تهران دوباره تعطیل شد

تهران دوباره تعطیل شد

نظارت‌های شدیدی بر اجرای این محدویت‌ها انجام می‌شود و اگر در روند شیوع کرونا در شهر تهران، کاهش محسوسی مشاهده نشود، تعطیلی‌ها یک هفته دیگر تمدید می‌شود. طبق هماهنگی‌های انجام‌شده نماز جمعه این هفته همانند هفته‌های قبل در تهران برگزار نمی‌شود.»

کد خبر : ۸۲۵۰۰
بازدید : ۵۳۳۸
تهران دوباره تعطیل شد
لازمه بی‌توجهی پایتخت‌نشینان به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، تکرار محدودیت‌ها و تعطیلی مراکز تجمع و اصناف غیرضروری بود که از دیروز دوباره اجرا شد و استاندار تهران هم اخطار داد که در صورت تداوم وضعیت هشدار در شهر تهران و کاهش نیافتن شدت شیوع کووید ۱۹ در پایتخت، این تعطیلی‌ها باز هم تمدید می‌شود.
انوشیروان محسنی بندپی، دوشنبه شب در بخش خبری ساعت ۲۳ شبکه خبر در اعلام بازگشت محدودیت‌های صنفی به شهر تهران گفت: «حوزه‌های علمیه، آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای، زبانسرا‌ها و سایر آموزشگاه‌ها و کتابخانه‌ها و همچنین سینما، تئاتر و مراکز مشابه، موزه و باغ‌موزه‌ها، تالار‌های پذیرایی، آرایشگاه‌های زنانه و سالن‌های زیبایی، مساجد و مصلی‌ها از زمان ابلاغ این مصوبه یک هفته تعطیل خواهند بود.
نظارت‌های شدیدی بر اجرای این محدویت‌ها انجام می‌شود و اگر در روند شیوع کرونا در شهر تهران، کاهش محسوسی مشاهده نشود، تعطیلی‌ها یک هفته دیگر تمدید می‌شود. طبق هماهنگی‌های انجام‌شده نماز جمعه این هفته همانند هفته‌های قبل در تهران برگزار نمی‌شود.»
بنا به این اعلام، از روز سه‌شنبه ۲۴ تیرماه، کافه‌ها، اماکن و باشگاه‌های ورزشی، قهوه‌خانه و چایخانه، باغ وحش و شهربازی‌ها، مراکز تفریحی آبی و استخر‌های سرپوشیده هم به مدت یک هفته تعطیل است؛ ضمن آنکه برگزاری هرگونه مراسم اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، عروسی و سوگواری و همایش هم در این مدت ممنوع شده است.
علاوه بر این، به ۱۰ مرکز تجاری پر ازدحام تهران هم اخطار به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پلمب ظرف ۲۴ ساعت بعد از این اخطار داده شده و بنا به گفته استاندار تهران، تصمیم به اعمال این محدودیت‌ها، طی بررسی‌های کارشناسی در کمیته مدیریت مبارزه با کرونا در استان تهران و کمیته انتظامی اجتماعی ستاد ملی مبارزه با کرونا اتخاذ شده و هدف از اجرای این تصمیم، کنترل شیوع بیماری در پایتخت است.
علت اصلی بازگشت محدودیت‌ها به پایتخت را هم بی‌تردید باید در رفتار تهرانی‌ها جست‌وجو کرد. رفتار هفته‌های اخیر ساکنان تهران نمایش عجیبی از بی‌مسوولیتی در قبال سلامت هموطنان و ارزش زحمات کادر درمان است؛ سفر‌های تفریحی بدون وقفه به مناطق گردشگری، افزایش تردد‌های غیرضروری در سطح شهر، بی‌توجهی به ضرورت استفاده از ماسک در مترو و اتوبوس، رعایت نشدن فاصله‌گذاری اجتماعی و در نهایت، عادی فرض کردن شرایط و تصور برچیده شدن بساط «کرونا» از روز‌های اول خردادماه، باعث شد شرایط پایتخت از بابت تعداد مبتلایان و فوتی‌ها و بیماران بدحال مبتلای کووید ۱۹ چنان به وخامت برسد که اخیرا مسوولان بیمارستان‌های آموزشی و دانشگاهی، به صراحت از تکمیل ظرفیت پذیرش بستری‌های نیازمند مراقبت‌های ویژه در تهران بگویند و نسبت به خطر غیرممکن شدن یا صف انتظار پذیرش‌های نیازمند بستری هشدار بدهند.
در این میان البته ضعف شدید نظارت‌ها را هم نباید نادیده گرفت؛ معضلی که مورد تایید مسوولان وزارت بهداشت هم هست. چند روز قبل، معاون کل وزارت بهداشت از تریبون سیما خطاب به تهران‌نشینان هشدار داد: «اگر روی در رستورانی برچسب رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی دیدید، اما وقتی وارد رستوران شدید، شاهد تجمع متراکم جمعیت و رعایت نشدن فاصله‌گذاری بودید، بلافاصله آن مکان را ترک کنید.»
تهران دوباره تعطیل شد
این هشدار، نشان واضحی از ضعف نظارت‌ها بر مصوبات دولت است و البته نمود آن هم چندان پنهان و نیازمند کنکاش نیست. دیروز، خبرنگار اعتماد در ایستگاه متروی توحید، علاوه بر اینکه شاهد بود تمام عوامل اتاق کنترل؛ ۴ نفر خانم و آقا، بدون استفاده از ماسک، در یک اتاق ۲۰ متری مشغول کار هستند، وقتی از مامور انتظامات درخواست کرد که از طریق بلندگو‌های نصب‌شده در سکو، به دستفروشی که ماسکی بر صورت نداشت تذکر بدهند و از عوامل مستقر در سکو بخواهند که این دستفروش را وادار به استفاده از ماسک کنند، مامور انتظامات در پاسخ گفت: «من وظیفه‌ای ندارم دنبال مردم بدوم و آن‌ها را مجبور به استفاده از ماسک کنم.
ماموران ما در سکو هم چنین وظیفه‌ای ندارند. ما فقط موظفیم در گیت‌های ورودی از مردم بخواهیم ماسک بزنند.» پاسخ مامور انتظامات در حالی بود که چندی قبل، خبرنگار اعتماد شاهد آن بود که مامور سکو در ایستگاه مترو، از طریق همین بلندگو‌ها به یکی از مسافران زن در جایگاه بانوان، تذکر داد که حجاب خود را رعایت کند.
علاوه بر این، برخلاف اظهارات این مامور انتظامات، دو شب قبل، سرهنگ سعید عطاالهی، رییس پلیس متروی تهران اعلام کرد: «برابر مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، پلیس بر حسب وظیفه‌ای که بر عهده دارد از ورود شهروندان و مسافران بدون ماسک از گیت‌های مترو به داخل جلوگیری می‌کند. ماموران پلیس در تمام ساعات و در تمام ایستگاه‌های مترو در مجاور گیت‌ها مستقر شده و از ورود افراد بدون ماسک جلوگیری می‌کنند، همکاران من که در داخل فضای ایستگاه‌ها و سکو‌ها حضور دارند حتما به افرادی که ماسک بر صورت ندارند، تذکر خواهند داد و، چون تنها مسیر ورود به مترو عبور از گیت‌هاست، پس دستفروشان نیز از همین گیت‌ها عبور کرده و وارد ایستگاه‌ها می‌شوند که همکاران من افرادی که اقدام به تردد در داخل واگن‌ها و دستفروشی یا در ایستگاه‌ها سد معبر می‌کنند جمع‌آوری می‌کنند و به بیرون از ایستگاه هدایت می‌شوند.
علاوه بر این ماموران پلیس مترو از طریق پایش‌های تصویری ایستگاه‌ها را نظارت کرده و از این طریق نیز بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی و همچنین حضور دستفروشان نظارت دارند.» حالا با وجود ضعف شدید در نظارت بر رعایت مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا، تعداد استان‌های قرمز و در وضعیت هشدار از بابت افزایش تعداد مبتلایان و فوتی‌های کووید ۱۹، به ۲۵ استان افزایش یافته و دیروز، سخنگوی وزارت بهداشت در گزارش روزانه از وضعیت شیوع کووید ۱۹ در کشور خبر داد که تعداد استان‌های در وضعیت قرمز یا هشدار، به ۲۵ استان افزایش یافته و افزود:
«استان‌های آذربایجان‌های شرقی و غربی، ایلام، بوشهر، خراسان رضوی، خوزستان، زنجان، کردستان، کرمانشاه، گلستان، مازندران و هرمزگان در وضعیت قرمز قرار دارند. همچنین استان‌های تهران، فارس، اردبیل، اصفهان، البرز، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، لرستان، همدان، یزد و خراسان شمالی در وضعیت هشدار قرار دارند.
ظرف شبانه‌روز ۲۳ تا ۲۴ تیر ماه، ۲۵۲۱ بیمار جدید کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده و تعداد کل بیماران به ۲۶۲ هزار و ۱۷۳ نفر رسیده و ظرف همین بازه ۲۴ ساعته، ۱۷۹ نفر از بیماران فوت کرده‌اند و تعداد متوفیان این بیماری هم به ۱۳ هزار و ۲۱۱ نفر رسیده است.»
بازگشت محدودیت‌های صنفی به پایتخت در حالی است که بنا به هشدار مدیر کل روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نظام پزشکی کشور، کادر درمان حالا با موج مجدد رجوع، بستری و فوت بیماران مبتلا به کرونا و کاهش سن ابتلای کووید ۱۹ مواجه شده است.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید