تواناسازی مغز برای رقابت با هوش مصنوعی

تواناسازی مغز برای رقابت با هوش مصنوعی

او هشدار داده است که طی چند دهه آینده بشر ممکن است چنان از هوش مصنوعی عقب بیفتد که رایانه‌ها به همان چشم به ما بنگرند که ما اکنون به حیوانات خانگی می‌نگریم.

کد خبر : ۸۲۳۴۸
بازدید : ۸۹۹۷
تواناسازی مغز برای رقابت با هوش مصنوعی
ایلان ماسک ماه آینده در مورد شرکت نوآفرین خود به نام نورالینک که در زمینه ایجاد واسط بین مغز و رایانه فعالیت می‌کند، بیش‌تر سخن خواهد گفت. این کارآفرین حوزه فناوری که اداره شرکت خودرو‌های برقی تسلا و شرکت خصوصی هوافضای اسپیس‌ایکس را هم به عهده دارد، روز پنجشنبه در توییتر نوشت که هدف اصلی این سرمایه‌گذاری مخاطره‌آمیز، تواناسازی مغز برای رقابت با هوش مصنوعی است.

او در توییتر نوشت که «اگر از پس‌شان برنمی‌آییم، به آن‌ها ملحق می‌شویم»، و ظاهراً منظورش رقابت با هوش‌مصنوعی بود. «آخرین اخبار پیشرفت کار را روز ۲۸ اوت اعلام می‌کنم.»

ماسک پارسال در یک سخنرانی رونمایی گفته بود که نسل اول چنین افزاره‌هایی را می‌توان برای درمان بیماری‌هایی مثل پارکینسون به کار گرفت و انسان می‌تواند «در نهایت به نوعی همزیستی با هوش مصنوعی برسد.»

شرح این فناوری در گزارشی چاپ شده بود و در آن شرح داده بودند که چطور تراشه کوچکی از طریق هزاران «رشته‌الکترود انعطاف‌پذیر» نازک‌تر از موی انسان، به مغز وصل می‌شود. نمونه‌ای از این سامانه را روی موش و میمون آزمایش کرده‌اند و قرار بود آزمایش روی انسان هم امسال انجام شود، ولی جزییات آن انتشار عمومی نیافته است.

ماسک بار‌ها گفته است که به باور وی، پدیدآوری هوش مصنوعی نیرومند یکی بزرگ‌ترین خطرات برای موجودیت بشر است. او هشدار داده است که طی چند دهه آینده بشر ممکن است چنان از هوش مصنوعی عقب بیفتد که رایانه‌ها به همان چشم به ما بنگرند که ما اکنون به حیوانات خانگی می‌نگریم.

هدف از پدید آوردن فناوری نورولینک، رسیدگی به همین مشکل و افزایش دادن گسترده توان رایانش مغز انسان است. ماسک اوایل امسال گفته بود که فناوری نورولینک باعث می‌شود که طی ۵ تا ۱۰ سال آینده زبان بشر منسوخ شود.

او در وب‌آوای (Podcast) جو روگان گفته بود: «دیگر نیازی به صحبت کردن نخواهیم داشت... و زبان جنبه تشریفاتی پیدا می‌کند.»

«خواهیم توانست خیلی سریع و بسیار دقیق‌تر ارتباط برقرار کنیم... نمی‌دانم چه بر سر زبان خواهد آمد. در چنان شرایطی لابد وضعیتی شبیه فیلم ماتریکس پیش می‌آید. دلتان می‌خواهد بتوانید به زبان دیگری حرف بزنید؟ مشکلی نیست، برنامه‌اش را در مغز بارگذاری کنید.»
منبع: ایندیپندنت
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید