تصاویر/ زندگی میلیونها نفر در پناهگاههای هستهای
در اواخر دهههای 60 و 70، رهبر چین "مائو" در هراس از فروپاشی هستهای دستور داد تا آپارتمانها به پناهگاهی مجهز شوند که توانایی مقاومت در برابر بمب هستهای را داشته باشد. نزدیک به ده هزار پناهگاه تنها در پکن ساخته شد.
فرادید | در زیر خیابانهای پکن، مردم در جهانی زیرزمینی زندگی میکنند که در دوران جنگ سرد ساخته شد.
در اواخر دهههای 60 و 70، رهبر چین "مائو" در هراس از فروپاشی هستهای دستور داد تا آپارتمانها به پناهگاهی مجهز شوند که توانایی مقاومت در برابر بمب هستهای را داشته باشد. تنها در پکن نزدیک به ده هزار پناهگاه ساخته شد.
اما زمانی که چین در اوایل دهه 80 درهایش را به روی جهان گسترده گشود، وزارت دفاع در پکن از این فرصت استفاده کرد و پناهگاهها را به مردم اجاره داد تا از پناهگاههای قراضه و قدیمی بهعنوان واحدهای مسکونی کوچک استفاده کند و سود خوبی به جیب بزند.
شبهنگام، بیش از یکمیلیون نفر که اکثراً کارگران مهاجر و دانش آموزان مناطق روستایی هستند، از خیابانهای شلوغ پکن به جهانی در زیرزمین میروند که کمتر کسی از آن خبر دارد.
"آنتونیو فاچیلونگو" عکاس ایتالیایی مجذوب این پدیده شد و در دسامبر 2015 به پکن رفت تا آن را ثبت کند. بااینکه پیدا کردن این پناهگاهها سخت نیست و تقریباً در تمام نقاط شهر وجود دارند، اما دسترسی به آنها کار چندان راحتی نیست. فاچیلونگو هر جا که میرفت، یکی از نگهبانان محله او را ازآنجا بیرون میکردند و میگفتند طبق قانون افراد خارجی حق ورود به پناهگاههای هستهای را ندارند. بنابراین تصمیم گرفت یک درخواست رسمی به دولت محلی ارائه دهد. درخواستش رد شد. بالاخره فاچیلونگو موفق شد در ساعت ناهار دور از چشم نگهبانها به آنجا برود. اما متوجه شد که بسیاری از ساکنان از حضور او نگران شدهاند و در برخی موارد از عکاسی او خجالت میکشند.
فاچیلونگو گفت: "از 150 نفری که ملاقات کردم، تنها 50 نفر اجازه دادند از آنها عکس بگیرم. دلیل نگرانی برخی از آنها این بود که به خانوادههایشان در شهر یا روستاهای دیگر گفته بودند کار خوبی دارند و در آپارتمان مناسبی زندگی میکنند."
شرایط زندگی در پناهگاهها واقعاً دشوار است. گرچه مجهز به برق، لولهکشی و سیستم فاضلاب هستند، اما فقدان تهویه هوای مناسب هوا را ساکن و خفه کرده است. ساکنان از آشپزخانه و توالتهایی استفاده میکنند که اغلب بسیار کوچک و غیربهداشتی هستند.
قوانین محلی حداقل فضای زندگی برای هر مستأجر را 4 متر تعیین کرده که در بسیاری موارد نادیده گرفته میشود. یکی از عکسهای فاچیلونگو، کودک چهار سالهای را به تصویر میکشد که با پدر، برادر کوچکتر و مادربزرگش در اتاق کوچکی زندگی میکردند که تنها یک تخت در آنجا میشد. فاچیلونگو گفت: "اینجا یکی از فقیرترین مکانهایی است که در عمرم دیدم."
پکن در سال 2010 به دلیل غفلت صاحبخانهها و خطرات ایمنی برای مستأجران، استفاده از پناهگاهها بهعنوان فضای مسکونی را ممنوع کرد. اما تلاشهایشان تاکنون دشوار و بیثمر مانده است. دلیل اصلی این است که ساکنان پناهگاه جای دیگری برای زندگی ندارند.
پناهگاههای هستهای زیر خانهها در منطقه "ویگونگون" در پکن قرار دارند
یک موسیقیدان در حال نواختن ترومبون در مرکز یک مرکز فرهنگی و هنری
دو دانشجوی بیستوچهار ساله که در پناهگاهی در منطقه "نونگ یینگ" زندگی میکنند. آنها تصمیم دارند بهصورت موقت اینجا زنگی کنند تا به اهداف بزرگتری در زندگیشان دست یابند.
دربهای قدیمی دریکی از پناهگاههای زیرزمینی در پکن
گروهی از فعالان املاک و مستغلات که در پناهگاههای زیرزمینی زندگی میکنند، در حال بازی بیلیارد در باشگاهی در نزدیکی محل سکونت
فعالان املاک و مستغلات که خود در پناهگاههای زیرزمینی زندگی میکنند
"زی لئو" سهساله که با پدرش در پناهگاه زندگی میکند.پدرش برخی از اتاق را به یک کتابفروشی آنلاین تبدیل کرده است.
پسری در حال رنگ کردن مویش در آرایشگاه زیرزمینی. تخمین زده میشود که در این پناهگاهها نزدیک به هزار فعالیت و شغل وجود دارد
"یی زون" در حال نگاه کردن تلویزیون در موبایلش. حتی افرادی که پول کافی برای اجاره کردن خانه ندارند، وسایلی گران قیمت چون گوشی هوشمند، تبلت و یا لباسهای مارک میخرند. زیرا در فرهنگ چین، ظاهر موفق بسیار مهم است.
ورودی یک پناهگاه هستهای
یک هنرجو در حال آموختن خوشنویسی در مدرسه خوشنویسی واقع در پناهگاه زیرزمینی
"می" 31 ساله و "مینگ" 41 ساله در حال صرف شام در اتحادیه فرهنگ و هنر
زنان در کلاس رقص محلی در پناهگاه
دانشجویان در کافهای زیرزمینی واقع در پناهگاه هستهای
مردی در حال خروج از پناهگاه
ترجمه: وبسایت فرادید