دنیای تکنولوژی و آنچه در ۲۰۲۰ گذشت

دنیای تکنولوژی و آنچه در ۲۰۲۰ گذشت

تعداد کاربران تیک تاک در سال کرونایی ۲۰۲۰ به حد انفجار رسید. تعداد کاربران فعال ماهانه تیک تاک که اغلب آن‌ها نوجوان هستند، به ۸۵۰ میلیون نفر رسید که ۱۰۰ میلیون نفر از این کاربران امریکایی هستند

کد خبر : ۸۸۹۴۳
بازدید : ۱۰۰۶۲
دنیای تکنولوژی و آنچه در ۲۰۲۰ گذشت
میترا جلیلی | ۲۰۲۰ به عنوان یکی از سال‌های حیاتی برای فناوری به ثبت رسید، چرا که در شرایط بحران کرونا، این کمپانی‌های کوچک و بزرگ فناوری بودند که با ارائه سرویس‌های ضروری به مردم جهان کمک کردند تا بر بخشی از مشکلات ناشی از شیوع کرونا غلبه کنند.
شبکه‌های اجتماعی و فناوری ۵G، اپلیکیشن‌های مختلف و... هریک در سال ۲۰۲۰ داستانی خواندنی داشتند که در بسیاری از آن‌ها هم ردپای دونالد ترامپ- رئیس‌جمهوری امریکا- دیده می‌شود که آخرین روز‌های سکونت در کاخ سفید را می‌گذراند.

جدال ترامپ با چین
ترامپ در دوران ۴ ساله ریاست جمهوری خود نشان داد که به تکنولوژی علاقه چندانی ندارد و تنها خواستار وجود فناوری‌هایی است که به طور کامل تحت کنترل وی باشند.

ازدعوای وی با شبکه‌های اجتماعی امریکایی گرفته تا مقابله با کمپانی چینی هوآوی و گسترده‌تر شدن دامنه آن به سایر کمپانی‌های چینی ازجمله ZTE گرفته تا سنگ‌اندازی در راه توسعه فناوری ۵G همگی از اتفاق‌های عجیب سال ۲۰۲۰ در حوزه فناوری بودند.

گفتنی است در ادامه جنگ تجاری میان واشنگتن و پکن، ترامپ در ماه نوامبر ۲۰۲۰ طی امضای قانونی، امریکایی‌ها را از هرگونه سرمایه‌گذاری در ۳۱ کمپانی چینی ممنوع کرد و مدتی بعد هم در قالب یک فرمان اجرایی دیگر ممنوعیت فعالیت هوآوی در امریکا را تا مه سال ۲۰۲۱ محدود کرد و به این ترتیب هیچ شرکت امریکایی حق همکاری یا خرید تجهیزات مخابراتی از شرکت هوآوی را ندارد وگرنه جریمه‌ای سنگین در انتظار آن‌ها خواهد بود.

ترامپ بار‌ها عنوان کرد که هوآوی با کمک تجهیزات مخابراتی خود قصد جاسوسی از کاربران امریکایی را برای دولت چین دارد؛ موضوعی که هر بار با تکذیب شدید این کمپانی مواجه شد. سرانجام هم در ادامه سنگ اندازی‌های ترامپ، هوآوی ازهرگونه استفاده از سیستم عامل اندروید گوگل محروم شد، اما این موضوع لطمه چندانی به هوآوی وارد نکرد و همچنان این کمپانی یکی از پرفروش ترین‌های دنیای تلفن هوشمند در جهان به شمار می‌رود.

لجبازی ترامپ و مخالفت سرسختانه وی با فعالیت هوآوی، این بار دردسر‌هایی برای فناوری ۵G هم در امریکا ایجاد کرد. فناوری ۵G در سال ۲۰۲۰ رشدی چشمگیر داشت.
این فناوری که سرعت اینترنت را نسبت به ۴G حدود ۱۰۰ برابر بیشتر می‌کند مورد توجه جهانیان قرار گرفت، اما واشنگتن در زمینه شبکه ۵G، برنامه‌ای با نام «شبکه پاک» راه‌اندازی کرد تا شرکت‌های چینی را از زیرساخت‌های اینترنت نسل پنجم حذف کند و البته پس از آن نیز هم‌پیمانان ترامپ یکی پس از دیگری تصمیم گرفتند جایگزین‌هایی برای هوآوی پیدا کرده و بکارگیری تجهیزات هوآوی و ZTE را در زیرساخت ۵G ممنوع کنند.
دنیای تکنولوژی و آنچه در ۲۰۲۰ گذشت

تیک تاک؛ این اپ محبوب
بعد از هوآوی و فناوری ۵G، نوبت به شبکه اجتماعی تیک تاک رسید که ترامپ آن را در سال ۲۰۲۰ یک مشکل امنیتی بزرگ برای امریکا دانست. ترامپ اعتقاد دارد کمپانی مادر آن ByteDance یک شرکت چینی است و به‌همین دلیل هم باید اطلاعات کاربران امریکایی در سرور‌هایی درداخل امریکا نگهداری شوند یا از فعالیت این اپلیکیشن پرطرفدار جهان در امریکا پیشگیری شود.
دعوای ترامپ و تیک تاک همچنان ادامه دارد و اوراکل و والمارت در حال رایزنی با این اپ هستند تا با خرید آن، آینده این اپ را در امریکا مشخص کنند هرچند با انتخاب جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهوری امریکا احتمالاً بخشی از مشکلات تیک تاک نیز عملاً برطرف شود.

تیک تاک در سال ۲۰۱۶ و بعد از خاموشی اپلیکیشن امریکایی Vine موفقیت بالایی در این کشور کسب کرد و توانست بسیاری از کاربران یوتیوب و Vine را جذب خود کند.
تعداد کاربران تیک تاک در سال کرونایی ۲۰۲۰ به حد انفجار رسید. تعداد کاربران فعال ماهانه تیک تاک که اغلب آن‌ها نوجوان هستند، به ۸۵۰ میلیون نفر رسید که ۱۰۰ میلیون نفر از این کاربران امریکایی هستند و طبق گزارش سایت تحقیقاتی App Annie انتظار می‌رود تعداد کاربران فعال ماهانه این اپلیکیشن نمایش فیلم‌های ویدئویی کوتاه در سال ۲۰۲۱ به ۱.۲ میلیارد نفر برسد که این رقم سه برابر تعداد کاربران آن در سال ۲۰۱۸ خواهد بود.
همچنین طبق آمار این گزارش، تیک تاک در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ عنوان دومین اپلیکیشن از نظر مدت زمان حضور کاربران در یک اپ را در میان اپ‌های غیربازی به خود اختصاص داد. گفتنی است ترامپ علاوه بر تیک تاک با وی چت نیز مشکلاتی دارد.

تهدید به تعطیلی شبکه‌های اجتماعی
ترامپ تنها با کمپانی‌ها و اپلیکیشن‌های چینی جنگ بی‌پایان نداشت و در سال ۲۰۲۰ عملاً به دشمن درجه یک شبکه‌های اجتماعی امریکایی حاضر در سیلیکون، ولی نیز تبدیل شد.
«دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری امریکا در سال ۲۰۲۰ تهدید به تعطیلی شبکه‌های اجتماعی کرد و در مدت کوتاهی پس از این تهدید، توئیتر با فراهم کردن گزینه راستی‌آزمایی برای پیام‌های توئیتری رئیس‌جمهوری امریکا، برای نخستین بار صحت ادعا‌های توئیتری وی درباره انتخابات پستی امریکا را زیرسؤال برد که این موضوع ترامپ را بشدت عصبانی کرد.
دعوای ترامپ و شبکه‌های اجتماعی بویژه توئیتر در دوران قبل از انتخابات، حین انتخابات و پس از آن ادامه داشت. ادعا‌های ترامپ مبنی بر پیروز شدنش در این میدان بزرگ یا ادعا‌های واهی تقلب در انتخابات، عملاً فیس‌بوک و توئیتر را مجبور کرد که جنگی تمام عیار را با وی آغاز کنند.

همه توئیت‌های حاوی اطلاعات غلط وی و طرفدارانش درباره انتخابات امریکا برچسب‌گذاری شد و فیس بوک هم مانع فعالیت گروه‌های افراطی طرفدار ترامپ ازجمله QAnon شد که تئوری‌های توطئه را منتشر می‌کردند. به این ترتیب عملاً گامی بزرگ برای مقابله با رشد روزافزون انتشار اخبار جعلی در سال ۲۰۲۰ برداشته شد.
دنیای تکنولوژی و آنچه در ۲۰۲۰ گذشت

بازگشت بیت‌کوین
در سال ۲۰۲۰ ارزش بیت‌کوین به طرز عجیبی بالا رفت و از مرز ۲۸ هزار دلار نیز فراتر رفت که نشان از رشد سالانه ۲۰۰ درصدی دارد و برخی حتی پیش‌بینی کرده‌اند که قیمت آن تا پایان ۲۰۲۱ از ۱۰۰ هزار دلار نیز فراتر برود. در سال ۲۰۲۰ کمپانی‌هایی همچون مایکروسافت، AT&T، Twitch و Overstock.com بیت‌کوین را در چرخه مالی خود پذیرا شدند و PayPal هم در ماه اکتبر از راه‌اندازی یک سرویس ویژه برای کاربران خبر داد که بتوانند خرید و فروش یا نگهداری از بیت کوین خود را در این پلتفرم انجام دهند.

مرد سال دنیای تجارت
یکی از نقاط عطف دنیای فناوری در سال ۲۰۲۰ موفقیت و توسعه خارج از حد تصور Zoom بود. درحالی که انتظار می‌رفت کروناویروس تنها برای چند هفته میهمان جهانیان باشد، اما کم کم یک سالی می‌شود که این میهمان ناخوانده در گوشه و کنار جهان جا خوش کرده و بخش عمده نیرو‌های بسیاری از کمپانی‌های کوچک و بزرگ، مدارس و... همگی مجبور شده‌اند دورکار باشند.
این فعالیت آنلاین ضرورت وجود اپلیکیشن‌های کارآمدی همچون زوم را بیش از گذشته کرد تا جایی که «اریک یوآن» بنیانگذار کمپانی Zoom در مجله تایم به‌عنوان مرد سال دنیای تجارت و کسب و کار در سال ۲۰۲۰ معرفی شد.

تعداد کاربران زوم از روزانه ۱۰ میلیون نفر در ماه دسامبر به بیش از ۳۰۰ میلیون نفر در آوریل رسید. همچنین در ماه آوریل عنوان شد که در آخر هفته‌ها میزان استفاده از زوم تا ۲ هزار درصد افزایش می‌یابد که دلیل آن دید و بازدید‌های آنلاین دوستان و اعضای خانواده بوده است.

البته این رشد چشمگیر چالش‌هایی نیز برای این کمپانی رقم زد و نگرانی‌هایی بابت حریم خصوصی کاربران، امنیت سایبری و... ایجادشد. اف بی‌آی که از زوم به‌عنوان پلتفرم ضروری و باارزش ارتباطی یاد کرد نسبت به امنیت سایبری آن ابراز تردید داشت البته هکر‌ها نیز بار‌ها به کاربران زوم و ویدئوکنفرانس‌هایی که با کمک آن برگزار می‌شد حمله کردند.
درنهایت نیز کمپانی Zoom مجبور به خرید یک کمپانی امنیت سایبری شد تا بتواند از کاربران خود محافظت کند. البته افزایش حملات سایبری در سال ۲۰۲۰ به موازات شیوع کرونا چیز تازه‌ای نیست و طبق گزارش مؤسسه سایبری Cyberventures درمجموع در سال ۲۰۲۰ بیش از ۷۳۷میلیون فایل اطلاعاتی لو رفت.
دنیای تکنولوژی و آنچه در ۲۰۲۰ گذشت

۲۰۲۰؛ سال آمازون
با شیوع کرونا بازار خرید آنلاین و تجارت الکترونیک در جهان رونق گرفت و آمازون در ارتش تجارت الکترونیک جهان به یکی از موفق ترین‌ها تبدیل شد تا جایی که در سال ۲۰۲۰ به ارزش بازار یا مارکت کپ ۲ تریلیون دلاری دست یافت. (مارکت کپ (Market Cap)، از ضرب تعداد سهام یک شرکت بر قیمت هر سهم به دست می‌آید).

گفتنی است در سال ۲۰۲۰ رشد سالانه فروش آمازون حدود ۳۷ درصد بود و با فروش ۹۶.۱ میلیارد دلار در سه ماهه سوم ۲۰۲۰ عملاً بیشترین میزان فروش سه ماهه در تاریخ این کمپانی به ثبت رسید. گفته می‌شود درمدت مشابه سال ۲۰۱۹ میزان فروش این کمپانی حدود ۷۰ میلیارد دلار بوده است.
البته آمازون در دوران کرونا به‌دلیل حجم بالای کاری، مشکلاتی هم با کارمندان داشت و با اعتراضات گسترده آن‌ها مواجه شد تا جایی که یک هشتگ اعتراضی علیه این کمپانی در جمعه سیاه ۲۰۲۰ شکل گرفت. یکی دیگر از بخش‌های جالب توجه ۲۰۲۰ نیز صنعت گیم بود. در سال ۲۰۲۰ حدود ۲.۷ میلیارد نفر در سراسر جهان به گیمر بازی‌های ویدئویی تبدیل شدند.
طبق گزارش کمپانی Newzoo، میزان درآمد صنعت گیم دنیا از مجموع درآمد صنعت ورزش و فیلم در سال ۲۰۲۰ بیشتر شد و این درآمد به حدود ۱۸۰میلیارد دلار رسید. ساخت واکسن، موفقیت‌های فضایی، توسعه بلاکچین و... هریک بخشی دیگر از دستاورد‌های حوزه فناوری در سال ۲۰۲۰ بودند.
منبع: روزنامه ايران
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید