نحوه فروش سهام عدالت و لغو فروش سهام عدالت

نحوه فروش سهام عدالت و لغو فروش سهام عدالت

نحوه فروش سهام عدالت و لغو فروش سهام عدالت؛ هم اکنون در سامانه‌های فروش سهام عدالت بانک‌ها و شرکت‌های کارگزاری بخش لغو سفارش فروش افزوده شده است تا سهامداران بتوانند از این گزینه نیز استفاده کنند. البته سهامداران باید به این نکته مهم توجه کنند که درخواست حذف سفارش فروش زمانی اجرا خواهد شد که سهام مشمولان درسامانه‌های سهام عدالت به فروش نرفته باشد.

کد خبر : ۸۸۱۳۶
بازدید : ۶۱۰۰
نحوه فروش سهام عدالت
فرادید | فروش سهام عدالت در حال حاضر و به صورت موقت متوقف شده است. اما همچنان امکان ثبت سفارش فروش وجود دارد و در اولین فرصت، سهام فرد فروخته شده و به حساب شخصی او واریز می‌شود. با این حال سهامداران پس از انتخاب روش مستقیم یا غیر مستقیم برای فروش سهام خود و معرفی پنل سهام عدالت که در آن گزارش دارایی سهام عدالت و میزان سهام اختصاص یافته به هر یک از مشمولان و همچنین میزان ارزش کنونی آن منتشر شده است می‌توانند گزارش دارایی سهام عدالت خود را مشاهده نمایند. البته امکان حذف سفارش سهام عدالت بیش از ۱۰ روز است که فراهم شده و سهامدارانی که از طریق بانک‌ها یا کارگزاری‌ها اقدام به فروش سهام خود کرده بودند می‌توانند نسبت به حذف آن اقدام کنند.

اما برای فروش سهام عدالت نیز راهکار‌هایی در نظر گرفته شده که می‌تواند مراجعه به بانک و یا فروش از طریق کارگزاری‌های بورس باشد. کارگزاری‌ها نیز پنل‌های اختصاصی در این خصوص ایجاد کرده اند.

سهامداران سهام عدالت برای فروش و نقد کردن سهام عدالت خود دو روش قانونی پیش‌رو دارند که از دو ماه قبل در حال دریافت درخواست‌های فروش مردم هستند.

بانک ها (کارگزاری بانکی)

از هفته دوم خرداد ماه برای سهامداران امکان فروش سهام عدالت از طریق ثبت درخواست تا سقف ۳۰ درصد از ارزش سهام از طریق بانک‌ها فراهم شد.

سهامداران در این روش می‌توانستند به شعب بانکی مراجعه کنند یا از طریق برنامه‌های موبایلی و به صورت مجازی وکالتنامه فروش ۳۰ درصد از سهام را امضا کنند، در این روش بانک‌ها درخواست‌های فروش را به کارگزاری خود یا کارگزاری طرف قرارداد می‌داد و خود بانک در فروش و واریز پول سهام نقشی ندارد بلکه مسئولیت آن با کارگزاری است.

در بین کسانی که از این طریق برای فروش سهام خود اقدام کرده‌اند، معترضان بسیاری وجود دارد که مدعی هستند پس از گذشت دو ماه از ثبت درخواست هنوز هیچ گونه وجهی دریافت نکرده‌اند یا مبلغ واریزی از ارزش ۳۰ درصد کمتر است.

کارگزاری غیربانکی

حدودا از میانه خرداد ماه نیز فروش سهام از طریق کارگزاری‌های غیربانکی امکان‌پذیر شد، در این روش سهامداران باید ابتدا سجامی شوند، سپس در کارگزاری که مد نظر دارند ثبت نام کنند و از طریق سامانه معاملات سهام عدالت برای فروش سهام خود اقدام کنند.

عملکرد کارگزاری‌های غیربانکی نیز همانند بانکی راضی کننده نبود و موجب شد برخی از سهامداران از این که اختیار فروش سهام خود را با آن‌ها داده‌اند پشیمان شوند و احساس ضرر کنند.

هر دو روش بالا شاکیان خود را دارد، نمی‌توان گفت بانکی‌ها در فروش سهام عملکرد بهتری نسبت به غیربانکی‌ها داشته‌اند یا برعکس!

براساس پیگیری‌های تجارت‌نیوز از شرکت سپرده‌گذاری در خصوص بهترین کارگزاری‌ها در فروش سهام عدالت در این دو ماه، کارگزاری‌های اقتصاد بیدار، سهم آشنا و ملل عملکرد بهتری نسبت به سایر کارگزاری‌ها دارند و در مقابل کارگزاری‌های آگاه، مفید، بانک ملی، بانک سپه و بانک صادرات بدترین عملکرد را داشته‌اند.
کارگزاری سهام عدالت

کارت اعتباری سهام عدالت بگیریم یا نه؟

طرحکارت اعتباری سهام عدالت را نیز می‌توان به عنوان روش دیگری برای نقد کردن سهام عدالت درنظر گرفت که هنوز اجرایی نشده است.

از این طرح هنوز جزئیات دقیقی منتشر نشده، اما براساس اطلاعاتی که وجود دارد سهامداران می‌توانند تا سقف ۵۰ تا ۶۰ درصد ارزش‌دارایی سهام‌عدالت خود از بانک کارت اعتباری خرید دریافت کرده، به مراکز خرید بروند و موجودی آن را به صورت اعتباری خرج کنند. مشمولان این طرح علاوه بر اینکه برای تسویه پول حدود یک سال وقت خواهند داشت، سهام‌عدالت ارزشمند خود را از دست نمی‌دهند و باعث برهم‌خوردن نظم بورس نمی‌شوند.

با این طرح سهامداران سهامشان را نمی‌فروشند بلکه به پشتوانه آن یک نوع تسهیلات دریافت می‌کنند، اما محدودیت فروشگاهی و ابهاماتی که درباره این طرح وجود دارد به نوعی آن را ناکارآمد کرده است. البته این امکان نیز وجود دارد که طرح نهایی تغییراتی داشته باشد که به سهامداران کمک کند.

بازار سیاه سهام عدالت

در کنار دو روش قانونی فروش از طریق کارگزاری‌های بانکی و غیربانکی و طرح کارت اعتباری که هنوز نهایی و اجرایی نشده است، بازار سیاه سهام عدالت نیز وجود دارد.

اگر چه فروش سهام عدالت بین مردم غیرقانونی است، اما سهامداران در بازار غیررسمی اقدام به خرید و فروش می‌‎کنند که هم فروشنده و هم خریدار دارد.

براساس اظهارات فروشندگان سهام عدالت، علت روی آوردن آن‌ها به بازار غیررسمی در عملکرد ضعیف بانک‌ها و کارگزاری‌ها است و برخی از آن‌هایی که ۳۰ درصد از سهامشان را از طریق بانک‌ها فروخته‌اند می‌گویند که حاضر نیستند ۷۰ درصد باقی مانده از طریق کارگزاری‌ها بفروشند.

یکی از سهامداران می‌گوید که دو ماه است درخواست فروش ۳۰ درصد از سهام عدالتش را به بانک داده، ولی پولی برایش واریز نشده است، بعد از دو ماه هم که پیگیری کرده که چرا پول سهام را واریز نمی‌کنند؟ پاسخ بانک این بوده که درخواست فروش سهام ثبت نشده پس تصمیم گرفته که سهامش را در بازار سیاه بفروشد.

خریداران نیز با این انگیزه که سهام عدالت در حال رشد است و آن‌ها را می‌توانند زیر قیمت واقعی آن بخرند وارد بازار سیاه خریدوفروش سهام عدالت شده‌اند.

متقاضیان خرید سهام عدالت سهام یک میلیون تومانی را به قیمت یک چهارم ارزش واقعی آن می‌خرند.
 لغو فروش سهام عدالت

نحوه لغو فروش سهام عدالت

پس از آزادسازی سهام عدالت در اردیبهشت ماه، از مجموع ۴۹ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت، حدود ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کردند. بر این اساس ابتدا امکان فروش ۳۰ درصد و پس از چند ماه سپس امکان فروش ۳۰ درصد دیگر (یعنی مجموعا ۶۰ درصد) از سهام عدالت برای مشمولین این سهام فراهم شد و از آنجایی که این اتفاق در روز‌های صعودی بازار سرمایه اتفاق افتاد، برخی سهامداران اقدام به فروش سهام خود کردند.

اتفاقی که باعث شد یا سهام آن‌ها فروش نرود یا با ارزش کم به فروش برسد. به همین دلیل بنا به درخواست تعداد زیادی از مشمولان سهام عدالت مبنی بر ایجاد حذف سفارش فروش، زیر ساخت‌های لازم در اختیار بانک‌ها و شرکت‌های کارگزاری قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که مشمولان از چهارشنبه ۱۴ آبان ماه می توانستند درخواست حذف سفارش فروش خود را لحاظ کنند.

بر این اساس، در سامانه‌های فروش سهام عدالت بانک‌ها و شرکت‌های کارگزاری بخش لغو سفارش فروش افزوده شده است تا سهامداران بتوانند از این گزینه نیز استفاده کنند. البته سهامداران باید به این نکته مهم توجه کنند که درخواست حذف سفارش فروش زمانی اجرا خواهد شد که سهام مشمولان درسامانه‌های سهام عدالت به فروش نرفته باشد.

همچنین در صورت عدم مراجعه سهام داران به درگاه شرکت‌های کارگزاری و عدم لغو سفارش، سهام آن‌ها بر اساس قیمت‌های روز بازار به تشخیص کارگزار و در چارچوب قوانین و مقررات به فروش رسیده و وجوه حاصل از آن به حساب مشمولان واریز خواهد شد.

بر این اساس از لحظه درخواست لغو فروش توسط سهام دار تا زمانی که فرد جواب نهایی که پذیرش یا لغو شد را دریافت می‌کند، حداکثر سه روز کاری زمان می‌برد. البته ابتدا سهام دار باید با مراجعه به پنل وضعیت سهام خود را ببینند و چنانچه در وضعیت سهام عدالت که برای فروش گذاشته بودند "در دست بررسی" یا "سفارش باز" بود می‌توانند نسبت به لغو فروش اقدام کنند.
۰
نظرات بینندگان
  • تنها ارسالی در

    توراقران بفروشیداین سهام عدالت رابدجوری نیازدارم برای پولش

تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید