود. این بیماری دقیقا مقابل کلاستروفوبیا یا ترس از مکان‌های بسته است. ترس داروین از مردم به‌حدی شدت گرفت که او در مقطعی حتی از روبه‌رو شدن با فرزندانش هم ابا داشت.
نوابغ مجنون یا مجانین نابغه
پارانویا: بابی فیشر
بسیاری از اهل فن بابی فیشر را بزرگترین شطرنج‌باز تمام اعصار می‌دانند. مسابقه جنجالی سال ١٩٧٢ او با بوریس اسپاسکی استاد بزرگ شوروی را هنوز بسیاری در خاطر دارند. اما این شطرنج‌باز آمریکایی در اوج موفقیت و محبوبیت ناگهان به شکلی خودخواسته شطرنج را کنار گذاشت.
تمایلات خودویرانگرانه فیشر را به بیماری پارانویا و اجتماع‌گریزی‌اش نیز ربط می‌دهند. هنوز ماجرای مسابقه او با اسپاسکی و اصرارش مبنی بر قطع پخش زنده مسابقه از یاد‌ها نرفته است. عاقبت مسابقه فیشر و اسپاسکی در یک اتاق کوچک دربسته و بدون حضور دوربین‌ها ادامه یافت و او با شکست دادن قهرمان روس جاودانه شد.
نوابغ چه بیماری‌هایی داشتند؟
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید