خداحافظی باشکوه حسن روحانی!
روزها، پشت دولتی را که یکتنه در برابر قلدران جهان ایستاده بود خالی کردیم و شبها به تماشای سریالها و مستندها و برنامههای طنز تلویزیونی از رسانه ملی، در تخریب و تمسخر و تحقیر دولتمان نشستیم.
اکثر قریب به اتفاق کسانی که در توئیتر از روحانی قدردانی و با او خداحافظی کردند، به خطاهای دو دولت او هم اشاره کردند، یا ضعفهایی را که خود روحانی در دوران ۸ ساله داشته نیز یادآوری کردهاند.
تا دو هفته پیش منتقدان با تکیه بر نتایج نظرسنجیها ادعا میکردند محبوبیت حسن روحانی به پایینترین میزان خود رسیده و این را در ادوار جمهوری اسلامی ایران بی سابقه میدانستند.
حالا، اما شرایط سیاسی و اجتماعی و البته صحنهچینی همین منتقدان، کار را به جایی رسانده که ایرانیان در شبکههای اجتماعی از روحانی تشکر و قدردانی میکنند و از بدرقه باشکوه او میگویند. این رویداد عجیب و بزرگ، جمعه و شنبه گذشته رخ داد که طی آن، ایرانیان در شبکه اجتماعی توئیتر، با هشتگ «روحانی_متشکریم» و «خداحافظی_باشکوه_روحانی»، از روحانی قدردانی کرده و به او بدرود گفتند.این هشتگها به همراه هشتگ «دولت روحانی» بیش از ۲۴ ساعت ترند یک توئیتر فارسی بود و بیش از ۲۰ هزار توئیت با این هشتگها منتشر شد
چرا تشکر از روحانی؟
اکثر قریب به اتفاق کسانی که در توئیتر از روحانی قدردانی و با او خداحافظی کردند، به خطاهای دو دولت او هم اشاره کردند، یا ضعفهایی را که خود روحانی در دوران ۸ ساله داشته نیز یادآوری کرده اند.
مروری بر برخی توئیتها در قدردانی از روحانی
مرور برخی از این توئیتها، میتواند زاویه نگاه ایرانیان به مسأله دولت و حکمرانی در ایران و دستاوردهای دولت روحانی در این زمینهها را آشکار کند. به عنوان مثال، یکی از کاربران بابت انتخاب وزیران کارآمد از روحانی تشکر کرد و نوشت: «به خاطر حضور وزرای اجرایی و توانمندی، چون ظریف، آذری جهرمی و زنگنه که منشأ خدمات بزرگی به کشور شدند، میگم روحانی متشکریم»
دیگری هم در همین چارچوب، تأکید کرد: «تنها به خاطر خدمات دکتر ظریف به کشور هم که شده میگم: روحانی متشکریم» برخی به عملکرد دولت روحانی در سیاست خارجی و بزرگترین دستاورد آن، یعنی خروج از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد با تکیه بر برجام اشاره کردند و نوشتند: «آقای رئیس جمهور به خاطر اینکه کشور را از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد و افتادن در ورطه جنگی ویرانگر نجات دادی ازت متشکریم.»
دیگری به ادبیات، موضعگیریها و نوع بازی شخص روحانی در سیاست خارجی اشاره کرد و نوشت: «یکی از خوبیهای دولت روحانی این بود که وقتی ترامپ روانی غلطی میکرد، نگران این نبودیم که رئیس جمهور ما کاری بدتر از او بکنه. نجات از مهلکهای که ترامپ و اشرار منطقه برای ایرانمان ساخته بودند، قطعاً بدون عقلانیت خاص روحانی ممکن نبود. برای همین، روحانی مچکریم.»
برخیها نیز به همزمانی موانع خارجی مانند دولت ترامپ و چالشهای داخلی اشاره داشتند و نوشتند: «دفاع کورکورانه نمیکنیم؛ تو فقط با بدعهدی جامعه جهانی درگیر نبودی، دولت پنهان تا توانست خنجر از پشت زد. بهترین نبودی اما؛ روحانی متشکریم.»
کاربر دیگری، شفاف شدن بودجه و اینکه سند دخل و خرج کشور در منظر و مقابل دیدگان ایرانیان قرار گرفت، از روحانی قدردانی کردند: «به خاطر شفافیت واقعی بودجه و مشخص شدن ردیفهای پنهان و نجومی روحانی مچکریم. این رسم اخلاقی در بدرقه منتخب واقعی ملت، تاریخنگاری مهمی از واقعیت امروز ما برای آیندگان است.»
برخی کاربران هم نقدپذیری و تحمل مخالف را دلیل قدردانی از رئیس جمهوری دانستند، زیرا به گفته کاربری «بزودی به شرایط سالهای ۸۸ تا ۹۲ باز خواهیم گشت و هر انتقادی از رئیس جمهوری، توهین و جرم تلقی و مستوجب محکومیت و زندان و شلاق خواهد بود.» یا کاربر دیگری تأکید کرد: «در این مدت صغیر و کبیر بهش فحش دادند و کسی رو به این جرم به زندان نفرستاد.»
یک ایرانی دیگر هم نوشت: «وقتی ازت انتقاد کردیم، صدامون نلرزید...»
کاربری هم نوشت: «اینکه از روحانی تشکر میکنم یعنی «همه» عملکردش مثبت بوده؟ قطعاً نه! اما کارهای مثبت زیادی توی کارنامهش داره که نادیده گرفتنشون یا از تعصب ناشی میشه یا از بیانصافی.» یا دیگری نوشته: «هشتگ روحانی مچکریم و خداحافظی باشکوه روحانی ترند اول توئیتر فارسی شد کجایند آنانی که گفتند مردم از رأی به روحانی پشیمانند؟!
به تحقیر و تمسخر دولتمان نشستیم!
نصری با بیان اینکه «آنقدر خسارات جنگ تمام عیار اقتصادی خارجی را بر گردن «سوء مدیریت» روحانی انداختیم که آمارهای رشد اقتصادی و نرخ تورم و بیکاری و اشتغالزایی، یک ماه قبل و بعد از خروج ترامپ از برجام، فراموشمان شد» ادامه داد: