بازار سکه سمساریهای عصر جدید!
اینطور که پیداست پولی که از این راه کسب میشود ایرانیها را علاقهمند کرده کالاهای دست دوم خود را بفروشند. گزارشهای مرکز آمار میگوید در سال ۹۰ چیزی در حدود ۲۱ میلیون خانوار در کشور سرشماری شده اند که هر کدام از آنها به طور متوسط بیش از ۵۳۲ هزار تومانی کالاهای دست دوم فروخته است به این ترتیب میتوان ارزش تقریبی بازار کالاهای دست دوم را در آن سال ۱۱ هزار و ۱۸۸ میلیارد تومان برآورد کرد.
کد خبر :
۵۶۵۰۷
بازدید :
۲۲۳۳
سمساریهای عصر جدید بازار خریدوفروش کالاهای دست دوم کشور تا همین چند سال پیش حدود ۱۱ هزار میلیارد تومان ارزش داشت و در حال حاضر حداقل سالی یک میلیون درآمد نصیب خانوارهای ایرانی میکند آمارهای رسمی بانک مرکزی را که شخم بزنید، به نکات قابل توجهی دست پیدا میکنید.
یکی از آنها درآمد هر خانواده از فروش کالاهای دست دوم است که به شکل عجیبی هر سال افزایش پیدا میکند.
در سالهای ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۰ نسبت سهم درآمد خانوار از فروش کالاهای دست دوم به کل درآمدهای پولی آنها قابل توجه بوده است به طوری که در سال ۱۳۸۴ این سهم به ۲، ۴ درصد میرسید و در سال ۱۳۹۰ این بخش سهم ۴۶۳ درصدی از کل درآمدهای پولی را مال خود کرده است.
آخرین گزارشی که بانک مرکزی درباره این مسئله منتشر کرده به سال ۹۵ اختصاص دارد و نشان میدهد درآمد هر خانوار ایرانی از محل فروش کالاهای دست دوم خود به رقم یک میلیون و ۲۴ هزار تومان رسیده است و گردش مالی دست دومها هرچند به نظر میرسد فروش کالاهای دست دوم در ایران مانند سایر کشورها متداول نیست و بسیاری از خانوادهها ترجیح میدهند به جای فروش لوازم آنها را در انباریها نگهداری کنند، اما گزارشهای رسمی حرف دیگری میزنند.
اینطور که پیداست پولی که از این راه کسب میشود ایرانیها را علاقهمند کرده کالاهای دست دوم خود را بفروشند. گزارشهای مرکز آمار میگوید در سال ۹۰ چیزی در حدود ۲۱ میلیون خانوار در کشور سرشماری شده اند که هر کدام از آنها به طور متوسط بیش از ۵۳۲ هزار تومانی کالاهای دست دوم فروخته است به این ترتیب میتوان ارزش تقریبی بازار کالاهای دست دوم را در آن سال ۱۱ هزار و ۱۸۸ میلیارد تومان برآورد کرد.
این عدد حداقل رقمی است که فروش کالاهای دست دوم میتوانست برای خانوارها به ارمغان بیاورد. در گزارش بانک مرکزی آمده فروش کالاهای دست دوم برای خانوارها در سالهای ۸۴ تا ۹۰ به ترتیب ۳۴۰، ۳۱۶، ۱۳۶۰، ۴۲۲، ۴۵۰، ۴۶۰ و ۵۳۲ هزار تومان در سال درآمد ایجاد کرده است.
این روند صعودی در سالهای اخیر همچنان رو به افزایش بوده است. درآمد خانوادههای شهری از فروش کالای دست دوم در سال ۱۳۹۲ به رقم ۹۳۳ هزار تومان میرسد و یک سال بعد رشد ۱۳ درصدی را تجربه میکند تا درآمد خانوارها از فروش کالاهای دست دوم به طور متوسط بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان برای هر خانوار برآورد شود.
اگر با نگاهی دقیقتر گزارشها را ورق بزنیم، متوجه میشویم بالاترین درآمد حاصل از فروش کالاهای دست دوم به خانوارهای چهار نقره شهری تعلق دارد. یعنی در حالی که خانوارهای یک نفره در سال ۱۳۹۳ حدود ۳۵۴ هزار تومان از این محل درآمد داشته اند، درآمد خانوارهای چهار نقره به یک میلیون و ۳۱۰ هزار تومان میرسد.
بررسیهای بانک مرکزی نشان میدهد در این سال بیش از ۳۰ درصد خانوارهای شهری ایران چهار نفره هستند. آخرین گزارش منتشر شده در این باره، به سال ۹۵ مربوط میشود؛ گزارشی که نشان میدهد خانوارهای شهری کشور در این سال به میزان و میلیون و ۲۸۷ هزار تومان درآمد متفرقه داشته اند و یک میلیون و ۲۴ هزار تومان از این پول با فروش کالاهای دست دوم ایجاد شده است.
فی عصر سمساریهای جدید اگرچه سمساریها دیگر به اندازه گذشته پررونق نیستند، اما کسب و کار سمساریهای جدید حسابی گرفت. مدیر یک از سایتهای فروش آنلاین کالاهای دست دوم پیش از این گفته بود در هر روز میزبان حدود ۳۰ هزار آگهی جدید هستند. فکر میکنید چقدر مشتری برای چنین بازاری وجود دارد؟
۳۰۰ هزار بازدید در روز سرعت رشد بازار هم شگفت انگیز است به شکلی که گفته میشود از سال ۹۴ تا سال ۹۵، این اپلیکیشن آنلاین ۱۵ درصد رشد را تجربه کرده است.
شنیدهها حاکی از این است که یک اپلیکیشن فروش کالاهای دست دوم دو سال پیش در هر روز به طور متوسط ۲۵ میلیون تومان درآمد تنها در تهران کسب میکرده است. این در حالی است که سرمایه اولیه راه اندازی یک سایت اینترنتی چیزی بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان برآورد میشود و بیشتر این سایتها با نیروی انسانی معادل پنج تا ۰۰ اتفر فعالیت میکنند.
با این حال یکی از آنها دو تا پنج درصد از تراکنشهای اینترنت کشور و نزدیک به ۱۰ درصد ترافیک اینترنتی ایران را به خود اختصاص داده است. همچنین بر اساس آمار رسمی این سایت ۹۰ میلیون بار در هفته دیده میشود.
منبع: روزنامه هفت صبح
۰