(ویدیو + عکس) انتشار تصاویری نادر و کاملاً رنگی از جان اف کندی لحظاتی قبل از ترور
مستند جدید شبکه نشنال جئوگرافیک با عنوان «جیافکی: یک روز در آمریکا» (JFK: One Day in America) که از دیزنی پلاس پخش میشود، داستان معروفترین ترور قرن ۲۰ را روایت می کند.
مستند جیافکی: یک روز در آمریکا، که به ترور جان اف کندی می پردازد، بدون راوی تولید شده است تا بیننده بتواند بدون هیچ تفسیری، آن لحظات را از چشم شاهدان تجربه کند.
از جمله کسانی که در این فیلم مصاحبه کردهاند، محافظ شخصی جان اف کندی، کلینت هیل ۹۱ ساله است که درباره احساس گناهی صحبت می کند که هنوز با او همراه است. احساس گناه درباره اینکه نتوانسته بیشتر از آن از رئیسجمهور آمریکا محافظت کند.
مستند جدید شبکه نشنال جئوگرافیک با عنوان «جیافکی: یک روز در آمریکا» (JFK: One Day in America) که از دیزنی پلاس پخش میشود، داستان معروفترین ترور قرن ۲۰ را روایت می کند.
با وجود تنها ۵۳ دقیقه فیلم از روز آخر زندگی جان اف کندی، ۱۲ هفته طول کشید تا کمتر از یک ساعت فیلم موجود از لحظات پایانی زندگی او در دالاس، برای این مستند رنگی شود. رنگی کردن تنها یک دقیقه از این فیلمها، ۲ روز طول میکشید.
با وجود هشدارها درباره امنیتش در تگزاس، رئیسجمهور اصرار داشت که در یک ماشین با سقف باز از دالاس عبور کند. ساعت ۱۲:۳۰ بعدازظهر به وقت محلی، چندین بار به او شلیک شد که یکی از گلوله ها به مغزش اصابت کرد و مرگ او ساعت ۱ بعدازظهر پس از رسیدن به بیمارستان محلی اعلام شد.
الکس نیکلسون، یکی از تهیهکنندگان این مستند، گفت: «میخواستیم موضوع و نظریهها را برای مخاطبان جوانتر مطرح کنیم و آن را به شیوهای متفاوت که پیش از این دیده نشده بود، به تصویر بکشیم.»
تهیهکننده دیگر این مستند، شارلوت رودریگز، گفت: «این اتفاق، لحظه ای بسیار مهم در تاریخ آمریکا و همچنین یک رویداد جهانی بود. ما میخواستیم کاری متفاوت از مستندهای قبلی انجام دهیم؛ میخواستیم احساسات شاهدان کلیدی را ضبط کنیم. افراد معمولی که در این فاجعه گرفتار شده بودند.»
او افزود: «نمیخواستیم راوی داشته باشیم. میخواستیم مستند احساس خالصی داشته باشد، فقط شهادت شاهدان در کنار آرشیو آن روز از زندگی جان اف کندی. بنابراین لحظه به لحظه را از چشم این مصاحبه شوندگان فوقالعاده تجربه میکنید.»
رودریگز همچنین گفت یکی از شگفت آورترین حقایقی که در فرایند ساخت این مستند کشف کردهاست محبوبیت بسیار بانوی اول در آن زمان بوده است.
یکی دیگر از افرادی که در این فیلم حضور دارد، پگی سیمپسون ۸۴ ساله است که تنها خبرنگار زن اسوشیتد پرس در دالاس در آن زمان بود. سیمپسون میگوید مأمور شده بود کسی را پیدا کند که به عنوان همراه او به شامی برود که قرار بود جان اف کندی و فرماندار جان کانلی در شب تیراندازی در آن حضور داشته باشند.
سیمپسون میگوید پس از آرایش موهایش برای شام، چند ساعتی را تا زمان شروع مراسم گذراند و برای دیدن مکان اقامت کندی فرستاده شد. پس از دیدن آن، به دفترش بازگشت که در آنجا به او خبر فاجعه را دادند.
جک لئون روبی گرداننده یک باشگاه شبانه در شهر دالاس واقع در ایالت تگزاس آمریکا بود. روبی در ۲۴ نوامبر ۱۹۶۳ لی هاروی اسوالد، مردی را که طبق گزارش ایالات متحده آمریکا، رئیسجمهور جان اف. کندی را ترور کردهبود، به ضرب گلوله کشت.
خبرنگار دیگر و شاهد ماجرا، بیل مرسر، میافزاید: «جک کاری کرد که میخواست بکند. او میخواست کسی باشد، همه رئیسجمهور را دوست داشتند، بنابراین همه از مردی که رئیسجمهور را کشته بود متنفر بودند، پس این کار جک را قهرمان خواهد کرد.»
رودریگز تأکید کرد که ضبط شهادت شاهدان، چقدر مهم بوده است. او گفت: «احساس کردیم این احتمالاً آخرین باری خواهد بود که میتوانیم شهادت آنها را ضبط کنیم و احساس کردیم انجام این کار قبل از اینکه دیگر امکانپذیر نباشد، بسیار مهم است.»
پل لندیس، محافظ جکی کندی، میافزاید: «فکر میکنم تمام راه برگشت گریه کردم. من به بیرون آوردن تابوت کمک کردم. ما خسته بودیم، روز طولانیای را پشت سر گذاشته بودیم و من دچار شوک شده بودم.»
قسمت اول این مجموعه به ترور میپردازد، قسمت دوم درباره دستگیری اسوالد است و قسمت سوم تلاش بازرسان برای پیدا کردن انگیزه تیراندازی را روایت می کند.
منبع: روزیاتو