هواوی را هدف بگیرید، اپل را محدود می‌کنیم

هواوی را هدف بگیرید، اپل را محدود می‌کنیم

دائمی‌ترین اثرات این ممنوعیت بر مصرف‌کنندگان این بوده است که گوگل نمی‌تواند خدمات سیار خود را در دسترس هوآوی بگذارد و بنابراین، برنامه‌های معروفی مانند برنامه نقشه گوگل و یوتیوب در گوشی‌های هوآوی در دسترس نخواهد بود.

کد خبر : ۸۰۵۸۱
بازدید : ۶۱۲۵
هواوی را هدف بگیرید، اپل را محدود می‌کنیم
پکن ظاهراً آمادگی دارد به یک رشته اقدامات تلافی‌جویانه علیه ایالات متحده دست بزند

دولت چین اعلام کرد اگر ایالات متحده به «حذف بی‌دلیل» شرکت‌های چینی مثل هوآوی خاتمه ندهد، ممکن است (چین) اپل و سایر شرکت‌های ایالات متحده را در «فهرست مؤسسات غیرقابل اطمینان» قرار دهد.

به گفته منبعی که با روزنامه گلوبال تایمز چین سخن می‌گفت، پکن ظاهراً آمادگی دارد به یک رشته اقدامات تلافی‌جویانه علیه ایالات متحده دست بزند. هم‌چنین، به گفته این منبع خرید هواپیما‌های بوئینگ هم متوقف می‌شود.

دولت ترامپ روز جمعه حکم اجرایی ممنوعیتی را برای یک سال دیگر تمدید کرد که شرکت‌های آمریکایی را از کار کردن با شرکت‌هایی مثل زدتی‌ای (سازنده تجهیزات مخابراتی) و هوآوی (سازنده تلفن همراه هوشمند) که برای امنیت ملی این کشور خطرناک هستند، منع می‌کند. هوآوی مکرراً به خطر انداختن امنیت ملی آمریکا را تکذیب کرده است.

تمدید این ممنوعیت هم‌اکنون اثرات خود را بر صنعت به جا گذاشته است و طبق اخبار منتشره، شرکت نیمه‌رساناسازی تایوان (تی‌اس‌ام‌سی) گرفتن سفارش جدید از هوآوی را متوقف کرده است.

تی‌اس‌ام‌سی بزرگترین پیمانکار تراشه‌سازی جهان و تأمین‌کننده اصلی هوآوی است که اعلام کرده است قصد دارد کارخانه‌ای در ایالات متحده بسازد و «از تغییرات ضوابط صادراتی ایالات متحده دقیقاً تبعیت می‌کند.» البته این شرکت چنین خبری را تکذیب کرده است و می‌گوید که جزئیات سفارش‌های خود را برملا نخواهد کرد و افزود این خبر «صرفاً شایعات بازار» است.

هوآوی بعد از اعلام خبر تمدید ممنوعیت، در این باره اظهار نظری نکرد، اما سپس گفت: «دولت ایالات متحده در تداوم بی‌امان تشدید سختگیری‌هایش علیه شرکت ما تصمیم گرفته است به کار خود ادامه دهد و نگرانی‌های بسیاری از شرکت‌ها و انجمن‌های صنعتی را کاملاً نادیده بگیرد.»

این شرکت در ادامه گفت: «این تصمیم خودسرانه و مهلک بود و خطر آن وجود دارد که کل صنعت جهان را تخریب کند. این قانون جدید بر توسعه، نگهداری و بهره‌برداری مستمر شبکه‌هایی که صد‌ها میلیارد دلار ارزش دارد و ما در بیش از ۱۷۰ کشور ساخته‌ایم، اثر منفی می‌گذارد.»

دائمی‌ترین اثرات این ممنوعیت بر مصرف‌کنندگان این بوده است که گوگل نمی‌تواند خدمات سیار خود را در دسترس هوآوی بگذارد و بنابراین، برنامه‌های معروفی مانند برنامه نقشه گوگل و یوتیوب در گوشی‌های هوآوی در دسترس نخواهد بود.

تنش بین این دو بزرگترین اقتصاد جهان، در هفته‌های اخیر اوج گرفت. حالا چند ماه از توافقی می‌گذرد که به سختی در ماه ژانویه حاصل شد و می‌توانست به این جنگ تجاری تلخ ۱۸ ماهه پایان دهد و مقامات هر دو طرف می‌گویند ممکن است این توافق لغو شود.

سخنگوی ناشناسی در تارنمای وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که ایالات متحده «به بهانه امنیت ملی با استفاده از قدرت خود از مقررات نظارت بر صادرات سوء‌استفاده می‌کند تا شرکت‌های خاصی را در سایر کشور‌ها تحت انقیاد خود درآورد و آن‌ها را سرکوب کند.»

در بریتانیا نیز جدال بر سر استفاده یا عدم استفاده دولت از فناوری نسل ۵ هوآوی آغاز شده است و بعضی اعضای محافظه‌کار مجلس گفته‌اند که ملاحظات امنیتی ایجاب می‌کند که نقش هوآوی در ساختن شبکه اینترنت کشور محدود شود. هوآوی این انتقاد‌ها را «بی‌اساس» خوانده است.
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید