علت اگزمای گوش چیست و چگونه خارش گوش درمان می شود؟

علت اگزمای گوش چیست و چگونه خارش گوش درمان می شود؟

علت اگزمای گوش چیست و چگونه خارش گوش درمان می شود؟ التهاب و اگزمای کانال گوش خارجی علل متعددی دارد. نکته‌ی قابل توجه ایت است که بهتر است تمرکزمان را بر پیشگیری به ابتلا بگذاریم؛ و در صورت ابتلا، در همان مراحل اولیه در جهت درمان سریع اقدام کنیم. در غیر اینصورت ممکن است مشکل گسترش یافته و نقاط بیشتری را درگیر کرده و اگزما بدتر شود.

کد خبر : ۸۵۹۴۱
بازدید : ۱۲۷۰۱
علت اگزمای گوش چیست و چگونه خارش گوش درمان می شود؟
فرادید | اگزمای مجرای گوش می‌تواند باعث تحریک پذیری، خارش و گاه دردناکی پوست کانال گوش شود. اگزمای مجرای گوش می‌تواند از یک التهاب کوچک پوستی تا التهاب، خشکی و آسیب عمیق پوستی متفاوت باشد. این مشکل در پوست بسیاری از نقاط بدن ممکن است رخ دهد. به همین ترتیب در ناحیه‌ی گوش انسان و بیشتر در قسمت کانال گوش، پوست اطراف گوش، ناحیه‌ی اتصال گوش به صورت و ناحیه گردن ممکن است رخ دهد.
التهاب و اگزمای کانال گوش خارجی علل متعددی دارد. نکته‌ی قابل توجه ایت است که بهتر است تمرکزمان را بر پیشگیری به ابتلا بگذاریم؛ و در صورت ابتلا، در همان مراحل اولیه در جهت درمان سریع اقدام کنیم. در غیر اینصورت ممکن است مشکل گسترش یافته و نقاط بیشتری را درگیر کرده و اگزما بدتر شود.

انواع اگزمای گوش

اگزمای مجرای گوش انواع مختلفی دارد که بررسی چند مورد از آن می پردازیم .

اگزما اتوپیک :

در این نوع اگزما پوست پشت گوش معمولا دچار قرمزی، خشکی و پوسته پوسته می شود. به همین دلیل براحتی آماده ی عفونی شدن و جذب آلودگی است بخصوص اگر مرطوب و خیس باقی بماند . در این نوع اگزما معمولا پوست ناحیه ی اتصال دهنده ی گوش و صورت نقطه ی بعدی میباشد که دچار اگزما شده و اگزمای این نقطه دردناک می باشد . و پس از آن براحتی ممکن است آلودگی را جذب کرده و کم کم بر پوست نواحی دیگر اثر بگذارد .

اگزما درماتیت یا سبوریک :

اگزما سبوریک یا درماتیک در مناطقی از بدن که در آن غدد سباسه و جود دارد رخ می‌دهد، از جمله گوش، پوست سر و تنه وجود دارد. در خفیف‌ترین حالت، درماتوم‌ها به سادگی سبب پوسته پوسته شدن و قرمزی در ورودی کانال گوش خارجی می‌شود. در شکل‌های شدید‌تر آن، قرمزی و شکاف‌های عمیق در کانال گوش گسترش می‌یابد و به خارج گوش گسترش می‌یابد و پوست سر و گردن را تحت تاثیر قرار می‌دهد. نوعی اگزما وجود دارد که بر روی افراد مسن تاثیر می‌گذارد. گوش در معرض آسیب پذیری در تغییرات آب و هوایی می‌باشد که منجر به خشکی، پوسته پوسته شدن و خارش پوست می‌شود. عوامل ایجاد کننده‌ی این نوع اگزما: شستشوی بیش از حد، هوای سرد و مرطوب، شرایط محیطی و آب و هوایی خاص.

درماتیت تماسی :

شرایطی که به دلیل تحریک پوستی توسط مواد حساسیت زا رخ می‌دهد. تماس مخاطی با مواد حساسیت زا موجب می‌شود سطح پوست قرمز شده و خارش بگیرد. نمونه‌هایی از مواد شیمیایی که می‌تواند موجب خارش و ایجاد مشکل شود شامل شامپو‌ها، ژل مو، اسپری مو، صاف کننده‌های مو و عطر است. مو‌ها و وسایل مصنوعی، رنگ مو، کلاه‌ها و وسایل حمام، سنجاق‌ها و گیره‌های مو، گوشواره‌ها و وسایل بدلی (بخصوص نیکل که ایجاد حساسیت در بسیاری از افراد می‌کند) و. نیز احتمال ابتلا را در افراد دارای حساسیت بیشتر می‌کند. همچنین برخی دارو‌های موضعی نیز ممکن است حساسیت زا باشند. مواد حساسیت زا از طریق نوک انگشتان نیز می‌توانند به گوش وارد شوند. (بطور مثال لاک ناخن، رزین گیاه و.)
علت اگزمای گوش چیست و چگونه خارش گوش درمان می شود؟

علت‌های خارش گوش

شایع‌ترین علل خارش گوش. واکنش‌های آلرژیک. عفونت‌های گوش. خشکی گوش ناشی از ترشح ناکافی موم گوش. مدام تمیز کردن گوش که باعث می‌شود حفره‌ی گوش، موم طبیعی‌اش را از دست بدهد و در نتیجه پوسته‌های ناشی از خشکی پوست در آن جمع شوند.. تجمع جرم گوش که باعث می‌شود در اثر پاک کردن‌های مداوم و با فشار، جرم به سمت عقب رفته و وارد حفره شود.. گیر افتادن آب در داخل گوش. ایجاد حساسیت توسط هدفون یا سمعک. درماتیت کانال گوش. گزش حشرات

گاهی پسوریازیس، اگزما و یا آکنه در گوش داخلی نیز می‌توانند موجب خارش شوند.
علائم خارش گوش
خارش گوش علاوه بر احساس خارش در گوش می‌تواند علائم زیر را نیز داشته باشد:. قرمزی از بیرون. خروج ترشحات از گوش. درد و حساسیت به لمس. تب. تورم

پیشگیری

گوش خودش را کاملا پاکسازی می‌کند، بنابراین شما نباید در تمیز کردن گوش زیاده روی کنید.. از گوشواره‌هایی که از فلزاتی ساخته شده‌اند که ممکن است واکنش آلرژیک ایجاد کنند استفاده نکنید.. اگر اغلب شنا می‌کنید، برای خارج کردن آب وارد شده به گوش راهی پیدا کنید.. اگر جرم گوش‌تان زیاد است حتما فقط طبق توصیه‌ی پزشک از قطره گوش استفاده کنید.. موقع دوش گرفتن مراقب باشید تا آب وارد گوش‌تان نشود.. از شامپو‌هایی استفاده کنید که مخصوص پوست‌های حساس هستند.. اگر از سمعک یا هدفون به طور مداوم استفاده می‌کنید، به طور مرتب آن‌ها را تمیز کرده و به آرامی وارد گوش‌تان کنید.. همیشه گوشی همراه و گوشی تلفن‌تان را تمیز نگه دارید، چون گوشی آلوده نیز می‌تواند باعث عفونت گوش شود.. با انگشت‌های آلوده گوش‌تان را لمس نکنید.

خارش گوشی که ناشی از عفونت یا بیماری خاصی نباشد به ندرت جای نگرانی دارد و طی چند روز برطرف خواهد شد. اما اگر با مشکلاتی، چون خونریزی یا ترشح از گوش یا کاهش شنوایی مواجه شدید هر چه زودتر خود را به پزشک برسانید. همچنین اگر خارش گوش‌تان بیش از یک هفته ادامه پیدا کرد به پزشک مراجعه کنید تا علائم بررسی شوند. اگر علت خارش گوش‌تان به دلیل خشکی گوش، جرم گوش یا عفونت خفیف باشد می‌توانید با راهکار‌های ساده‌ی خانگی آن را برطرف کنید.
علت اگزمای گوش چیست و چگونه خارش گوش درمان می شود؟
۱. جاذبه زمین

اگر احساس می‌کنید حین شنا یا دوش گرفتن، آب وارد گوش‌تان شده و علت خارش گوش‌تان همین است، از جاذبه‌ی زمین کمک بگیرید.

سرتان را به سمت گوش مورد نظر موازی با زمین نگه دارید. انگشت تمیزتان را در گوش‌تان بگذارید. حالا سعی کنید با ایجاد مکش، آب را از گوش‌تان بیرون بکشید. سپس با یک تکه پنبه‌ی تمیز، گوش را تمیز کنید. همچنین می‌توانید دراز بکشید و حوله‌ای زیر گوش‌تان بگذارید.

۲. آب گرم

شستشوی گوش (فلاش کردن) با آب گرم نیز یکی از بهترین راه‌ها برای خارج کردن جرم اضافی از گوش است که می‌تواند موجب خارش گوش شود. نیروی اندکی که آب وارد می‌کند می‌تواند جرم گوش را خارج کرده یا حداقل خارج کردن جرم را راحت‌تر کند. توجه داشته باشید که فقط از آب مقطر استفاده کنید.

سرنگی را از آب مقطر گرم پُر کنید، گردن خود را کمی به پهلو خم کنید تا گوش‌تان رو به بالا قرار بگیرد و گوش بیرونی را بکشید تا کانال گوش صاف شود. با سرنگ، مقدار کمی آب در کانال گوش بریزید. بگذارید یک دقیقه بماند و سپس با چرخاندن سر به سمت مخالف، تخلیه کنید. با یک پنبه‌ی تمیز، گوش‌تان را تمیز کنید. همین کار را برای گوش دیگر هم انجام دهید.

۳. مانور والسالوا

برای رفع گرفتگی گوش میانی، تکنیکی تعدیل فشار که به نام مانور والسالوا معروف است می‌تواند بسیار مفید باشد و احساس گرفتگی و درد گوش را کم کرده و خارش را تسکین دهد.

دهان را ببندید و با انگشت، سوراخ‌های بینی را بگیرید و سپس نفس عمیق بکشید و هوا را از دماغ بیرون دهید تا فشار هوا تنظیم شود. اگر این کار را درست انجام دهید باید صدای خفیف انفجار مانندی بشنوید که نشان می‌دهد گوش‌تان باز شده است.

توجه: هوا را خیلی با فشار از بینی خارج نکنید، زیرا ممکن است به پرده‌ی گوش آسیب بزند. همچنین اگر بیماری قلبی دارید، مخصوصا آریتمی قلب، قبل از به کار بردن این روش با پزشک‌تان مشورت کنید.
علت اگزمای گوش چیست و چگونه خارش گوش درمان می شود؟
۴. روغن زیتون

یکی از معروف‌ترین راهکار‌های خانگی برای تسکین خارش گوش، روغن زیتون است که کمک می‌کند جرم اضافی از گوش خارج شده و کانال گوش، نرم بماند. روغن زیتون می‌تواند موم گوش را نرم و روان کند و راحت‌تر از گوش خارجش کنید. همچنین روغن زیتون خاصیت ضد عفونی کنندگی دارد و احتمال عفونت را کم می‌کند.

دراز بکشید و گوش مورد نظر به سمت بالا باشد. قسمت بیرونی گوش را به آرامی از پشت بکشید. دو تا سه قطره روغم زیتون ولرم شده در دهانه‌ی گوش بریزید. پوست جلوی گوش را به آرامی ماساژ دهید تا روغن زیتون کارش را بهتر انجام دهد. ۵ تا ۱۰ دقیقه در همین حالت بمانید. بعد از اینکه نشستید، روغن اضافی را از گوش‌تان پاک کنید. اگر لازم بود برای گوش دیگر نیز همین کار را تکرار کنید.

۵. هیدروژن پروکسید

اگر علت خارش گوش‌تان، تجمع جرم گوش باشد می‌توانید از هیدروژن پروکسید کمک بگیرید. خیلی از قطره‌های گوش در بازار حاوی هیدروژن پروکسید هستند. آب و هیدروژن پروکسید ۳ درصد را به مقدار مساوی با هم ترکیب کنید. دراز بکشید و دو سه قطره از این محلول را با قطره چکان در گوش بریزید. مدتی در همین وضعیت بمانید و سپس سرتان را برگردانید تا محلول اضافی از گوش‌تان خارج شود. با یک تکه پنبه‌ی تمیز، جرم گوش‌تان را پاک کنید.

۶. سرکه سفید

سرکه سفید نیز عامل موثر دیگری برای تسکین خارش گوش است. سرکه کمک می‌کند جرم گوش نرم شود. مقدار مساوی سرکه سفید و الکل طبی را با هم مخلوط کنید. پنبه‌ای را به این محلول آغشته کرده، گوش مورد نظر را به سمت بالا قرار دهید و دو تا سه قطره از این محلول را در گوش بچلانید. ۵ دقیقه صبر کنید و سرتان را برگردانید تا جاذبه‌ی زمین، کارش را بکند و محلول همراه با جرم گوش، خارج شود.
علت اگزمای گوش چیست و چگونه خارش گوش درمان می شود؟
۷. کمپرس گرم

اگر علت خارش گوش‌تان، جوش و آکنه است پس کمپرس گرم در خشک کردن جوش واقعا مفید خواهد بود. گرما کمک می‌کند التهاب کاهش پیدا کند و درد خارش برطرف شود. پارچه‌ی تمیزی را در آب گرم بگذارید و بچلانید. آن را ۵ دقیقه روی گوش قرار دهید. تا چند روز، روزی دو بار این کار را انجام دهید.

۸. سشوار

ممکن است دلیل خارش گوش‌تان، آب یا رطوبتی باشد که در گوش درونی‌تان گیر افتاده. در این مورد سشوار می‌تواند کمک‌تان کند. نرمه‌ی گوش‌تان را بکشید و سشوار را به فاصله‌ی ۳۰ سانتیمتر مقابل گوش‌تان بگیرید. سشوار روی باد گرم و شدت جریان را روی ضعیف تنظیم کنید. بگذارید گرما مستقیما وارد کانال گوش‌تان شود. تقریبا ۳۰ ثانیه سشوار را روشن بگذارید. اگر لازم بود دوباره تکرار کنید.

۹. گوش‌تان را خشک نگه دارید

علت خارش گوش‌تان چه عفونت باشد و چه جرم گوش باید تا جایی که ممکن است آن را خشک نگه دارید. هر رطوبتی در گوش می‌تواند منجر به عفونت شود. بعد از شنا یا دوش گرفتن، گوش‌ها را کاملا خشک کنید. فقط گوش بیرونی را با حوله‌ای نرم و به آرامی خشک کنید. برای جلوگیری از نفوذ آب به داخل گوش می‌توانید دو تکه پنبه را به وازلین آغشته کرده و داخل گوش‌تان بگذارید.

۱۰. رعایت نکات سلامتی

از گوش پاک کُن برای تمیز کردن کانال گوش استفاده نکنید. بیرون گوش را با استفاده از پنبه‌ی تمیز، آب گرم و صابون ملایم به طور مرتب تمیز کنید تا آلودگی‌ها و آلرژن‌ها وارد کانال گوش نشوند.. در محیط‌های پُرسروصدا از گوش گیر استفاده کنید.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید