رفتار اروپاییها با چینیها مانند بیماران طاعونزده است
با گسترشِ شیوعِ موارد تأییدشده ابتلا در سراسر اروپا، ترس اروپاییها نیز افزایش مییابد؛ و فقدانِ اطلاعاتِ دقیق درباره چگونگی انتشار بیماری و اینکه ناقلانِ بالقوه آن چه کسانی هستند، به بیگانههراسی و نژادگرایی دامن زده است، که گمان میرود پیامدهای به مراتب خطرناکتری از خود ویروس داشته باشد. تابلو به دو زبانِ چینی و انگلیسی، چیزی را بیان میکند که در ذهنِ اکثریت افراد در این کشورِ «مالیخولیایی» و مابقی اروپا است: «به دلیلِ رعایتِ اقداماتِ بهداشتیِ بینالمللی، هر فردی که از چین آمده باشد اجازه دسترسی به این مکان را ندارد.» و سپس نویسنده، پیشاپیش عذرخواهی میکند.
کد خبر :
۷۶۵۹۳
بازدید :
۲۵۴۲
فرادید | تابلویِ نصب شده روی درِ شیشهای یک بستنیفروشیِ معروفِ ایتالیایی که درست در مقابلِ آبنمای تروی در رم قرار دارد، حاویِ بیانیهای واضح و زشت است. تابلو به دو زبانِ چینی و انگلیسی، چیزی را بیان میکند که در ذهنِ اکثریت افراد در این کشورِ «مالیخولیایی» و مابقی اروپا است: «به دلیلِ رعایتِ اقداماتِ بهداشتیِ بینالمللی، هر فردی که از چین آمده باشد اجازه دسترسی به این مکان را ندارد.» و سپس نویسنده، پیشاپیش عذرخواهی میکند.
ایتالیا فقط ۲ مورد ابتلا به ویروسِ کرونا را تأییده کرده است؛ و این درحالیست که یک کشتیِ مسافرتی با ۷۰۰۰ نفر سرنشین به دلیلِ گزارشِ تب در زنی اهلِ کنگکنگ این هفته قرنطینه شد و بعد مشخص شد بیماری این زن فقط یک آنفولانزای ساده است.
۲۴ ساعت بعد از آنکه مشخص شد این زن حاملِ ویروسِ کرونا نیست، شهروندان در شهرِ بندریِ چیویتاوِکیا به نشانه اعتراض در بندر جمع شدند و درخواست کردند تمامِ ۷۵۰ مسافرِ چینی این کشتی قبل از پیاده شدن از آن موردِ آزمایش قرار بگیرند.
در واقع دو موردی که در ایتالیا تأیید شده شامل یک زوجِ چینی است که مستقیم از ووهان به میلان سفر کردهاند و طی ۵ روز گذشته با یک اتوبوسِ گردشگری و به همراهِ ۱۰۰ چینی دیگر در سراسر شهر میلان گشتهاند. هشدارِ مسئولانِ ایتالیایی نسبت به گوش به زنگ بودنِ تمامِ افرادی که بر سر راه این اتوبوسِ گردشگری بودهاندف باعث شده مردم در سراسر ایتالیا وحشتزده شوند.
هتلِ محلِ اقامت این گردشگران در نزدیکی کولوسئوم قرار گرفته، روز جمعه با نوارهای محافظتی محصور شد و سؤالاتی را در ذهن عابران مبنی بر وجودِ حمله تروریستی ایجاد کرد.
تدابیر ایمنی به حدی بالاست که بیشتر به نظر میرسد بیماری طاعون شیوع یافته است.
مقامات ایتالیایی در پاسخ به آنچه بحرانِ بهداشتی نامیدند، در روز جمعه و به مدت ۶ ماه «وضعیتِ اضطراری» اعلام کردند. این نخستین بار در تاریخ این کشور است که چنین هشداری صادر میشود.
۱۲ موردی که با افرادِ مبتلا در تماس بودند اکنون تحتِ نظارتِ شدید در بیمارستانِ بیماریهای عفونی در رم نگهداری میشوند.
اما رستورانهای چنین، مغازههایی که مالکان چینی دارند و حتی کافیشاپهایی که کارکنانِ چینی دارند، در تمام طول هفته خالی از مشتری هستند.
در توسکانی که بیشترین بازدیدکننده چینی را به خود جلب میکند، ایتالیاییها از ترسِ منتقل شدن ویروس به فرزندانشان، از فرستادنِ آنها به مدرسه خودداری میکنند.
بیشتر بخوانید:
هر سال ۵ میلیون چینی از ایتالیا بازدید و میلیونها یورو به اقتصاد این کشور سرازیر میکنند؛ اما اداره گردشگری ایتالیا گفته است بسیاری از راهنمایان تور، تورهای گردشگری را که شاملِ افرادِ چینی باشد تا «بهبود اوضاع لغو کردهاند»؛ زیرا میترسند چینیها باعثِ ترسِ گردشگرانِ دیگر شوند.
۳۰۰۰۰۰ گردشگر چینی در سراسر ایتالیا کار میکنند و بسیاری در صنایع مد و خدمات مشغول به کار هستند. فقدانِ تدابیر و راهنماییهای دولتی درباره چگونگی مدیریت بحران خشمِ بسیاری از چینیها را برانگیخته است؛ بسیاری از آنها احساس میکنند مسئولانِ دولتیِ ایتالیا آنها را سپر بلا کردهاند و از این لحاظ احساس میکنند به آنها خیانت شده است.
یک زنِ چینی که میگوید ۱۰ سال از پایش را در چین نگذاشته، میگوید: «من مجبورم در مغازهام ماسک بزنم و دستکش لاستیکی بپوشم، اما با اینکه من ۱۰ سال است چین نبودهام، ایتالیایی آنقدر از من میترسند که پایشان را در مغازه نمیگذارند. یا باید این کار را بکنم یا خطرِ از دست دادنِ کسب و کارم وجود دارد.»
مَتیو سالوینی، رهبرِ حزب راستِ بیگانههراسِ ایتالیا، نیز فرصت را غنیمت شمرد و از موقعیت به نفع حزب استفاده کرد. او گفته است: «هر روز دهها پرواز از چین به ایتالیا وارد میشود ما باید چک کنیم، چک کنیم و بیشتر چک کنیم.»
گزارشهایی مبنی بر حملات نژادی نیز وجود دارد. یک نمونه در مدرسهای در میلان رخ داده که یکی از دانشآموزان به دانشآموز چینی گفته: «امیدوارم تو هم ویروس بگیری.»
رابرتو گیلیانی، مدیر کنسرواتوار سانتا سسیلیا در رم، بعد از آنکه به موسسه گفته بود تمامِ دانشآموزانِ چینی، ژاپنی و کره جنوبی - حتی آنهایی که اخیراً به چین سفر نکردهاند- فقط بعد از معاینه پزشکی میتوانند، در کلاس حاضر شوند، توسطی مؤسسه تحریم شد.
ترسهای بیمارگونه مشابه در فرانسه نیز که در آن ۷ مورد ابتلا گزارش شده، مشاهده شده است. در فرانسه، و بعد از آنکه روزنامه لا کوریر پیکارد، عنوانِ «هشدارِ زرد» یا «خطر زرد» را بالای عکسِ یک زنِ چینی به همراهِ ماسکِ سفیدِ جراحی، استفاده کرد، شهروندانِ چینی شروع کردند به استفاده از هشتگی با عنوانِ «من ویروس نیستم».
فرانسویها نه فقط به چینیها بلکه به تمامِ آسیاییها برچسب زدهاند. شانا چِنگ، نوجوانِ ۱۷ ساله اهلِ پاریس که پیشینۀ ویتنامی و کامبوجی دارد، به بیبیسی گرفته است که او آخر هفته در اتوبوسی در پاریس موردِ اذیت و آزار قرار گرفته است. او میگوید، میشنیده که مسافران میگویند: «او چینی است. همه ما را آلوده میکند باید به خانه برگردد.» و بعد میگوید، آنها «با نفرت به من نگاه کردند، انگار من خودِ ویروسم.»
زن دیگری توئیت کرد: «همه آسیاییها چینی نیستند. همه چینیها در چین به دنیا نیامدهاند و همه آنها آنجا نبودهاند. هر آسیایی که سرفه میکند ویروسِ کرونا ندارد. توهین به آسیاییها به خاطرِ ویروس مانند توهین به مسلمانان به خاطر بمبگذاری است.»
در آلمان که که ۶ مورد ابتلا گزارش شده، اوضاع برای تأمینکننده قطعات خودرو، وِباستو، خوب نیست. یک آلمانیِ ۳۳ ساله که در وباستو کار میکرد، نخستین موردِ ابتلاء از طریق ناقل انسانی در اروپاست. او ویروس را از یک بازدیدکننده چینی که برای آموزش به کارخانه آمده بود، گرفته است. از آن پس تمامِ جلسات آموزشی که در آن بازدیدکننده چینی باشد، لغو شد.
با گسترشِ شیوعِ موارد تأییدشده ابتلا در سراسر اروپا، ترس اروپاییها نیز افزایش مییابد؛ و فقدانِ اطلاعاتِ دقیق درباره چگونگی انتشار بیماری و اینکه ناقلانِ بالقوه آن چه کسانی هستند، به بیگانههراسی و نژادگرایی دامن زده است، که گمان میرود پیامدهای به مراتب خطرناکتری از خود ویروس داشته باشد.
۰