صعود شاخص بورس

صعود شاخص بورس

به این ترتیب دیروز ارزش دادوستد‌ها با رشد محسوس نسبت به روز معاملاتی قبل، از ۶هزار میلیارد تومان نیز عبور کرد و رکورد جدید ۶۳۰۰ میلیارد تومانی را ثبت کرد که در تاریخ معاملات بورس تهران بی‌نظیر بود.

کد خبر : ۷۹۲۱۷
بازدید : ۴۴۰۴
بورس تهران روز گذشته به پیشروی در ابرکانال ۶۰۰ هزار واحدی ادامه داد و این بار با صعود ۱۵ هزار و ۴۲۳ واحدی به محدوده ۶۲۳ هزار واحدی وارد شد. ارتقای ۵/ ۲ درصدی شاخص سهام طی معاملات این روز درحالی رقم خورد که شاهد شکسته شدن رکورد تاریخی ارزش معاملات خرد سهام نیز بودیم.
به این ترتیب دیروز ارزش دادوستد‌ها با رشد محسوس نسبت به روز معاملاتی قبل، از ۶هزار میلیارد تومان نیز عبور کرد و رکورد جدید ۶۳۰۰ میلیارد تومانی را ثبت کرد که در تاریخ معاملات بورس تهران بی‌نظیر بود.

روز گذشته و در ادامه معاملات روز شنبه، نماد‌های بزرگ و کامودیتی‌محور بازار گوی سبقت را از کوچک‌تر‌ها ربودند. شاهد این مدعا رشد کمتر از ۲ درصدی شاخص کل هم‌وزن (با اثرگذاری یکسان نمادها) در برابر رشد ۵/ ۲ درصدی شاخص کل بود.
از نکات جالب توجه معاملات روز یکشنبه عرضه گسترده سهام از سوی شرکت ملی و پالایش و پخش به‌عنوان سهامدار شرکت‌های بزرگ پالایشی است. طی روز‌های اخیر این عرضه‌ها شتاب گرفته است، اما تقاضا به خوبی توانسته بر عرضه‌ها غلبه کند و در نتیجه ادامه رشد قیمتی سهام پالایشی را شاهد بوده‌ایم.
در شرایطی که احتمالا از میانه بهار پالایشگاه‌های بزرگ بورسی در دسته نخستین نماد‌های قابل عرضه از سوی دولت در قالب ETF است، عرضه‌های سنگین پالایش و پخش و از طرف دیگر، تقاضای قدرتمند معامله‌گران خرد عجیب است. روز گذشته از ۸ نماد فعال زیرمجموعه گروه فرآورده‌های نفتی، ۷ نماد معاملات مثبتی را پشت سر گذاشتند و تنها «شسپا» با افت قیمت مواجه شد.

رکوردی جدید در کارنامه بورس
همان‌طور که اشاره شد معاملات دیروز از حیث ارزش معاملات خرد رکوردی جدید در تاریخ فعالیت بورس تهران به‌جا گذاشت. در این روز، بیش از ۶۳۰۰ میلیارد تومان سهم در سطح معاملات خرد بورس تهران، میان معامله‌گران دست به دست شد که با احتساب معاملات فرابورس رقمی معادل ۹۵۸۰ میلیارد تومان می‌شود. عبور ارزش معاملات کل بازار سهام (بورس و فرابورس) از سطح ۹ هزار میلیارد تومان شاید تا یک‌سال پیش در مخیله هیچ‌یک از فعالان سهام نمی‌گنجید، اما اکنون شاهد شکسته شدن پیاپی رکورد این متغیر هستیم.
موضوعی که نشان از تداوم ورود پول‌های تازه به گردونه معاملات سهام در پی افزایش شناخت و علاقه‌مندی عموم آحاد جامعه به این بازار دارد. این مشارکت درحجم و ارزش تقاضا و شدت صف‌های خرید بازار نیز مشاهده می‌شد. در دومین روز معاملاتی هفته از ۳۰۰ نماد فعال شاهد رشد قیمت ۲۳۹ نماد بورسی بودیم.
از میان نماد‌های سبزپوش نیز حدود ۶۰ درصد از بنگاه‌های بورسی با برتری تقاضا شاهد تشکیل صف‌های خرید طولانی به ارزش ۱۵۱۰ میلیارد تومان بودند. این مهم درحالی رقم خورد که تنها سه سهم با صف فروش مواجه شدند. ارزش این صف‌های فروش که در نماد‌های «های‌وب»، «چکاوه» و «فپنتا» تشکیل شد نیز ۱۲ میلیارد تومان بود.

به‌نظر می‌رسد در شرایط فعلی شاهد تداوم این وضعیت و ادامه‌دار شدن رشد قیمت سهام باشیم. در این میان عرضه‌های اولیه سنگین دیگری نیز طی این هفته و احتمالا هفته آینده در راه است. آخرین اخبار از عرضه سهام آریاساسول در چهارشنبه هفته جاری خبر می‌دهد.
براساس اخبار به دست آمده چهارشنبه هفته آینده نیز عرضه اولیه شستا را شاهد خواهیم بود. البته همچنان احتمال عرضه سهام بزرگ‌ترین هلدینگ سرمایه‌گذاری کشور طی این هفته نیز کاملا رد نشده است و باید منتظر ماند. این دو عرضه اولیه شاید تا بیش از ۶ هزار میلیارد تومان نقدینگی را به خود جذب کنند که با احتساب ۲ میلیون کد احتمالی مشارکت‌کننده در این عرضه‌ها به هر کد حدود ۳ میلیون تومان عرضه اولیه طی این هفته‌ها اختصاص خواهد یافت.

پانزدهمین روز خرید حقیقی‌ها
در روزی که شاخص سهام با رشد ۵/ ۲ درصدی همراه شد، معامله‌گران خرد برای پانزدهمین روز متوالی خالص خرید مثبتی را ثبت کردند. به این ترتیب در پایان معاملات روز یکشنبه در مجموع حدود ۷۶۹ میلیون سهم به ارزش ۸۱۱ میلیارد تومان به پرتفوی حقیقی‌ها افزوده شد.
در میان ۴۰ صنعت بورسی نیز دیروز بیشترین خالص خرید بازیگران حقیقی در سهام زیرمجموعه گروه فرآورده‌های نفتی رقم خورد. از این رو پالایشی‌ها شاهد جابه‌جایی ۲۰۶ میلیارد تومانی در مسیر پرتفوی حقوقی به حقیقی بودند. پس از آن نیز زیرمجموعه‌های گروه رایانه مورد توجه حقیقی‌ها قرار گرفتند و خالص خرید ۱۷۳ میلیارد تومانی را تجربه کردند.
گروه زراعت نیز در این روز شاهد جابه‌جایی ۹۳ میلیارد تومان نقدینگی در مسیر حقوقی به حقیقی بودند. در مجموع از ۳۹ صنعت فعال بورسی روز گذشته ۲۴ صنعت شاهد جابه‌جایی سهام خود از پرتفوی معامله‌گر‌ان حقوقی به سبد سهام حقیقی‌ها بودند.
در مقابل، اما ۱۳ گروه بورسی شاهد ثبت خالص فروش مثبت از سوی معامله‌گران خرد بودند. در میان شرکت‌های بورسی نیز نماد معاملاتی شرکت خدمات انفورماتیک در اولویت خرید معامله‌گران حقیقی بازار قرار گرفت. دیروز بیش از ۶۸ میلیون سهم «رانفور» به ارزش ۱۷۵ میلیارد تومان در سمت حقوقی به حقیقی جابه‌جا شد.
در «زکوثر» نیز روز گذشته حدود ۳۳ میلیون سهم به ارزش ۹۱ میلیارد تومان از پرتفوی حقوقی‌ها به سبد سهام معامله‌گران خرد افزوده شد. سهام شرکت پالایش نفت اصفهان نیز در این روز با خالص خرید ۹۰ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومانی به سمت حقیقی‌ها همراه شد. در آن‌سوی بازار، اما این نماد‌های زیرمجموعه فنی و مهندسی بودند که با خالص خرید ۱۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومانی مورد توجه معامله‌گران عمده بازار قرار گرفتند.
گروه ماشین‌آلات و تجهیزات نیز طی معاملات روز گذشته شاهد جابه‌جایی حدود ۹ میلیارد و ۲۳۰ میلیون تومان نقدینگی در مسیر حقیقی به حقوقی بودند. همچنین دیروز در گروه تامین آب، برق و گاز، ۸ میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان به پرتفوی حقوقی‌ها افزوده شد. در میان شرکت‌ها نیز سهام گروه پتروشیمی سرمایه‌گذاری ایرانیان شاهد خالص تغییر مالکیت ۳۰ میلیون و ۴۳۰ هزار سهم به ارزش حدود ۱۸ میلیارد تومان به سمت پرتفوی حقوقی‌ها بود.
«رمپنا» نیز با خالص حقیقی ۱۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی از سوی معامله‌گران عمده همراه شد. «تپمپی» دیگر نمادی بود که در پایان معاملات روز یکشنبه شاهد جابه‌جایی حدود ۶ میلیون سهم به ارزش ۱۶ میلیارد تومان در مسیر پرتفوی حقیقی به حقوقی بود.
صعود شاخص بورس
۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید