(تصاویر) مردم این قبیله بومی در اندونزی چشمانی به رنگ آبی تیله‌ای دارند!

(تصاویر) مردم این قبیله بومی در اندونزی چشمانی به رنگ آبی تیله‌ای دارند!

در حدود قرن شانزدهم میلادی، پرنسس وا اوده کامباراگونا، دختر شاه سیومپوی دوم، با دریانوردی پرتغالی به نام پیتر ازدواج کرد. این زوج صاحب چند فرزند شدند که یکی از آن‌ها پسری به نام لا اوده ریندابولا به دلیل قد بلند، پوست روشن و چشمان آبی اش از بقیه متمایز بود

کد خبر : ۱۱۵۲۸۱
بازدید : ۹۹۳۸

اگر روزی به جزیره بوتون در اندونزی سفر کنید احتمالاً با یک جفت چشم اسرارآمیز و چند رنگ مواجه خواهید شد که به شما خیره شده اند. این چشم‌ها به بومیان زیبای این جزیره تعلق دارند که با یکی از نادرترین سندرم‌های دنیا متولد شده اند: سندرم واردنبرگ (Waardenburg Syndrome).

مجمع الجزایر اندونزی از نزدیک به ۱۷ هزار جزیره تشکیل شده است. اندونزی به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کشور‌های جزیره‌ای دنیا، فرهنگ‌های متنوع، ۷۰۰ زبان متفاوت و تعداد فراوانی جزیره‌ی خرد را دربرمی گیرد. بوتون یکی از این جزیره‌ها است که در نزدیکی سواحل جنوب شرقی شبه جزیره سولاوسی ِ اندونزی قرار دارد. اصطلاح «مردم بوتونی» به گروه‌های قومی مختلفی اشاره دارد که در جزیره بوتون زندگی می‌کنند.

بوتونی‌ها دریانورد هستند. همچون بیشتر مردم اندونزی، بوتونی‌ها هم مو‌هایی تیره و پوستی برنزه یا زیتونی دارند. این‌ها از ویژگی‌های ظاهری مشترک بسیاری از مردمان آسیای جنوبی شرقی، از جمله اندونزی‌ها است. با این حال، در سال ۲۰۱۹ یک عکاس در منطقه‌ای به نام کنداری با گروهی از مردم بوتون مواجه شد که چشمان آبی رنگ منحصر به فرد و خیره کننده‌ای داشتند. این عکاس تصاویر مردم این قبیله را در اینستاگرام منتشر کرد و این امر به انجام پژوهش‌هایی درباره‌ی آن‌ها انجامید.

در ابتدا گمان می‌شد بوتونی‌ها احتمالاً این ویژگی منحصر به فرد را از نسل‌های قبلی خود به ارث برده اند. بسیاری اعتقاد داشتند رنگ آبی چشمان آن‌ها محصول ازدواج اجدادشان با مهاجران پرتغالی است.

در حدود قرن شانزدهم میلادی، پرنسس وا اوده کامباراگونا، دختر شاه سیومپوی دوم، با دریانوردی پرتغالی به نام پیتر ازدواج کرد. این زوج صاحب چند فرزند شدند که یکی از آن‌ها پسری به نام لا اوده ریندابولا به دلیل قد بلند، پوست روشن و چشمان آبی اش از بقیه متمایز بود. نسل پنج یا ششم نوادگان او احتمالاً برخی ویژگی‌های فیزیکی اروپایی‌ها را به ارث بردند. با این حال، علت چشمان آبی رنگ قبیله‌ی بوتون چیزی فراتر از این‌ها است. تحقیقات نشان داده احتمالاً سندرم واردنبرگ دلیل آن بوده است.

سندرم واردنبرگ چیست؟

به طور دقیق روشن نیست مردم قبیله بوتون چطور به سندرم واردنبرگ دچار شدند. اما بر اساس گزارش کتابخانه ملی پزشکی آمریکا، از هر ۴۲ هزار نفر در دنیا تنها یک نفر به این سندرم دچار است.

به دنبال انتشار گسترده‌ی تصاویر مردم قبیله بوتون، تحقیقاتی برای پی بردن به دلیل این چشمان خیره کننده صورت گرفت و حدس دانشمندان این بود که بوتونی‌ها به سندرم واردنبرگ دچار شده باشند. تصاویر منتشر شده این تصور را به وجود آورده بود که همه‌ی مردم قبیله بوتون چشم آبی هستند، اما بعداً معلوم شد عمده‌ی بوتونی‌ها چشمانی قهوه‌ای رنگ دارند.

سندرم واردنبرگ یک اختلال نادر ژنتیکی است. نشانه‌های این سندرم از جهت شدت و گستردگی می‌تواند از موردی به موردی دیگر متفاوت باشد. با این حال، ناهنجاری‌های برجسته در چهره، نقص در شنوایی، تغییر رنگ غیر معمول پوست، مو‌ها و/ یا عنبیه‌ی هر دو چشم، جا به جایی عرضی زوایای داخلی چشم‌ها و پل بینی پهن، نشانه‌های رایج این سندرم هستند.

سفیدی جلوی موها، سفیدی زودرس مو‌ها و متفاوت بودن رنگ عنبیه‌ها دیگر نمونه‌هایی از ناهنجاری رنگدانه‌ای ناشی از سندرم واردنبرگ هستند.

منبع: روزیاتو

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید