فرادید| براساس آمار وزارت بهداشت تاکنون ۹ نفر در ایران به کرونای انگلیسی مبتلا و ۳ نفر نیز جان خود را از دست داده اند. این بدان معناست که ویروس جهش یافته کرونا در کشور پخش شده واحتمالا در موج جدید قربانیهای بیشتری را خواهد گرفت.
به گزارش فرادید؛ با توجه به مرگ سه بیمار مبتلا به کرونای انگلیسی در تهران، آبیک قزوین و کاشان، سعید نمکی، وزیر بهداشت میگوید که ویروس جهش یافته کرونا در کشور چرخیده و باید فکر کرد که زیر پوست هر شهر، روستا و خانوادهای میتوان این ویروس را یافت.
همزمان دکتر علیرضا زالی، فرمانده ستاد مدیریت مقابله با بیماری کرونا در کلانشهر تهران از شناسایی ۷ مورد مبتلا به کرونای انگلیسی در استان تهران خبر داده است.
طبق گفته او، برخلاف سایر ویروسها که جهش هایشان برای زیست سازگاری محیطی بیشتر، منجر به کاهش بیماری زایی میشود تاکنون جهشهای ثبت شده کووید-۱۹ که واریانتهای مهاجم تری را ایجاد کرده، متاسفانه حاکی از افزایش سرایت پذیری است.
زالی میگوید: «به هرحال نمونههای کروناویروسها در برزیل، آفریقای جنوبی، انگلستان، آرژانتین و مکزیک سرشاخههایی از بروز جهش در عرصه جهانی به شمار میرود. اما نکته بسیار مهم این است که برغم تمام این جهشهای ویروسی، کماکان اصول پروتکلهای بهداشتی منجر به پیشگیری از ابتلا خواهد شد؛ بنابراین این پروتکلها تغییر نیافتنی و نیازمند استراتژی سختگیرانه تری در رعایت شیوه نامهها است.»
علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی کرونا هم در رابطه با ابتلای افراد بدون سابقه خروج از کشور به ویروس کرونای انگلیسی میگوید: «وقتی یک نفر در جامعه به ویروس انگلیسی مبتلا میشود و سابقه خارج از کشور رفتن نیز ندارد، به این معنا است که ویروس جهش یافته در جامعه منتشر شده است.»
او در مورد آخرین آمار مبتلایان به ویروس انگلیسی کرونا گفته است که تا به امروز ۹ نفر به صورت مستند به ویروس انگلیسی در کشور مبتلا شده اند.
براساس گفتههای رئیسی، یک نفر در اهواز، یک نفر در آبیک و هفت نفر در تهران به این ویروس مبتلا شده اند.
سخنگوی ستاد ملی کرونا میگوید: «شخصی که در اهواز مبتلا بود به تازگی از هلند آمده بود. در آبیک ۱۸۷ نفر از اطرافیان فرد مبتلا مورد آزمایش قرار گرفتند و همگی منفی بودند، اما ۴ نفر از بستگان او مثبت شدند که هیچ ارتباطی در چند هفته اخیر با فرد مبتلا نداشتند.»
مسئولان وزارت بهداشت معتقدند که ویروس جهش یافته کرونا جوانترها را بیشتر درگیر میکند و بیماری زایی و مرگ و میر ناشی از ابتلا به آن بیش از نوع قبلی است.