( تصاویر) بدنسازی در غزه؛ ورزش زیر جنگ و بمباران

( تصاویر) بدنسازی در غزه؛ ورزش زیر جنگ و بمباران

بدوان گفت: به محض شنیدن خبر افتتاح باشگاه در نصیرات، برای بازدید از آن رفتم. بلافاصله کارت باشگاه را تهیه کردم. همچنان برای سومین هفته متوالی بدون وقفه به ورزش ادامه می دهم.

کد خبر : ۲۰۵۸۹۷
بازدید : ۳۸

بدنسازی زیر بمباران اسرائیل در غزه ادامه دارد.

رویترز نوشت: بمباران هوایی اسرائیل علیه شهر خان یونس در منطقه غزه، سالن ورزشی بدن سازی را تخریب کرد اما "عدلی العصار" مالک این سالن تصمیم گرفت تمرینات ورزشی را خارج از سالن ادامه دهد.

العصار گفت به محل سالن رفتم. خودم و فرزندانم و دوستان با دست، خاک را کنار زدیم تا توانستیم برخی از تجهیزات ورزشی را از زیر آوار خارج کنیم.

او تجهیزات ورزشی را از زیرآوار خارج کرد و در زمین باز قرار دهد. حالا اینجا سالن بدنسازی جدید است که دهها نفر از اهالی غزه برای ورزش و تمرین به آن می آیند.

  شماری از شهروندان غزه با حضور در سالن بدنسازی که بعد از بمباران ارتش اسرائیل، بازگشایی شد به تمرین های ورزشی می پردازند. عکس: حسام المصری - رویترز

33

برای مردان و نوجوانان آواره که هیچ وسیله ای برای بیرون کردن خشم و فرآموشی مشکلات و ناراحتی های خود ندارند شرکت در تمرینات بدنسازی و بلند کردن وزنه ها چیزی بیش از ورزش است. این را عدلی می گوید.

وی توضیح داد: اقبال زیادی برای انجام این ورزش از سوی جوانان و دیگر بخش های سنی وجود دارد. به اینجا می آیند تا انرژی منفی خود را خالی کننند؛ تا وضعیت منفی روحی خود را که در خیمه ها و تحت تاثیر گرما به وجود آمده تخلیه کنند.

با گذشت نزدیک به یک سال از آغاز جنگ اسرائیل علیه غزه تقریبا همه جمعیت 2.3 میلیون نفری غزه مجبور شده اند خانه های خود را تخلیه و به جای دیگری کوچ کنند و در اردوگاه های آوارگان و در خیمه ها باشند. در این شرایط تقریبا هیچ وسیله ای برای تفریح وجود ندارد. همه مدرسه ها تعطیل شدند. همه ساختمان های عمومی یا مورد حمله قرار گرفتند یا تعطیل شده اند.

"طارق" یکی از مربیان سالن بدنسازی در حال انجام حرکت های بازو و سینه است. همزمان به فرد دیگری در انجام حرکات کمک می کند. او گفت: من هم همه چیز را از دست دادم. خانواده و خانه خود را از دست دادیم.

34

بدنسازی در غزه زیر جنگ - رویترز

طارق ادامه داد: اینجا می آییم تا خشم و اندوه خود را خارج کنیم. به جای اینکه در خیمه بمانیم و خشم خود را بروز دهیم.

خبرگزاری آناتولی هم در گزارشی به ازسرگیری فعالیت یک سالن بدنسازی دیگر در غزه با وجود ادامه جنگ و بمباران اسرائیل علیه این منطقه پرداخت. 

در این گزارش می خوانیم: "محمد عیسی" مربی بدنساز، سالن بدنسازی خود را در اردوگاه آوارگان نصیرت بازگشایی کرد.

جنگ اسرائیل در غزه، با وجود شرایط سخت امنیتی و زندگی، "محمد عیسی" مربی بدنساز را از بازگشایی سالن ورزشی خود در اردوگاه نصیرات منع نکرده است.

عیسی حدود یک ماه پیش تصمیم به بازگشایی سالن ورزشی خود گرفت. این در حالی است که همچنان از ادامه بمباران اسرائیل، ترس و نگرانی وجود دارد. علاوه بر این، اردوگاه نصیرات با کمبود شدید غذا و شرایط مالی سخت ساکنان و آواره‌شدگان روبه رو است.

عیسی به آناتولی گفت: به دلیل شرایط خطرناک و ادامه بمباران در مناطق اطراف باشگاه، ترس زیادی وجود داشت اما هواداران بدنسازی مرا تشویق کردند سالن بدنسازی را بازگشایی کنم.

این مربی بدنسازی که دارای هیکل درشت و ماهیچه های عضلانی است؛ ادامه داد: تقاضا برای حضور در باشگاه، کم بود اما با گذشت زمان، علیرغم اینکه جنگ ادامه دارد علاقمندی و حضور در باشگاه در بین جوانان و علاقمندان به ورزش افزایش یافت. 

عیسی ادامه می دهد: "در غزه به مرحله تطبیق با شرایط رسیده ایم. به ویژه اینکه جنگ طولانی شده است و جوانان به دنبال راهی برای رفع فشار روانی و بازسازی مجدد بدن خود هستند. مردم عاشق زندگی هستند و خود را با شرایط سختی که از سر می گذرانند وفق می دهند."

در طول 7 ماه اول جنگ، عیسی مجبور شد پس از بمباران خانه اش توسط ارتش اسرائیل، سالن بدنسازی را به پناهگاهی برای خانواده خود تبدیل کند. با این حال چند ماه بعد او تصمیم گرفت دوباره این سالن بدنسازی را بازسازی و بازگشایی کند.

یک مربی بدنساز در غزه هم می گوید قبل از جنگ، 7 ورزشکار فلسطینی را برای شرکت در مسابقات قهرمانی بدنسازی آماده کرده بود.

وی ادامه داد: " من یکی از اعضای این گروه بودم که آرزوی حضور در مسابقات قهرمانی فلسطین را داشتم اما جنگ مانع از شروع مسابقات شد. جوانان حضور در این مسابقات را از دست دادند."

او گفت این ورزشکاران "آرزو داشتند در مسابقات قهرمانی بین المللی که در آسیا برگزار می شود مشارکت کنند و نماینده فلسطین در مسابقات بین المللی باشند."

وی به تاثیرات شرایط جنگی بر بدنسازی غزه اشاره کرد و گفت: "بخشی از ورزشکارانی که آموزش دیده بودند در جنگ کشته شدند؛ بخشی دیگر دچار آسیب های مختلف شدند و دسته سوم به دور از باشگاه، رها شدند. آنها رویای خود را از دست دادند".

مشکل کمبود غذا

بدنسازی با وجود ادامه جنگ غزه با چالش تغذیه روبه رو است. عیسی این مشکل را این گونه بیان می کند: "نیاز ورزشکاران به رژیم غذایی دقیق و جامع که حاوی پروتئین ها، کربوهیدرات ها، ویتامین ها و مواد مغذی است" به ویژه در زمانی که غزه از کمبود شدید مواد غذایی به ویژه گوشت، سبزیجات و میوه رنج می برد.

ساکنان غزه، از جمله ورزشکاران، به مواد غذایی کنسرو شده وابسته هستند که معمولاً از طریق کمک های غذایی امدادی توزیع شده توسط نهادهای بین المللی تأمین می شود.

عیسی اظهار داشت: در صورت وجود مواد غذایی مورد نیاز، قیمت آنها بسیار بالا است. همین موضوع ورزشکاران را بر آن داشت تا به دنبال جایگزین های مناسب باشند.

عیسی می‌گوید فشارهای زندگی روزمره با توجه به جنگ ادامه‌دار، جوانان را به رفتن به ورزشگاه سوق می‌دهد زیرا از نظر روانی احساس راحتی می کنند. آنها برای رهایی از انرژی منفی در حین انجام ورزش تلاش می‌کنند.

بدنسازی در غزه زیر جنگ - رویترز

35

"علاء بدوان" فعال اقتصادی اهل غزه که آواره شده ؛ برای کاهش فشارهای روانی و رهایی از انرژی منفی، در سالن بدنسازی ورزش می کند.

بدوان گفت: من ورزش را در همه انواع آن دوست دارم. به محض شنیدن خبر افتتاح یک باشگاه در نصیرات، برای بازدید رفتم. با آن آشنا شدم و بلافاصله کارت باشگاه را تهیه کردم. همچنان برای سومین هفته متوالی بدون وقفه به ورزش ادامه می دهم.

وی افزود: هیچ کس مخالف این نیست که ما هم اکنون در شرایط سخت و ویرانگر روانی به سر می بریم. باید به دنبال راهی برای تخلیه انرژی منفی بود. در حال حاضر چاره ای جز باشگاه وجود ندارد. از رفتن به باشگاه برای تسکین اضطراب و افسردگی نباید تردید کرد.

بدوان توضیح داد در حین ورزش، ورزشکار، محیط اطراف و فضایی که در آن زندگی می کند را ترک و روی تمرین ورزش تمرکز می کند.

بدوان از همه جوانان خواست برای رفع فشارهای روحی ناشی از جنگ به ورزش بپردازند. او ابراز امیدواری کرد جنگ پایان یابد و مردم به زندگی عادی خود بازگردند.

منبع: عصر ایران

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید