از این بعد می توانید به این ۲۸ کشور بدون ویزا سفر کرد
بنابر آنچه وزارت خارجه اعلام کرده است اتباع ۲۸ کشور از ۱۵ بهمنماه ۱۴۰۲ میتوانند بدون ویزا و با گذرنامه معتبر به ایران سفر کنند. بنابر مصوبه هیأت وزیران، اتباع این کشورها هر ۶ ماه یکبار به مدت ۱۵ روز میتوانند در ایران بمانند.
همچنین اتباع هندوستان درصورت ورود از مرزهای هوایی، میتوانند بدون نیاز به روادید وارد ایران میشوند و برای ورود از مرزهای زمینی باید روادید دریافت کنند. شهروندان روسیه نیز در صورت سفر گروهی امکان ورود بدون ویزا به ایران را دارند.
وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نخست، لغو یکجانبه روادید با ۶۸ کشور را پیشنهاد کرده بود، که ۲۲ آذرماه پس از تصویب طرح لغو روادید ایران با ۳۳ کشور، عزتالله ضرغامی ـ وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ گفت: «ابتدا پیشنهاد لغو یکجانبه ویزای ایران با بیش از ۶۰ کشور با دولت مطرح شده بود، که با همکاری وزارتخانههای امور خارجه و اطلاعات و همه دستگاههای مسئول در کمیسیون سیاسی امنیتی دولت درباره آن بحث شد و من باید از رئیس و اعضای کمیسیون با ملاحظاتی که داشتند تشکر کنم.»
هیأت وزیران نیز در مصوبهای که ۲۵ آذرماه ۱۴۰۲ ابلاغ کرده است، با اعلام اسامی ۳۳ کشور اعلام کرد که اتباع این کشورها میتوانند هر ۶ ماه یکبار تا سقف ۱۵ روز بدون ویزا به ایران سفر کنند. اکنون در خبری که به نقل از معاون کنسولی وزارت امور خارجه (خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، ۱۱ بهمن ۱۴۰۲) منتشر شده است، اسامی ۲۸ کشور برای لغو یکجانبه روادید اعلام شده است. بررسی فهرست کشورهایی که پیشتر ایران با آنها لغو روادید را به هر شکل به اجرا گذاشته است، نشان میدهد اسامی برخی از آن کشورها در مصوبه هیأت وزیران که ۲۵ آذرماه ۱۴۰۲ ابلاغ شده، تکرار شده بود.
ایران پیشتر با پنج کشور گرجستان، ارمنستان، ترکیه، سوریه، عراق و قزاقستان دوطرفه لغو روادید کرده بود و برای اتباع کشورهای آذربایجان، چین، هنگکنگ و ماکائو، عمان، مصر، بولیوی، ونزوئلا، مالزی و لبنان این لغو روادید، یکطرفه و یا به صورت فرودگاهی در سالهای گذشته انجام شده بود.
همچنین اواخر دیماه ۱۴۰۲ ایران و تاجیکستان سند لغو دوسویه روادید را امضا کردند که در این سند آمده است «بازدید متقابل شهروندان ایران و تاجیکستان از کشورهای یکدیگر با مقاصد تجاری، گردشگری، حمل کالا و مسافر توسط رانندگان همه اشکال وسایل نقلیه به مدت ۳۰ روز بدون دریافت روادید مجاز است. تنها ضروری است تا تاریخ انقضای گذرنامه حداقل ۶ ماه زمان داشته باشد.» هنوز زمان اجرای این بند توافقی از سند همکاری، رسما مشخص نشده است.
ایران همچنین از ۱۳۹۴ در فرودگاهها و برخی مبادی ورودی برای اتباع تمام کشورها، غیر از آمریکا، کانادا، انگلیس، اردن، سومالی، کلمبیا، افغانستان، پاکستان و بنگلادش، روادید صادر میکرد.
از سال ۱۳۹۷ نیز با تصمیم و طرح وزارت امور خارجه، برچسب ویزا و مُهر ورود و خروج در گذرنامه اتباع خارجی ثبت نمیشود.
منبع: پارسینه