برنده انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا کیست؟

برنده انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا کیست؟

بیشتر تحلیلگران عقیده دارند که دونالد ترامپ مانند چهار سال پیش امکان پیروزی در آرای عمومی را ندارد. درواقع آرای ایالت‌های پرجمعیتی مانند کالیفرنیا و نیویورک که دموکرات‌ها طی دهه‌های اخیر همواره در آن‌ها پیروز شده اند در عمل باعث خواهد شد که جو بایدن چند میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ کسب کند. از سوی دیگر دونالد ترامپ در حالی که حدود دو ماه به رای گیری باقی مانده است محبوبیت چندان بالایی در نظرسنجی‌ها ندارد.

کد خبر : ۸۴۰۷۶
بازدید : ۸۳۹۳
برنده انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا کیست؟
فرادید | تنها ۶۳ روز تا انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا باقی مانده و قرار است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور کنونی آمریکا به عنوان نامزد حزب جمهوری خواه و «جو بایدن» معاون سابق رئیس جمهور در دوره باراک اوباما به عنوان کاندیدای حزب دموکرات با یکدیگر به رقابت بپردازند. با این حال گرچه نتیجه انتخابات تا روز پس از رای گیری مشخص نیست، اما نظرسنجی‌ها و برخی تحلیل‌ها تا حدودی می‌توانند نتیجه نهایی را پیش بینی کنند.

به گزارش فرادید، آخرین نظرسنجی در رابطه با محبوبیت این دو کاندیدا که توسط «گروه ترافالگار» انجام شده، نشان داده است که ترامپ و بایدن در ایالت مینه‌سوتا هر یک با حدود ۴۷ درصد آرا، محبوبیت برابری دارند و ترامپ در میشیگان با ۴۷ درصد محبوبیت، از بایدن که نزد ۴۵ درصد شرکت‌کنندگان محبوبیت داشته، پیش است.

پیش از نظرسنجی «گروه ترافالگار» یک نظرسنجی دیگر که توسط شبکه سی‌بی‌اس آمریکا که با همکاری بنگاه افکارسنجی یوگاو انجام شد، نشان داد که بایدن در ایالت زادگاهش یعنی پنسیلوانیا نظر مثبت ۴۹ درصد از رای دهندگان احتمالی را به خود جلب کرده است، البته این در حالی است که ۴۳ درصد رای دهند‌گان احتمالی این ایالت همچنان حامی ترامپ هستند.

همچنین در ایالت ویسکانسین نیز نامزد دموکرات‌ها توانسته در میان ۴۸ درصد مشارکت کنندگان احتمالی در انتخابات سوم نوامبر (۱۳ آبان) محبوبیت به دست آورد و در مقابل رئیس جمهوری ایالات متحده تاکنون موفق شده نظر مساعد ۴۲ درصد رای دهندگان احتمالی را حفظ کند.

در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶، دونالد ترامپ ۴۷.۲۲ درصد آراء ایالت ویسکانسین را در مقابل ۴۶.۴۵ درصد آراء هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات، کسب کرده بود. در ایالت پنسیلوانیا نیز ترامپ موفق به جلب ۴۸.۲ درصد آراء در برابر ۴۷.۵ درصد آراء خانم کلینتون شده بود.

اما ناظران معتقدند که نظرسنجی سراسری هرچند راهنمای خوبی برای سنجش محبوبیت یک نامزد در سراسر کشور است، اما لزوما روش خوبی برای پیش‌بینی نتیجه انتخابات نیست.

ناظران در این رابطه می‌گویند که هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ هم در نظرسنجی‌ها پیشتاز بود و هم در انتخابات حدود سه میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ آورد، اما همچنان بازنده شد. دلیلش هم این است که در ایالات متحده از سیستمی به نام کالج الکترال استفاده می‌کنند و در نتیجه کسب بیشترین آراء همیشه به پیروزی در انتخابات منجر نمی‌شود.

«کالج الکترال» دموکرات‌ها را نجات می‌دهد؟

در سیستم کالج الکترال که برای انتخاب رئیس‌جمهور آمریکا استفاده می‌شود، به هر ایالت بر اساس جمعیتش تعدادی رای تعلق می‌گیرد. تعداد کل آرای موجود در کالج الکترال ۵۳۸ رای است و نامزد‌ها برای پیروزی در انتخابات به ۲۷۰ رای نیاز دارند.

در این رابطه بیشتر تحلیلگران عقیده دارند که دونالد ترامپ مانند چهار سال پیش امکان پیروزی در آرای عمومی را ندارد. درواقع آرای ایالت‌های پرجمعیتی مانند کالیفرنیا و نیویورک که دموکرات‌ها طی دهه‌های اخیر همواره در آن‌ها پیروز شده اند در عمل باعث خواهد شد که جو بایدن چند میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ کسب کند. از سوی دیگر دونالد ترامپ در حالی که حدود دو ماه به رای گیری باقی مانده است محبوبیت چندان بالایی در نظرسنجی‌ها ندارد.

هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ نزدیک به سه میلیون رای بیشتر از دونالد ترامپ کسب کرد، اما در نهایت این نامزد جمهوری خواهان بود که با ۳۰۴ رای الکترال در برابر ۲۲۷ رای الکترال برای هیلاری کلینتون به کاخ سفید راه یافت.

روسای جمهور آمریکا براساس آرای هر ایالت در کالج الکترال انتخاب می‌شوند. هر نامزدی که بیشترین رای را در یک ایالت به دست بیاورد تمام آرای الکترال آن ایالت را کسب می‌کند.

هفته نامه «اکونومیست» که روزانه پیش بینی خود از نتیجه آرای کالج الکترال را به روزرسانی می‌کند، نشان می‌دهد که بخت پیروزی جو بایدن هم اکنون ۸۸ درصد است و دونالد ترامپ تنها ۱۲ درصد شانس برد دارد. بنا به پیش بینی «اکونومیست» جو بایدن ۳۴۳ رای و دونالد ترامپ ۱۹۵ رای در کالج الکترال کسب خواهند کرد. حد نصاب لازم برای راهیابی به کاخ سفید کسب ۲۷۰ رای در کالج الکترال است.

با این حال بیشتر ایالت‌ها تقریبا همیشه به یک شکل رای می‌دهند؛ لذا در واقعیت تنها چند ایالت هست که هر دو نامزد در آن‌ها شانس پیروزی دارند. نتیجه انتخابات در این نقاط مشخص می‌شود و به همین خاطر به ایالت‌های محل رقابت معروف شده‌اند.
برنده انتخابات ۲۰۲۰ آمریکا کیست؟

چه عواملی پیروزی ترامپ را تهدید می‌کند؟

تنها دلیل کاهش محبوبیت دونالد ترامپ آمار بالای مرگ و میر بر اثر شروع ویروس جدید کرونا نیست. اقتصاد آمریکا که تا پیش از شیوع بیماری همه گیر «کووید ۱۹» در دوره رونق و شکوفایی به سر می‌برد اکنون رکورد و بیکاری گسترده را تجربه می‌کند.

با این وجود جدیدترین آمار نشان می‌دهد که با شیوع مجدد ویروس در ایالت‌های جنوبی و غربی آمریکا حالا حتی حامیانش هم با تردید به برخورد او با این بحران نگاه می‌کنند. میزان حمایت از او در بین جمهوری‌خواه‌ها تا اوایل ژوئیه به ۷۸ درصد کاهش پیدا کرده بود.

این مساله شاید دلیل خوبی برای تغییر رفتار اخیر او و خوش‌بینی کمترش باشد. ترامپ چندی پیش گفت که شرایط پیش از آن که بهتر شود بدتر خواهد شد. او در عین حال برای نخستین بار ماسک به صورت زد و از آمریکایی‌ها خواست که از ماسک استفاده کنند. ترامپ گفت که این کار تاثیر خواهد داشت و نشانه میهن‌پرستی است.

شبیه‌سازی کارشناسان دانشگاه واشنگتن پیش‌بینی می‌کند که آمار مرگ‌ومیر آمریکا تا روز اول نوامبر، یعنی تنها دو روز پیش از انتخابات، از ۲۳۰ هزار نفر فراتر خواهد رفت.

از سوی دیگر اعتراض‌ها علیه نژادپرستی و خشونت پلیس در ایالات متحده نیز یکی از عواملی است که می‌تواند بر نتیجه رای گیری روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) تاثیر بگذارد. دونالد ترامپ و به طور کلی جمهوریخواهان نه تنها این بحران‌ها در حوزه‌های بهداشت و سلامت، اقتصاد و اجتماعی را پیش بینی نمی‌کردند بلکه حالا یکی از عواملی را که مانند برگ برنده بر روی آن در جریان کارزار انتخاباتی حساب می‌کردند از دست داده اند.

کارزار دونالد ترامپ بر روی اشتباهات ناخواسته جو بایدن در جریان کارزار انتخاباتی که به ارتکاب چنین اشتباهاتی مشهور است حساب می‌کرد. شیوع ویروس جدید کرونا، اما باعث شد که جو بایدن تقریبا هیچ وقت از خانه اش خارج نشود. کارزار مجازی جو بایدن در عمل امکان اشتباهات ناخواسته او را به حداقل رسانده است.

بارقه امید در اردوگاه جمهوری خواهان

با این حال حدود دو ماه به روز رای گیری باقی مانده و جمهوری خواهان امیدوارند که احیای اقتصاد، انتشار آمار‌هایی از کاهش بیکاری و کشف احتمالی واکسن بیماری «کووید ۱۹» به کمک آن‌ها بیاید. از طرفی احتمال عملکرد ضعیف جو بایدن در ادامه کارزار انتخاباتی به ویژه در جریان سه مناظره با دونالد ترامپ نیز یکی دیگر از عواملی است که جمهوریخواهان هنوز به آن امید دارند.

آلن لیکتمن که از سال ۱۹۸۴ تاکنون نتیجه هر دوره از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به درستی پیش بینی کرده است، نسبت به برگشتن ورق به نفع جمهوری خواهان محتاطانه سخن می‌گوید. او بر این باور است که بهبود شرایط اقتصادی در نهایت چندان تعیین کننده نخواهد بود.

به گفته آلن لیکتمن تاثیر رکود اقتصادی در سال انتخابات و رشد منفی اقتصادی به راحتی از بین نخواهد رفت.

دونالد ترامپ برای پیروزی در کالج الکترال و رسیدن به ۲۷۰ رای مورد نیاز باید بتواند پیروزی سال ۲۰۱۶ خود در اکثر ایالت‌های کلیدی مانند ویسکانسین، میشیگان، پنسیلوانیا، فلوریدا، کارولینای شمالی و اوهایو را تکرار کند.

دیوید بارکر، استاد علوم سیاسی معتقد است که اگر دونالد ترامپ در یکی از این ایالت‌ها شکست بخورد همچنان می‌تواند بار دیگر به کاخ سفید راه یابد، اما اگر در دو ایالت کلیدی شکست بخورد امکان رسیدن به ۲۷۰ رای در کالج الکترال را نخواهد داشت.

بیل استپین، مدیر کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ نیز بر این باور است که رئیس جمهوری کنونی آمریکا با پیروزی در یکی از ایالت‌های ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا و همه دیگر ایالت‌هایی که در سال ۲۰۱۶ در آن‌ها به پیروز شد می‌تواند برنده انتخابات باشد.

در نظرسنجی‌هایی که این روز‌ها منتشر می‌شود جو بایدن در تقریبا همه ایالت‌های کلیدی پیشتاز است. او حتی در ایالت تگزاس که طی دهه‌های گذشته همواره به جمهوری خواهان رای داده است رقابتی نزدیک با دونالد ترامپ دارد

.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید