"رژیم کتو" به باروری کمک می‌کند؟

"رژیم کتو" به باروری کمک می‌کند؟

تحقیقات اولیه نشان می‌دهد این تغییر می‌تواند به طور موقت باعث کاهش وزن شود. این رژیم همچنین به کاهش التهاب سیستماتیک بدن که میزان باروری را کاهش می‌دهد، کمک می‌کند.

کد خبر : ۸۶۲۸۸
بازدید : ۱۰۱۴۵
رژیم کتوژنیک این روز‌ها در میان کسانی که به دنبال کاهش شدید وزن هستند، بسیار پرطرفدار است. سوالی که این روز‌ها از سوی زنانی که قصد بچه‌دار شدن دارند، مطرح شده این است که با توجه به اینکه اضافه وزن یا چاقی می‌تواند شانس بارداری شما را کاهش دهد، آیا رژیم کتو می‌تواند به آن‌ها در این راه کمک کند؟

یک رژیم کتوژنیک که دارای چربی زیاد، پروتئین متوسط ​​و کربوهیدرات کم است، بدن را در یک حالت سوخت و ساز طبیعی قرار می‌دهد. با کاهش چشمگیر میزان دریافت کربوهیدرات، بدن مجبور می‌شود برای دریافت انرژی دست به سوزاندن چربی‌ها بزند.
کریستین کرک پاتریک مشاور خدمات تغذیه سلامتی می‌گوید: تحقیقات اولیه نشان می‌دهد این تغییر می‌تواند به طور موقت باعث کاهش وزن شود. این رژیم همچنین به کاهش التهاب سیستماتیک بدن که میزان باروری را کاهش می‌دهد، کمک می‌کند.
علاوه بر این، یک رژیم کتوژنیک مناسب که به درستی دنبال می‌شود، می‌تواند به کاهش سطح انسولین و تنظیم بهتر سایر هورمون‌های تولید مثل از جمله تستوسترون، هورمون لوتئین‌ساز و هورمون تحریک کننده فولیکول کمک کند.

کتو و باروری؛ یک خبر خوب
رشمی کودسیا متخصص غدد درون ریز باروری و متخصص ناباروری توضیح می‌دهد: استفاده از رژیم کتوژنیک برای متعادل کردن وزن بدن می‌تواند به زنانی که به طور منظم تخمک‌گذاری نمی‌کنند، از جمله مبتلایان به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، کمک کند. این افراد اگر بتوانند ۵ تا ۱۰ درصد از وزن بدن خود را از دست بدهند، ممکن است تخمک‌گذاری را از سر بگیرند.

کتو و سندرم تخمدان پلی‌کیستیک
برخی تحقیقات نشان می‌دهد که رژیم کتوژنیک علاوه بر کمک به کاهش وزن زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، می‌تواند به تعادل مجدد هورمون‌های آن‌ها کمک کند.
در یک مطالعه که در مجله AACE منتشر شده است، محققان چهار زن دارای اضافه وزن مبتلا به سندرم تخمدان پلی‌کیستیک که قصد باردار شدن داشتند را به پیروی از رژیم کتوژنیک سوق دادند و پیشرفت ماهانه آن‌ها را کنترل کردند.
در عرض شش ماه، هر چهار زن از ۱۹ تا ۳۶ پوند وزن کم کردند و قاعدگی را به طور منظم از سر گرفتند؛ و در نهایت دو نفر از این زنان بدون نیاز به القای تخمک‌گذاری، توانستند باردار شوند.
بیشتر بخوانید:
رژیم کتوژنیک چیست؟
کتو تنها برای زنان مفید نیست
اضافه وزن و رژیم غذایی ضعیف بر قدرت باروری مردان نیز تأثیر می‌گذارد. ویل کول متخصص کایروپرکتیک در این زمینه خاطرنشان می‌کند: رژیم غذایی پر کربوهیدرات و شکر، تاثیر بسیار منفی بر باروری مردان خواهد داشت. برعکس، رژیم‌های غذایی غنی از چربی‌های سالم مانند آجیل، دانه‌ها و ماهی غنی از چربی امگا، می‌تواند قدرت باروری را در افراد بالا ببرد.


کتو و باروری؛ یک هشدار
دکتر کودزیا می‌گوید: اگرچه رژیم کتوژنیک ممکن است به زنی که می‌خواهد به سرعت باردار شود، کمک کند، اما شما که نمی‌خواهید بدن در حین بارداری در حالت کتوز باشد. برای داشتن یک بارداری سالم، خوردن به اندازه کافی غذا‌های کامل و غنی از مواد مغذی مهم است و صرف جای داشتن در لیست رژیم کتو، لزوما به معنی سالم بودن آن خوراکی نیست.
ناگفته نماند که یکی از خطرات سلامتی در مواجه به رژیم کتو، کمبود مواد مغذی در بدن است. در واقع، پیروی از رژیم کتو به روشی سالم ممکن است دشوار باشد، زیرا بسیاری از افراد برای ماندن در کتوز از غذا‌های با چربی اشباع شده مانند کره استفاده می‌کنند.
طبق انجمن قلب آمریکا، مصرف بیش از حد چربی اشباع شده می‌تواند باعث افزایش کلسترول شود که قلب را تحت فشار قرار می‌دهد.

به همین دلایل، راشل مالیک متخصص تغذیه باروری معتقد است که پیروی از رژیم مدیترانه‌ای یا رژیم به اصطلاح هلندی که بر میوه‌ها، سبزیجات، گوشت، ماهی، نان گندم کامل و غلات و چربی‌های سالم تأکید دارد، رویکرد بهتری است.
باید توجه داشت که گلوکز منبع اصلی سوخت برای یک کودک در حال رشد است، بنابراین داشتن رژیم متعادل در دوران بارداری بسیار اهمیت دارد. تحقیقات منتشر شده در مجله Nutrients نشان می‌دهد که رژیم‌های کم کربوهیدرات می‌تواند منجر به بهبود سطح هورمون‌های تولید مثل و تخمک‌گذاری منظم در زنان دارای اضافه وزن یا چاقی شود.
۰
نظرات بینندگان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    تازه‌‌ترین عناوین
    پربازدید