بازار کامپیوتر خراب است!

بازار کامپیوتر خراب است!

واردات کالای آی‌تی برای یک واردکننده این روز‌ها به صرفه نیست؛ چون خریداری وجود ندارد و اگر هم وارد کند باید قیمت کالا را با قیمت هزینه‌هایش افزایش بدهد مثلا خواب کالا در گمرک، افزایش هزینه‌ها و هزینه‌های دیگر را در قیمت تمام شده لحاظ کند که در این صورت هم کمتر کسی قدرت خرید دارد.»

کد خبر : ۶۳۵۲۳
بازدید : ۱۳۸۱
بازار کامپیوتر خراب است
با وجود پایین آمدن نرخ ارز در ۱۰ روز گذشته و انتظار نسبت به کاهش قیمت محصولات در بازار سخت‌افزار، اما بازاریان می‌گویند که نه تنها تغییری در قیمت‌ها به وجود نیامده، بلکه خرید مردم از آنچه در گذشته بود، کمتر هم شده است.

بازار سخت‌افزار در هفته‌های گذشته به اذعان بازاریان واکنشی نسبت به کاهش قیمت دلار نداشته است. «اوضاع بازار سخت‌افزار از ویترین‌ها پیداست» یک فعال بازار سخت‌افزار با گفتن این جمله درباره تغییرات این بازار در یک هفته اخیر می‌گوید: «مردم در همین چند روز هم دست از خرید کردن کشیدند چراکه منتظرند قیمت‌ها پایین بیاید، اما از سوی دیگر به دلیل اینکه تجهیزات تکنولوژی کالای ضروری محسوب نمی‌شود، مردم هم این روز‌ها خرید کالای غیر ضروری انجام نمی‌دهند خرید به شدت افت کرده است.»
بهنامی می‌گوید که برخی ادعای افراد در اتحادیه رایانه یا وزارت صمت هم با واقعیت انطباق ندارد. او تاکید می‌کند: «دوستان بهتر است از پشت میزشان بلند شوند و به بازار بیایند و اخبار واقعی درباره دلار را از بازار دنبال کنند. اوضاع بازار از ویترین فروشگاه مشخص است و اگر گشتی در بازار‌ها بزنید یا به عکس‌هایی که عکاسان این روز‌ها از بازار سخت‌افزار گرفته‌اند، نگاهی بیندازید، می‌بینید که ویترین‌ها از اجناس خالی شده است.
واردات کالای آی‌تی برای یک واردکننده این روز‌ها به صرفه نیست؛ چون خریداری وجود ندارد و اگر هم وارد کند باید قیمت کالا را با قیمت هزینه‌هایش افزایش بدهد مثلا خواب کالا در گمرک، افزایش هزینه‌ها و هزینه‌های دیگر را در قیمت تمام شده لحاظ کند که در این صورت هم کمتر کسی قدرت خرید دارد.»

به گفته بهنامی، مساله اصلی میزان تقاضای مردم است؛ «تقاضا نیز با بودجه کاربر رابطه مستقیم دارد؛ کاربری که تا سال پیش برای خرید یک گوشی آی‌فون باید دو تا سه میلیون هزینه در نظر می‌گرفت امسال باید ۱۰ میلیون تومان پول داشته باشد؛ پولی که باید یک سال کار کند تا بتواند آن را پس‌انداز کند.
قیمت اجناس امروز به دلار محاسبه می‌شود؛ درحالی که درآمد ما به ریال است و متاسفانه ارزش ریال نیز روز به روز کمتر شده و قدرت خرید در بسیاری از موارد هم کاهش یافته است.» این فعال بازار سخت‌افزار می‌گوید که کاهش واردات موجب عقب ماندن کشور از برخورداری از کالا‌های با تکنولوژی روز و بالا می‌شود.
او اضافه می‌کند: «در کنار کاهش قدرت خرید بازار مصرف، بخش‌هایی که متصل به دولت الکترونیک هستند و برای شفاف‌سازی اداری به تجهیزات الکترونیک نیاز دارند، بی‌بهره از تجهیزات مانده و عملا اجرای این پروژه‌ها به تعویق می‌افتد. به‌طور مثال عملی کردن انتخابات الکترونیک و سازوکار‌های مربوط به آن احتیاج به تجهیزاتی دارد که با توجه به اینکه ما در داخل کشور امکان تولید نداریم باید آن را از بازار‌های خارجی وارد کنیم. به نظر می‌رسد با این مشکلات بخش‌های متصل به تجهیزات الکترونیک نظیر بهداشت الکترونیک، انتخابات الکترونیک و پیگیری پرونده‌های اداری به‌صورت الکترونیک کارآیی نخواهند داشت.»

به گفته او، با ادامه یافتن چنین رویه‌ای ضرر اصلی متوجه سازمان‌های دولتی است. «به‌طور مثال بودجه سازمان دولتی که در سال‌های گذشته مثلا به تناسب خرید ۵۰ پی سی با برآورد قیمت ۲ میلیون تومان بود حالا آن سازمان باید برای هر پی‌سی ۴ تا ۵ میلیون تومان بودجه درنظر بگیرد. چنین هزینه‌ای مسلما در شرایط فعلی تامین نمی‌شود و همین موضوع موجب کاهش تجهیزات و به‌صورت زنجیره‌وار موجب کاهش راندمان نیروی کار اداری می‌شود.»
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید