اینفوگرافی/ چگونه از بروز آلرژی جلوگیری کنیم؟

اینفوگرافی/ چگونه از بروز آلرژی جلوگیری کنیم؟

حساسیت به حیوانات خانگی در اثر قرارگرفتن در معرض پوسته‌های مرده‌ای (پرز) است که از بدن حیوانات بر روی زمین می‌افتد. تمام حیوانات مودار می‌توانند منبع آلرژی باشند، اما حساسیت آن اکثراً به گربه و سگ مربوط می‌شود.

کد خبر : ۹۹۰۶۳
بازدید : ۶۰۶۹
فرادید | براساس گفته‌های محققان آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا (AAAAI)، سیستم ایمنی بدن ما در واکنش به مواد حساسیت زا، ماده‌ای شیمیایی به نام هیستامین را آزاد می‌کند. با آزاد شدن هیستامین علائم حساسیت در بدن آشکار می‌شوند.

تحریک بینی و چشم از جمله علائم حساسیت است، گاهی حساسیت در مبتلایان آسم سبب حمله‌ی آسم می‌شود، این مورد خطرناک است و با عنوان آسم آلرژیک شناخته می‌شود.

آلرژیک: این نوع آلرژی که شایع‌ترین نوع آسم است، می‌تواند توسط عوامل حساسیت زا مانند کنه‌ها، گرده، اپیتلیوم حیوانات، قارچ‌ها یا غذا ایجاد شود.

رینیت آلرژیک: واکنش غشای مخاطی بینی پس از قرار گرفتن در معرض عوامل حساسیت زا مانند گرد و غبار یا گرده ایجاد می‌شود، گاهی اوقات هم ممکن است با علائم آسم همراه باشد.

آلرژی به حیوانات خانگی: حساسیت به حیوانات خانگی در اثر قرارگرفتن در معرض پوسته‌های مرده‌ای (پرز) است که از بدن حیوانات بر روی زمین می‌افتد. تمام حیوانات مودار می‌توانند منبع آلرژی باشند، اما حساسیت آن اکثراً به گربه و سگ مربوط می‌شود.
چگونه از بروز آلرژی جلوگیری کنیم؟

راه های جلوگیری از بروز آلرژی

خانه را تهویه کنید: مهم است که هر روز صبح خانه را تهویه کنید تا از رطوبت و کپک جلوگیری شود

فیلتر‌های گرمایش و تهویه مطبوع را تغییر دهید: مهم است که هر از گاهی آن‌ها را عوض کنید، زیرا گرده و کنه‌ها جمع می‌شوند.

در اتاق خواب خود از دستگاه رطوبت‌گیر استفاده کنید.

دستان خود را مرتب با آب و صابون بشویید: به دلیل اینکه گرده‌ها و آلرژن‌ها در همه جا وجود دارد، پس بهترین کار این است که دستان خود را برای جلوگیری از انتشار این آلرژن‌ها مرتب شست.

ملافه و فرش را به طور مکرر بشویید: توصیه می‌شود ملافه و بالش‌ها را به طور مکرر بشویید تا از تجمع کنه‌های گرد و غبار جلوگیری شود.

گرچه کنه‌های گرد و غبار در ماه‌های مرطوب تابستان رایج هستند، اما ممکن است اولین بار که در فصل پاییز وسیله گرمایشی را روشن می‌کنید وارد هوا شوند.

همچنین اگر می‌دانید که به گرده حساسیت دارید، مناسب است از مناطق دارای درختان برگ‌ریز که گرده افشانی آن‌ها در پاییز انجام می‌شود خودداری کنید.

گرده گل هم یکی از مواردی است که در پاییز بیشترین حساسیت را ایجاد می‌کند.

گیاه ابروسیا یا آمبروزیا (کهنه‌واش) متعلق به تیره کاسنی، به عنوان بزرگترین محرک آلرژی در فصل پاییز شناخته می‌شود.

معمولا گرده افشانی این گیاه از شب‌های خنک و روز‌های گرم مرداد ماه آغاز می‌شود، برخی اوقات هم این گرده افشانی تا شهریور و مهرماه هم ادامه دارد.

طبق گفته محققان، حدود ۷۵ درصد از افرادی که به گیاهان بهاره حساسیت دارند به این گیاه نیز واکنش نشان می‌دهند.

آن‌ها معتقدند که حتی اگر این گیاه در محل زندگی فرد وجود نداشته باشد، گرده‌های این گیاه می‌تواند از طریق وزش باد صد‌ها کیلومتر جابجا شود.

حتی افرادی که به گیاه ابروسیا حساسیت دارند، ممکن است مصرف برخی میوه‌ها و سبزیجات نظیر موز، خربزه و کدو سبز نیز علائم آلرژیک را در بدن آن‌ها ایجاد کند.

کپک یکی دیگر از عوامل مهم حساسیت‌زا در فاصل پاییز است. بااینکه کپک بیشتر در مناطق مرطوب خانه همچون زیر زمین یا حمام رشد می‌کند، اما شرایط برای رشد کپک در نقاط مرطوب در فضا‌های باز و بیرون از خانه هم فراهم است.
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید