مورچه خوار متهم جدید انتقال ویروس؛ "کرونا ویروس" کنترل شد؟
با وجود اینکه تاکنون ۲۵ کشور مورد ابتلا به ویروس کرونا را درکشورشان تایید کرده اند. اما مسئولان وزارت بهداشت گفته اند که مورد تایید شده ابتلا به ویروس کرونا در ایران به ثبت نرسیده است. نمکی وزیر بهداشت در این رابطه روز جمعه ۱۸ بهمن ماه، گفت که " خدا را شکر تا این ساعت هیچ مورد مثبتی از کرونا در کشور شناسایی نشده و اطمینان داشته باشید هر مورد مثبت را بلافاصله اطلاع رسانی خواهم کرد. "
به گزارش فرادید، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی نیز کاهش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در چین در دو روز منتهی به جمعه ۱۸ بهمن را یک خبر خوب خوانده و در عین حال هشدار داده که نباید بیش از حد خوشبین بود، زیرا احتمال افزایش دوباره شمار مبتلایان منتفی نیست.
"مایکل رایان" مدیر اجرایی برنامه اضطراری بهداشت و سلامت، سازمان جهانی بهداشت در ژنو سوئیس و در یک کنفرانس خبری گفت: " سازمان جهانی بهداشت از مشاهده این کاهش در تعداد روزانه مبتلایان جدید به این بیماری «خشنود» است، اما هرگونه پیش بینی درباره این ویروس بسیار دشوار است. "
وی افزود: " علیرغم این که چین در بررسی روزانه خود، اولین کاهش تعداد مبتلایان جدید را گزارش داده است، این کشور «هنوز در میانه شیوع شدید» ویروس جدید کرونا است. "
با این حال دادههای آماری جدیدی هم از کمیسیون بهداشت ملی چین که در اختیار سازمان بهداشت جهانی قرار گرفته است نشان میدهد که شمار مبتلایان به ویروس کرونا دوباره افزایش یافته با این تفاوت که ۸۲ درصد ازموارد ابتلا خفیف است.
سازمان بهداشت جهانی نیز تایید کرده است که دو درصد و شاید حتی کمتر از ۲ درصد از کسانی که به کرونا مبتلا شده اند، فوت کرده اند که اکثر آنها نیز کسانی بوده اند که مشکلات تنفسی داشته اند و سالمند بوده اند.
کمیسیون بهداشت ملی چین روز گذشته (۱۹ بهمن) ابتلای ۳۴ هزار و ۸۸۹نفر به کرونا را مورد تایید قرار داده است. آمارها نشان میدهد که نزدیک به ۱۷ هزار نفر از این افراد مبتلای خفیف هستند و ۱۵ درصد وضعیت نسبتا جدی دارند و بین ۲ تا ۳ درصد شرایط جسمانی نسبتا وخیم دارند. ضمن آنکه نزدیک به ۲ درصد از مبتلایان جان باخته اند.
وضعیت ویروس کرونا در ایران
وی افزود: " در روزهای اخیر چند مورد مشکوک از مسافران خارجی، تحت مراقبت در شرایط ایزوله قرار گرفتند. امروز پس از انجام آزمایشات مختلف مشخص شد که خوشبختانه هیچگونه ابتلا و آلودگی به ویروس کرونا وجود ندارد. "
البته اواخر هفته قبل نیز ۵۰ ایرانی ساکن شهر ووهان خواستار بازگشت به ایران شدند. محمد مهدی گویا رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت دراین باره گفت: " نیمی از این ۵۰ نفر که به کشور بازگشتند، خانم هستند و همه حالشان خوب است جز یک نفر که علایم دارد و هماهنگی لازم برای مراقبتهای بهداشتی خاص از وی انجام شده است. "
محققان چینی پانگولین (پولکپوست یا مورچهخوار پولکدار) را منشاء احتمالی آلودگی انسان به کروناویروس دانستهاند.
مورچهخوار متهم جدید انتقال ویروس کرونا
خفاشها ناقلین آخرین سویه بیماری شناختهشدهاند که ۳۱ هزار نفر را در سراسر دنیا بهخصوص چین آلوده کرده و ۶۳۰ نفر را به کام مرگ کشانده است. بررسی ژنتیکی این سویه ویروس در انسان نشان داده است که ۹۶ درصد شبیه همان سویه یافت شده در خفاشهاست.
حیوانات بسیاری توانایی انتقال ویروسها به گونههای دیگر را دارند و تقریبا تمام گونههای کروناویروس از دنیای وحش قابلیت سرایت به انسان دارد. بعد از آزمایش بیش از هزار حیوان وحشی دانشمندان در دانشگاه کشاورزی گوانجو دریافتند که ترتیب ژنوم ویروس در مورچهخوار ۹۹ درصد شبیه کروناویروس یافت شده در بدن بیماران است.
هر چند محققانی از دیگر کشورها شواهد علمی را بر این نظر کافی نمیدانند، اما معتقدند که چین باید محدودیتهای شدیدتری در خریدوفروش حیوانات وحشی در فروشگاهها اعمال کند و علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد.