رشد رایانش ابری در جهان

رشد رایانش ابری در جهان

قابلیت انتقال پر سرعت داده سیستم‌های ابری، در دنیای امروز کاربرد زیادی دارد مثلا برای دانلود بازی، عکس، فیلم و دیگر فایل‌هایی که حجم قابل توجهی دارند، سیستم ابری گزینه به مراتب بهتری محسوب می‌شود.

کد خبر : ۷۲۳۶۵
بازدید : ۱۲۷۳۶
رایانش ابری در جهان
تکنولوژی رایانش ابری، در دهه‌های اخیر به سرعت رشد کرد و وارد زیرساخت‌های اینترنت شد. حالا، سیستم‌های زیادی در سراسر دنیا، از پلت‌فرم‌های ابری برای ذخیره مهم‌ترین فایل‌ها و اطلاعاتشان استفاده می‌کنند.
درحالی‌که سرور‌های سنتی وب، ایستا بوده و در واقع پلت‌فرمی آنلاین غیرقابل تغییر برای میزبانی از فایل‌ها محسوب می‌شوند.
سرور‌های ابری، اما به‌گونه‌ای هستند که هم از لحاظ اندازه و هم منابع، می‌توانند خود را با نیاز کاربر تطبیق دهند. تکنولوژی ابری، سریع، امن و قابل انعطاف است. از آن‌جا که زیرساخت‌های فضای ابری، مجازی است، می‌توان از آن برای بسیاری از سرور‌های فیزیکی وب در مناطق مختلف بهره برد.

قابلیت انتقال پر سرعت داده سیستم‌های ابری، در دنیای امروز کاربرد زیادی دارد مثلا برای دانلود بازی، عکس، فیلم و دیگر فایل‌هایی که حجم قابل توجهی دارند، سیستم ابری گزینه به مراتب بهتری محسوب می‌شود. گوشی‌های هوشمند، به‌خصوص آی‌فون‌ها و گوشی‌های اندرویدی، برای ذخیره ویدئو‌ها و عکس‌ها، از فضای ابری استفاده می‌کنند و به این ترتیب دیگر نیازی به اِشغال کردن فضا در سیستم ذخیره داخلی دستگاه ندارند.
فایل‌های اصلی گیم‌ها و نرم‌افزار‌ها نیز قابلیت ذخیره‌سازی روی سیستم‌های ابری را دارند و به این شیوه، کاربران در مناطق مختلف می‌توانند به فایل‌ها دسترسی پیدا کرده و بسیار سریع‌تر از قبل آن‌ها را دانلود کنند. فضای ابری همچنین در دنیای کسب‌و‌کار و پروژه‌های به اشتراک‌گذاری در وب نیز کاربرد دارد.

میزبانی رایانش ابری برای وب سایت‌ها
کاربرد دیگر سیستم‌های ابری، ذخیره‌سازی برای وب سایت‌های عمومی است. وقتی شما با مرورگر خود به یک وب‌سایت سر می‌زنید، در واقع یکسری فایل را از سرور وب سایت دریافت می‌کنید. بسیاری از سرور‌های وب، در حال حاضر روی پلت‌فرم‌های ابری شکل گرفته‌اند تا با انعطاف خود بتوانند با الگو‌های ترافیک وب منطبق شوند. این قابلیت به‌خصوص برای سایت‌هایی کاربرد دارد که حجم ترافیک‌شان نوسان دارد.
میزبانی وب در سیستم ابری، عملکردی مشابه میزبانی سنتی وب دارد با تفاوت اینکه سرعت بالاتر و عملکرد با کیفیت‌تری ارائه می‌دهد. به‌علاوه، ساختار قیمت‌گذاری متفاوتی نیز دارد. از آنجا که ممکن است استفاده از فضای ابری در یک ماه، با ماه قبل تفاوت داشته باشد، بسیاری از شرکت‌های ارائه‌دهنده سرویس‌های ابری، قیمت‌گذاری سرویس‌های خود را بر مبنای تعداد کاربر ارائه می‌دهند.
سیستم‌های کلاد علاوه بر سرعت بالاتر و انعطاف بالا، تفاوت‌های دیگری نیز دارند که آن‌ها را منحصر‌به‌فرد می‌کند. از آنجا که منابع در فضای ابری، بر اساس نیاز تقسیم می‌شوند، از هدر رفتن این منابع جلوگیری شده و به همین دلیل به‌صرفه‌تر است.
در این سیستم، هدر شدن منابع بی‌استفاده که در پلت‌فرم‌های میزبانی ایستا شاهد آن هستیم، دیده نمی‌شود. ریسکی که در دیگر سیستم‌های میزبانی فایل دیده می‌شود این است که ممکن است گاهی اوقات، فایل‌ها گم شوند.
مثلا به‌دلیل از بین رفتن داده‌ها و مشکلات نرم‌افزاری و یا بروز فجایع طبیعی مانند سیل و نابود شدن مراکز داده‌ها. اما در سیستم‌های ابری این ریسک کاهش می‌یابد، زیرا می‌توان کپی‌های اضافه از سرور‌ها در مناطق مختلف جغرافیایی ایجاد کرد و در صورت نیاز، بعدا به آن‌ها رجوع کرد.
آپلود کردن فایل‌ها روی یک سرور ابری، فرقی با آپلود کردن روی یک سرور سنتی ندارد، اگرچه در بسیاری از مواقع، آپلود روی سرور‌های ابری از پلت‌فرم‌های هم رده خود سریع‌تر هستند.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید