مستطیلهای باستانی در عربستان سعودی، قدیمیتر از اهرام مصر
عمر مستطیلهای باستانی در صحرای شبه جزیره عرب، حدود ۷ هزار سال اعلام شده است.
کد خبر :
۹۳۴۱۱
بازدید :
۲۸۸۹۳
دانشمندان میگویند مستطیلهای باستانی در صحرای شبه جزیره عرب، حدود ۷ هزار سال قدمت دارند. یعنی این دست ساخته بشری از اهرام مصر نیز قدمت بیشتری دارد.
مستطیلهای باستانی شامل هزاران قطعه از دیوارهای سنگی در صحرای غربی شبه جزیره عربستان سعودی هستند. گفته میشود این سازه مربوط به قدیمیترین آیین عبادی در جهان است.
این اطلاعات در تحقیق منتشر شده در شماره جدید مجله علمی پژوهشی انتیکویتی آمده است.خانم "میلیسا کندی" دانشمند رشته باستان شناسی در دانشگاه استرالیای غربی در شهر بیرث و یکی از شرکت کنندگان در این تحقیق گفت: معتقدیم آنها (سازههای مستطیل شکل سنگی) یک صحنه باستانی هستند ... ما درباره بیش از هزار مستطیل صحبت میکنیم. این مستطیلها در مساحتی بیش از ۲۰۰ هزار کیلومتر مربع قرار دارند و همه آنها هم شبیه هم هستند. به همین دلیل احتمالا به هم مرتبط اند.
شبکه ان بی سی امریکا نوشت: "هیو توماس"استاد باستان شناس دانشگاه استرالیای غربی میگوید: قطعا ارتباط گستردهای در سطح مناطق بزرگ وجود داشته است.
طول برخی از این سازههای باستانی به ۱۵۰۰ فوت میرسد. این سازهها با استفاده از قطعات سنگ ساخته شده اند. این سازهها در قالب دیوارهای کوتاه مستطیل شکل و سنگی هستند. محققان میگویند احتمالا این سازهها برای راهنمایی حرکت جمعیتی از انسانها ساخته شده اند.
با این حال، دانشمندان تعداد بیشتری از مستطیلهای پیچیدهتر را کشف کرده اند که شامل ستون ها، سنگهای ایستاده و اتاقهای کوچک میشود. یکی از احتمالات این است که برخی از اتاقهای کوچک این مستطیل ها، محل قربانی کردن حیوانات بوده است
هنوز به طور دقیق مشخص نشده که چرا این مستطیلهای سنگی ساخته شده اند. این احتمال مطرح است که برخی از این مستطیلها تنها برای یک بار استفاده شده اند. همچنین مستطیلهای دیگر هم توسط گروههای مختلفی از انسانها ساخته و استفاده شده اند.
در سال ۲۰۱۹ در اتاق یکی از مستطیلهای سنگی شاخ و استخوان حیوانات اهلی از جمله آهو و چهارپایان و مرغ پیدا شد با بررسی این استخوانها مشخص شد آنها مربوط به حدود ۵ هزار سال قبل از میلاد (۷ هزار سال قبل) هستند. یعنی اواخر عصر سنگی. این مستطیلهای سنگی در منطقه باستانی العلا قرار دارند.
۰