فرادید| حدود سه هفته است که تحرکات آمریکا در منطقه افزایش چشمگیر و مشکوکی داشته است، این تحرکات که ابتدا با موضوع گیری فرمانده سنتکام (فرماندهی مرکزی نیروهای نظامی آمریکا) علیه ایران آغاز شد، سپس با ورود بمب افکنهای بی-۵۲، زیردریایی هستهای جورجیا، رزم ناوهای همراه آن و زیردریایی اسرائیلی به منطقه رنگ جدی تری از تهدید به خود گرفت. با این وجود بسیاری از تحلیلگران این نشانهها را بازی لحظه آخری دونالد ترامپ ارزیابی میکنند، اما این بازی چه اندازه میتواند خطرناک باشد؟
به گزارش فرادید؛ اولین نشانه از تحرکات مشکوک آمریکا ورود دو بمب افکن بی-۵۲ به خلیج فارس بود. این موضوع را پنتاگون رسما تایید کرد و گفت که دو فروند هواپیمای بمب افکن بی – ۵۲ پرواز تجسسی در منطقه خلیج فارس انجام داده اند. پس از آن خبر رسید که زیر دریایی هستهای جورجیا و دو رزم ناو امریکا وارد خلیج فارس شده اند. همزمان با آن، گروهک ضربت نیروی هوایی امریکا نیز وارد اقیانوس هند شد.
در این میان رسانههای اسرائیلی هم خبردادند که یک زیردریایی جنگی این کشور در حمایت از مواضع ایالات متحده در حال ورود به خلیج فارس است.
در نهایت روزهای گذشته سومین بمب افکن بی-۵۲ به همراه ۵ هواپیمایی سوخت رسان نیز به منطقه اعزام شد تا همه تحلیلها احتمال درگیری نظامی در منطقه میان ایران و آمریکا را پیش بینی کنند. در این رابطه روزنامه «مسکوفسکی کامسومولتس روسیه» در واکنش به تحرکات آمریکا و اعزام بمب افکنهای بی ۵۲ و هواپیماهای سوخت رسان به این بمب افکنها در گزارشی نوشت که «آمریکا و اسرائیل آماده جنگ با ایران هستند.»
پس از اعزام سومین بمب افکن بی-۵۲ فرمانده سنتکام نیز اعلام کرد که «آماده و قادر هستیم تا به هرگونه تهاجم علیه آمریکاییها یا منافع ما پاسخ دهیم. ما دنبال درگیری نیستیم، اما هیچکس نباید توانایی و قابلیت ما در دفاع از نیروهایمان یا اقدام قاطع ما در پاسخ به هرگونه حمله را دست کم بگیرد.»
ظریف وزیر امورخارجه هم در واکنش به این اقدامات در توئیترش نوشت که «ایران به دنبال جنگ نیست، اما آشکارا و بیدرنگ از مردم، امنیت و منافع حیاتی خود دفاع خواهد کرد.»
البته همزمان با افزایش تنش بی سابقه میان ایران و آمریکا، برخی خبرها حکایت از آن دارد که آمریکا بمبافکنهای بی-۵۲ و ناو هواپیمابر «یواس اس نیمیتز» را از منطقه خارج کرده است؛ که اگر این خبر درست باشد تنها بر رفتارهای پرتناقض و ابهام برانگیز دونالد ترامپ میافزاید.

برخی ناظران میگویند آمریکا برای عدم آسیب دیدن این ناو هواپیمابر در جنگ احتمالی، یو اس اس نیمیتز را از منطقه خارج کرده است. دستهای از ناظران هم میگویند که دولت ایالات متحده با خارج کردن بی-۵۲ها و ناو هواپیمابر به نوعی خواسته تنشها را کاهش دهد.