"جذابیت"؛ عامل مهم کنترل جمعیت حیوانات

"جذابیت"؛ عامل مهم کنترل جمعیت حیوانات

پژوهش‌های گذشته نشان داده است که خصوصیاتی، از جمله چشمان درشت و رنگ‌های روشن، می‌تواند یک نوع حیوان را جذاب‌تر از حیوان دیگر جلوه دهد.

کد خبر : ۷۹۱۰۹
بازدید : ۲۹۳۱۰

در این پژوهش، به سنجاب خاکستری آمریکای شمالی در ایتالیا اشاره شده است که بومی آن کشور نیست

یک پژوهش تازه، از فعالان محیط زیست می‌خواهد در کنترل جمعیت جانوران مهاجم، اصل «جذابیت و مقبولیت» آن‌ها را از نظر نیندازند. دانشمندان واژه «جذابیت» را در این چارچوب، در اشاره به محبوبیت جانوران غیربومی در جامعه و رسانه‌ها استفاده کرده‌اند.

«فرانک کورشان»، پژوهشگر در زمینه بیولوژی محیط زیست در مرکز ملی پژوهش‌های علمی پاریس و یکی از مولفان این گزارش، به ایندیپندنت گفت که فعالان محیط زیست باید متوجه «جذابیت» جانوران در شرایطی که خطرات ناشی از آن‌ها را مدیریت می‌کنند، باشند.

او افزود، تبعیض و جانبداری می‌تواند باعث شود فعالان محیط زیست «خطرات ناشی از جذابیت برخی جانوران مهاجم را دستکم بگیرند.» کورشان افزود: «البته اقدامات باید بدون توجه به میزان محبوبیت آن‌ها، مطابق با مقدار لطمه‌ای باشد که جانوران غیربومی مهاجم وارد می‌کنند.

پژوهش‌های گذشته نشان داده است که خصوصیاتی، از جمله چشمان درشت و رنگ‌های روشن، می‌تواند یک نوع حیوان را جذاب‌تر از حیوان دیگر جلوه دهد. در این پژوهش، به سنجاب خاکستری آمریکای شمالی در ایتالیا اشاره شده است که بومی آن کشور نیست.

در این گزارش همچنین به نوعی اردک بومی آمریکای شمالی که در بریتانیا لانه کرده است، و کاکتوس موسوم به «گلابی خاردار» که از آمریکای مرکزی به اسپانیا آورده شده، به عنوان انواع جانوران و گیاهان غیرمهاجم اشاره شده است که در اماکن جدیدشان با استقبال مردم رو‌به‌رو شده‌اند.

پژوهشگران در این گزارش خاطرنشان کرده‌اند که اصل جذابیت «عاملی بسیار مرتبط به (کنترل) محیط زیست است.»
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید