بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم

بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم

بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم؛ مواد غذایی و تغذیه مناسب نقش مهمی‌در مقابله با بیماری روماتیسم و برخی از بیماری‌های ناشی از آن مانند روماتوئید پلی آرتریت دارند. در واقع برخی مواد غذایی خواص التهاب زدایی دارند در حالی که برخی دیگر التهاب زا هستند؛ بنابراین لازم است که در گام اول مصرف مواد غذایی التهاب‌زدا را افزایش و مصرف مواد غذایی التهاب زا را کاهش داد تا درمان روماتیسم موثر واقع شود.

کد خبر : ۸۴۶۰۰
بازدید : ۹۵۹۹
بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم
فرادید | بدون شک روماتیسم بیماری دردناک و مزمنی است، اما مانند هر بیماری دیگری راه‌هایی برای مقابله و تسکین آن نیز وجود دارد. خوشبختانه برخی مواد غذایی باعث کاهش و تسکین درد مفاصل و بافت‌های همجوار می‌شوند. در ادامه با مواد غذایی مفید برای مقابله با التهاب ناشی از این بیماری و احتباس آب در بافت‌ها آشنا می‌شوید.

خشکی اعضا، درد، تورم و ... در مفاصل و بافت‌های هم بند آن جزو علائمی‌هستند که می‌توانند نشان از ابتلا به روماتیسم باشند. این اختلالات مزمن محدود‌کننده‌اند و می‌توانند برای زندگی روزمره و عادی فرد مبتلا مشکلات جدی ایجاد کنند، چون درد آن گاهی شدید و غیرقابل تحمل است.

مواد غذایی و تغذیه مناسب نقش مهمی‌در مقابله با بیماری روماتیسم و برخی از بیماری‌های ناشی از آن مانند روماتوئید پلی آرتریت دارند. در واقع برخی مواد غذایی خواص التهاب زدایی دارند در حالی که برخی دیگر التهاب زا هستند؛ بنابراین لازم است که در گام اول مصرف مواد غذایی التهاب‌زدا را افزایش و مصرف مواد غذایی التهاب زا را کاهش داد تا درمان روماتیسم موثر واقع شود.
لازم است که مصرف مواد غذایی حاوی میزان بالای سدیم (نمک) کاهش داده شود تا مشکل احتباس آب که در نتیجه دریافت کورتون بروز می‌کند کاهش یابد. تزریق کورتون یکی از درمان‌های رایج روماتیسم است. گفتنی است که برخی عناصر مغذی برای مقابله با روماتیسم مفید هستند مانند مس و سلنیوم که اولی برای نگهداری و حفظ غضروف‌ها و استخوان‌ها و دومی‌برای مقابله با درد‌های مفاصل موثر هستند.
بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم

بایدها

موز

موز سرشار از پتاسیم است و به انواع شیرینی، غذا، نوشیدنی‌ها و … افزوده می‌شود. پتاسیم و منیزیم موجود در این میوه، تراکم استخوان‌ها را افزایش داده و علایم و درد روماتیسم را کاهش می‌دهد.

توت سیاه

توت سیاه، علاوه بر خوش طعم بودن سرشار از آنتی اکسیدان است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. نتایج بررسی‌های اخیر نشان داده، افزایش آنتی اکسیدان‌های بدن به کاهش درد روماتیسم و التهاب مفاصل مبتلایان به آرتریت روماتوئید کمک می‌کند.
بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم
ماهی سالمون
ماهی سالمون سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ است. یافته‌های دانشمندان انجمن مبارزه با روماتیسم آمریکا نشان می‌دهند، التهاب و درد روماتیسم و مفاصل افرادی که دست کم دو روز در هفته ماهی سالمون می‌خوردند کاهش یافته است.

چای سبز

یافته‌های محققان نشان می‌دهند، چای سبز خواص ضد التهابی دارد و علایم و نشانه‌های آرتریت روماتوئید و استئوآرتریت را کاهش می‌دهد. دانشمندان بلژیکی با افزودن مواد تشکیل دهنده چای سبز به کشت سلولی غضروف انسان، مواد شیمیایی و آنزیم‌هایی که غضروف‌ها را از بین می‌برند را نابود کردند.
بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم
آب پرتقال
آب پرتقال، مثل سایر مرکبات سرشار از ویتامین ث. است. ویتامین ث. نقش اساسی در رشد طبیعی غضروف‌ها ایفا می‌کند. کمبود ویتامین ث. تاثیر منفی بر تندرستی استخوان ها، دندان‌ها و غضروف‌های بدن می‌گذارد.

نبایدها برای روماتیسم

نتایج تحقیقات آن‌ها نشان داد کاهش مصرف غذا‌های سرخ شده و آماده طبخ مثل گوشت‌های سرخ شده و غذا‌های یخ زده آماده طبخ می‌تواند التهاب و درد روماتیسم را کم کرده و در واقع به باز گرداندن دفاع طبیعی بدن کمک کند. پیشنهاد ما: مصرف غذا‌های سرخ شده و آماده طبخ را کم کرده و سبزیجات و میوه بیشتری در برنامه غذایی تان قرار دهید.

غذا‌های طبخ شده در حرارت بالا
غذا‌های کبابی، سرخ شده و یا پاستوریزه، مولکول خطرناک، پروتئین‌های خاصی را در بدن تخریب می‌کند و بدن تلاش می‌کند این مولکول‌های سمی را به کمک سیتوکین‌ها از هم جدا کند و این فرآیند‌ها پیام آور التهاب در بدن هستند.
بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم

غذا‌های دارای روغن ذرت

بسیاری از غذا‌ها و اسنک‌های پخته شده دارای روغن ذرت و دیگر روغن‌هایی هستند که سرشار از اسید چرب امگا-۶ می‌باشند. اگرچه این غذا‌ها طعم خوبی دارند، اما ممکن است التهاب را در بدن افزایش دهند. در مطالعات صورت گرفته بر روی اثرات ضد درد امگا-۳ بخصوص در مبتلایان به روماتیسم مشخص شد که روغن ماهی که دارای مقادیر بالایی اسید چرب امگا-۳ است ممکن است در برخی افراد به تسکین درد کمک کند. مصرف غذا‌هایی که دارای امگا-۶ هستند را با غذا‌های حاوی اسید چرب امگا-۳ سالم و ضد التهاب مثل روغن زیتون، آجیل ها، بذر کتان و تخم کدو تنبل جایگزین کنید.
بایدو نبایدهای تغذیه برای درمان روماتیسم

سیگار کشیدن

الکل و سیگار مشکلات بسیاری برای سلامت بدن ایجاد می‌کنند از جمله مفاصل را تحت تاثیر قرار می‌دهند. در افراد سیگاری خطر بروز روماتیسم بیشتر است، در حالیکه در کسانی که الکل مصرف می‌کنند خطر ابتلا به نقرس افزایش می‌یابد. برای داشتن مفاصل سالم و کاهش درد روماتیسم باید تعادلی از رژیم غذایی، فعالیت فیزیکی و مقدار کافی استراحت در بدن وجود داشته باشد که همه این موارد می‌تواند با مصرف الکل و سیگار به خطر بیفتد. پس تا دیر نشده سیگار و الکل را ترک کنید. سعی کنید خود را به خوردن غذا‌های سالم، ورزش منظم و خواب با کیفیت عادت دهید.

مصرف لبنیات

محصولات لبنی از آنجا که دارای نوعی پروتئین هستند، ممکن است در درد روماتیسم نقش داشته باشند. بر اساس مطالعات صورت گرفته در برخی افراد این پروتئین ممکن است بافت اطراف مفاصل را تحریک کند. برخی از مبتلایان به روماتیسم که از درد‌های روماتیسمی رنج می‌برند، رژیم غذایی پیروی می‌کنند که فاقد محصولات حیوانی و البته لبنیات است. پس اگر با رماتیسم درگیر هستید، برای درد روماتیسم بیشتر از آنکه پروتئین مورد نیاز بدن را از از منبع حیوانی و لبنی تامین کنید، به منابع گیاهی و سبزیجات مثل اسفناج، کره مغزها، سویا، لوبیا، عدس و بذر گنه گنه مراجعه کنید.

غذا‌های پر نمک

بسیار مهم است که بدانید در غذایی که می‌خورید چه موادی است. بسیاری از غذا‌ها بیش از حد نمک دارند و گروهی دیگر برای افزایش مدت زمان مصرف، مقدار زیادی مواد نگهدارنده. در برخی افراد مصرف بیش از اندازه نمک ممکن است باعث بروز التهاب در مفاصل شود. پس ارزش این را دارد که تلاش کنید نمک کمتری بخورید. لازم است، برچسب مواد غذایی را بخوانید و تا حد ممکن از خوردن مواد نگهدارنده و افزودنی بپرهیزید. نمک کمتر به مدیریت درد روماتیسم کمک می‌کند، بنابراین از مصرف غذا‌های آماده بپرهیزید. اگرچه مصرف غذا‌های آماده طبخ در ماکروویو راحت است، اما این غذا‌ها اغلب سدیم بسیار بالایی دارند.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید