برگزاری پنجمین جشنواره ملی حاتم ( حمایت از تولید ملی )

برگزاری پنجمین جشنواره ملی حاتم ( حمایت از تولید ملی )

پنجمین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) 28 آذر ماه با مشارکت دولت و بخش خصوصی برگزار شد.

کد خبر : ۱۶۹۲۳۲
بازدید : ۱۴

پنجمین جشنواره ملی حاتم (حمایت از تولید ملی) 28 آذر ماه با مشارکت دولت و بخش خصوصی برگزار شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیرکشور مهم­ترین هدف جشنواره حاتم را توجه به زنجیره‌های ارزش راهبردی عنوان کرد.

کوشش تبار توجه به زنجیره های ارزش راهبردی در اقتصاد کشور را محور سخنانش قرار داد و تاکید کرد درون زایی و برونگرایی مد نظر اقتصاد مقاومتی و در مجموع هر ساختار توسعه ای نیازمند زیرساخت حکمرانی خوب است.

وی گفت: از جمله ماموریت های وزارت کشور به عنوان وزارت داخله نقش آفرینی برای حکمرانی مطلوب است که امروز در همین راستا در کنار سایر نهادهای متولی در جستجوی ساز و کاری برای توسعه زنجیره های ارزش راهبردی در رسته های کسب و کار دارای مزیت در سطوح استانی هستیم که این طرح همپوشانی کامل با سند ملی آمایش سرزمینی دارد و هدفش پیشبرد استانی و ملی برای پیوستن به زنجیره های ارزش جهانی است.

 معاون وزیر گفت: این طرح در راستای اهداف جشنواره حاتم و در صدد پیوستن زنجیره های ارزش مستقل و پراکنده در سطح ملی است و دارای ویژگی های مختلفی است که از جمله خصوصیاتش برخورداری از پیوندهای قوی پسین و پیشین و درون زنجیره ای و دارای پهنه گسترده جغرافیایی و برخوردار از مزیت های مختلف از جمله مزیت در مقیاس است.

او گفت: ما که مواجه با تلاطم های متفاوت بین المللی هستیم به شبکه ای فراگیر و تاب آور در مقیاس جهانی نیازمندیم و توسعه فضایی زنجیره های ارزش که در ماده پنج سند آمایش سرزمینی پیش بینی شده مستلزم رعایت و تاکید بر نکات متفاوتی است از جمله سیاست همسایگی و نقش استان ها در ارتباط با کشورهای همسایه اصل بازاریابی و شناخت مزیت های رقابتی کشور و شناسایی زنجیره های ارزش جهانی توسعه فضایی کانون ها، شبکه ها و سازمان های همکار و در تداوم این مسیر با همدلی ما شاهد ظهور بنگاه های بزرگ و پیشرو و صاحب برند خواهیم بود که به طور پیوسته در کلاس جهانی رهگیری فرصت داشته باشند

 رویکرد اجرایی وزارت کشور در این موضوع از دو منظر پایین به بالا و از سطح استان ها و معرفی ظرفیت هاست و همچنین از بالا به پایین و حمایت نهادهای حاکمیتی با نگاه به مزیت های استان های مختلف است که با هم افزایی بتوان اتخاد تصمیمات کلان با رویکرد به این دو منظر داشت که با هدف پویایی و اصلاح نظام حکمرانی صورت گیرد که دارای روابط متنوع درون زنجیره ای خواهند بود.

معاون اقتصادی وزیر گفت ما به ازای این چارچوب نظری که عمری هفت ماهه دارد در وزارت کشور اقدام به تشکیل شورای طرح توسعه زنجیره های ارزش کشور با حضور بیش از ۲۰ نهاد و تشکل اقتصادی نمودیم  و ۳۱ راهبر استانی جذب شده اند که حداقل ۶۲ طرح شناسایی و از طریق این وزارتخانه در پی تحقق زنجیره ای ارزش آن ها هستیم امده اند و دبیرخانه ای در تمامی استان ها فعال شده و کارگروه های تخصصی آن شکل گرفته و به موازات اساتید و صاحبنظرانی در سطح ملی گرد هم اومدن و به دنبال تدوین سند جامع طرح هستیم و در نهایت ۱۰ طرح ملی زنجیره ارزش شناسایی و برنامه ریزی شده که عامل ملی و استانی متناظر شکل گرفته که این ده زنجیره عبارتند از زنجیره ارزش تجهیزات صنعت نفت انرژی خورشیدی پوشاک گوهر سنگ آبزی پروری  بادام خرما گیاهان دارویی گردشگری صنایع دستی که همگی این ها در دستور کار سال ۱۴۰۲ قرار گرفته دارای مزیت رقابتی هستند و باید حلقه های مفقوده آن ها را شناسایی کنیم تا با خلق ارزش ثروت آفرینی کنیم و در اقتصاد تحول بنیادین ایجاد کنیم.

11

بنیانگذار گروه صنایع غذایی بهروز از امید گفت و از فرصت ها و تهدیدهایی که حکمران می تواند در مسیر تولید ایجاد نماید.

بهروز فروتن خود را معلم آمار نامید و از مقایسه تولید پیش از اتقلاب و امروز گفت و تناسبی که با افزایش جمعیتی ۳ برابری تولید کشور ۵ برابر شده و ما علیرغم وجود نکات منفی از این نکات مثبت غافلیم.

او گفت برای ورود به بازار کشورهای همسایه خلیج فارس ما نیازمند کشت صنعتی و بسته بندی هستیم تا کشاورزی و صنعت غذای ما وارد زنجیره ارزش جهانی شود و علیرغم این که ظرفیت تولید فراوان وجود دارد هنوز وارد این زنجیره نشدیم و باید تفکر و عقل خود را اصلاح کنیم

بنیانگذار صنایع غذایی بهروز گفت امروز هر صنعتی که بتواند حتی یک سنت وارد کشور کند ارزشمند است و ما بسیار امیدواریم مدیریت عاقل و کلان کشور با برنامه ریزی مناسب فرهنگ صادراتی را کیفی و برندمحور کند تا بتوانیم تمامی زنجیره ارزش کشور را به یک برند واحد ملی تبدیل کنیم و با هم افزایی برسیم به نقطه ای که با آمایش سرزمینی مناسب به کشوری بدل شویم که در جهان یگانه شود.

او در انتها گفت واقعیتی که وجود دارد این است که مدیران ما صرفا باید چشم انداز ایجاد کنند و ما تولیدکنندگان می دانیم چه مسیری را برای تحقق آن بیابیم زیرا ایران بیمار را پزشک خارجی درمان نمیکند و فقط نباید اجازه دهیم دل کسانی که مهاجرت میکنند از این سرزمین کنده شود زیرا  ایران نیازمند سربازانی است که در سنگر تولید هستند.

12

سکینه‌سادات پاد، دستیار رییس جمهور در «پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی» در این رویداد از ارتباط توسعه اقتصادی با آزادی‌های اجتماعی گفت.

دستیار رییس جمهور گفت امروز در جمعی قرار گرفتم که مهمترین مولفه قدرت ملی کشور هستند و به عنوان حقوقدان بسیار آموختم در محضر شما بزرگواران و تلاش میکنم در مطلع گفتگو ارتباط حوزه ماموریتی خود با این همایش رو تبیین کنم.

دکتر پاد گفت: در اسفند ۱۴۰۱ بنده فردی بودم خارج از بدنه ساختار حاکمیت و به عنوان وکیل انجام وظیفه میکردم و به حکم رییس جمهور مطابق ماده 113 قانون اساسی موظف شدم به پیگیری حقوق مردم این سرزمین و مطابق همین قانون این حق شماست که امکان نقد داشته باشید.

او گفت: مطابق اصل ۲۷ قانون اساسی وظیفه آحاد مردم است که نسبت به حوزه تخصصی خود اگر نقصی را مشاهده میکنند موضوع رو به گوش مسئولین و حاکمیت برسانند و هرآنکس که ممانعت بکند از این موضوع خلاف قانون عمل کرده است .

از آنجا که قانون اساسی حق انتخاب شغل را جزو حقوق اساسی آحاد مردم میداند و موضوع امرار معاش امروز باعث شده کارگران ناکارآمد در سازمان های اقتصادی مشغول به کار شوند و بهره وری کار را به شدت کاهش داده است قانون اساسی شرایط آموزش را یکسان برای آحاد ملت در نظر گرفته است و اگر امروز نهادهای مختلف نتوانستند ایرانیت مردم را در آن ها نهادینه کنند مشکل از نهادهای فرهنگی است.

مسوول پیگیری حقوق و آزادی‌های اجتماعی گفت: ثروت ارزش است و رهبری میفرمایند اگر کسی ثروت را ضد ارزش بداند منحرف است و فقر نمایانگر سو مدیریت است و ایران امروز راهی جز حمایت از تولید ندارد و اگر امروز حرف از مهاجرت میزنیم می تواند بخشی از آن به علت عدم رعایت قانون اساسی باشد که باعث میشود اگر ما احساس کنیم در نقطه ای از زمین ارزش و قدر علم و دانش من به حد کفایت دیده نمیشود سعی میکنیم به محلی مهاجرت کنیم که امکان خدمت بیشتر به جامعه بشری داشته باشیم. پس برای ایران قوی باید حتما به مهندسی مجدد قانون اساسی برگردیم و مبانی و فهم مشترک بین مقنن و مجری و عوامل تولید باشیم.

13

آرش نجفی، رئیس کمیسیون انرژی در جشنواره حاتم با اشاره به ناترازی انرژی،‌اطلاعاتی را درباره وضعیت مصرف انرژی در ایران و سایر کشورها به‌‌خصوص کشورهای همسایه به حاضران در این رویداد داد. براساس آن‌چه نجفی توضیح داد، مصرف گاز در ۱۵ سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. طبق این اطلاعات، ناترازی گاز کانون ناترازی انرژی در ایران است. نجفی افزود که ایران یکی از بیشترین مصرف‌کنندگان سوخت‌های فسیلی در جهان است و حل نشدن مشکلات مربوط به ناترازی انرژی، ضربه‌‌های بیشتری به اقتصاد کشور خواهد زد.

نجفی گفت: اگر برای مشکل ناترازی چاره ای اندیشیده نشود تا 10 سال آینده ما حتی با ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری در استحصال گاز هم نمیتوانیم به ناترازی پایان دهیم و امروز حتما باید به مدیریت مصرف برسیم تا موفق شویم.

او ادامه داد: ما با استراتژی غلط تولید برق، تولیدکنندگان فولاد را مجبور کردیم برای مصرف خود نیروگاه تاسیس و برق تولید کنند و به علت عدم تخصص دچار چالش های جدی میشوند و ین در حالی است که اگر اجازه صادرات برق داده شود متخصصین میتوانند نیروگاه تاسیس کنند و توجیه اقتصادی برای ایشان ایجاد می شود و این کمک بزرگی برای رفع ابرچالش ناترازی انرژی در بخش برق خواهد بود.

 رییس فدراسیون نفت ایران گفت: امروز باید نیروگاه های با راندمان بالا جایگزین نیروگاه های مستهلک با راندمان پایین شود و ما که به شدت پرمصرف هستیم با الگوبرداری از دنیا می بایست بحث بهینه سازی و مدیریت انرژی را در دستور کار قرار دهیم زیرا امروز بزرگترین عاملی که باعث صادرات موفق در ایران هست انرژی ارزان است و اگر قیمت واقعی شود ما در بسیاری موارد کیفی و برندینگ ظرفیت صادراتی نخواهیم داشت که این ضربه بسیار بزرگی به صادرات غیر نفتی کشور خواهد بود و بحران را عمیق تر خواهد نمود.

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید