پاکیِ ۱۰۰ روزه "نیوزیلند" از کرونا

پاکیِ ۱۰۰ روزه "نیوزیلند" از کرونا

ظرفیت آزمایشگاه‌های تست کرونا هم به سرعت افزایش یافتند و مقامات بهداشتی موفق شدند با انجام آزمایش‌های بسیار و ردیابی گسترده افراد مبتلا و قرنطینه آن‌ها آمار مبتلایان و مرگ بر اثر کووید ۱۹ را پایین نگاه دارند.

کد خبر : ۸۳۳۷۸
بازدید : ۶۰۳۴
پاکیِ ۱۰۰ روزه
سازمان جهانی بهداشت مدیریت سختگیرانه نیوزلند در بحران کرونا را به عنوان الگویی مثال‌زدنی تحسین کرد. نیوزیلند در ۱۰۰ روز گذشته حتی یک مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا ثبت نکرده، اما تصمیم ندارد مرز‌های خود را باز کند.

در نیوزیلند انتقال فرد به فرد ویروس کرونا از صد روز پیش متوقف شده است. البته هرچند در صد روز گذشته هیچ مورد جدیدی از ابتلا به ویروس کرونا در این کشور ثبت نشده، اما مقامات وزارت بهداشت نیوزلند درباره سهل‌انگاری در رعایت پروتکل‌های بهداشتی هشدار داده‌اند.

بنا بر آمار رسمی، در حال حاضر ۲۳ فرد مبتلا به ویروس کرونا در این کشور وجود دارد که از خارج از کشور آمده‌اند و پس از مثبت شدن تست کرونا به مراکز قرنطینه فرستاده شده‌اند.

اشلی بلومفیلد یکی از مدیران ارشد بهداشتی نیوزیلند تأکید کرد: «صد روز بدون ثبت مورد جدید یک نقطه عطف مهم در پاندمی است، اما همه ما می‌دانیم که نمی‌توانیم سهل‌انگاری کنیم. در کشور‌های دیگر دیدیم که ویروس چقدر سریع در مکان‌هایی که قبلاً تحت کنترل بود، دوباره شایع شده است. ما باید آماده باشیم تا درصورت مشاهده موارد جدید به سرعت وارد عمل شویم.»

نیوزیلند ۱۵ مارس (۲۵ اسفند ماه) پس از ثبت چند مورد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور به سرعت با اقدامات سختگیرانه‌ای، مانع گسترش بیشتر ویروس شد و مرز‌های خود را بست.

دو روز بعد دولت قرنطینه کامل اعلام کرد؛ اقدامی که با توجه به معیار‌های تعریف شده بین‌المللی برای مقابله با پاندمی، اقدامی بسیار سختگیرانه به شمار می‌رفت. از این تاریخ به بعد تنها فروشگاه‌های مواد غذایی، داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها اجازه فعالیت داشتند.

دولت همزمان موفق شد پیام خود را به شکل درستی به مردم منتقل کند و ارسال مداوم پیام‌هایی درباره اولویت سلامت برای شهروندان و برگزاری کنفرانس‌های خبری روزانه و خطاب قرار دادن مستقیم جامعه به ویژه کودکان، توجه و همکاری مردم را جلب کند.

ظرفیت آزمایشگاه‌های تست کرونا هم به سرعت افزایش یافتند و مقامات بهداشتی موفق شدند با انجام آزمایش‌های بسیار و ردیابی گسترده افراد مبتلا و قرنطینه آن‌ها آمار مبتلایان و مرگ بر اثر کووید ۱۹ را پایین نگاه دارند. در این کشور در کل حدود ۱۶۰۰ مورد ابتلا به ویروس کرونا و ۲۲ مورد مرگ در اثر عفونت‌های کووید ۱۹ ثبت شده است.

این واقعیت که نیوزیلند یک جزیره کشور است هم در مهار موفق ویروس کرونا تأثیر داشت. کنترل مرز‌ها برای این کشور نسبت به کشور‌هایی که مرز‌های طولانی زمینی دارند، ساده‌تر بود. تراکم پایین جمعیت نیز مزیت بزرگ دیگر بود. ویروس کرونا فرد به فرد منتقل می‌شود و هرچه پراکندگی جمعیت بیشتر باشد، شیوع آن کندتر می‌شود.

اواسط ماه ژوئن دولت این کشوری جزیره‌ای در اقیانوس آرام جنوبی رسماً اعلام کرد نیوزیلند عاری از ویروس کروناست و تمام محدودیت‌ها را لغو کرد. البته مرز‌های نیوزلند هنوز تقریبأ بر روی تمام اتباع خارجی بسته است. مسافرانی که می‌توانند وارد نیوزلند شوند باید ۱۴ روز در قرنطینه باشند.

سازمان بهداشت جهانی مدیریت بحران دولت نیوزلند را الگویی مثال‌زدنی توصیف کرده است.
منبع: دویچه وله
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید