ماجرای انفجار تسلا سایبرتراک مقابل هتل ترامپ چیست؟

ماجرای انفجار تسلا سایبرتراک مقابل هتل ترامپ چیست؟

در اولین روز سال ۲۰۲۵ میلادی شاهد انفجار یک خودرو برقی تسلا سایبرتراک درست در مقابل هتل ترامپ بودیم. اما ماجرا چیست؟ آیا این یک آتش‌سوزی عادی بود؟

کد خبر : ۲۲۲۵۷۳
بازدید : ۳۰

صبح اولین روز ژانویه ۲۰۲۵، انفجار مهیبی در مقابل هتل ترامپ در لاس‌وگاس رخ داد. تصاویر منتشر شده در فضای مجازی یک سایبرتراک تسلا را در حال سوختن و انفجار نشان می‌داد. در حالی که آتش‌سوزی خودروهای الکتریکی موضوع جدیدی نیست، اما جزئیات این حادثه نشان می‌دهد که با یک انفجار معمولی روبرو نیستیم!

پشت پرده انفجار تسلا سایبرتراک مقابل هتل ترامپ

در حالی که گمانه‌زنی رسانه‌ها نسبت به این موضوع شروع شده بود، ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا بلافاصله در شبکه اجتماعی X اعلام کرد که تیم تسلا در حال بررسی دقیق این حادثه است.

بررسی‌های اولیه نشان داد که علت انفجار، یک وسیله انفجاری دست‌ساز شامل مواد آتش‌بازی، مخازن گاز و سوخت کمپینگ بوده که در قسمت بار سایبرتراک اجاره‌ای قرار داده شده بود. متأسفانه، راننده خودرو در این حادثه جان باخت و هفت نفر دیگر نیز دچار جراحات سطحی شدند. ماسک تأکید کرد که این انفجار هیچ ارتباطی با نقص فنی خودرو نداشته و مستقیما ناشی از مواد منفجره جاسازی شده در آن بوده است.

48_11zon

نکته قابل توجه، عملکرد ساختاری سایبرتراک در این حادثه بود. به گفته ماسک، ساختار مستحکم این خودرو توانست شدت انفجار را مهار کرده و آن را به سمت بالا هدایت کند، به طوری که حتی شیشه‌های ورودی هتل نیز آسیبی ندیدند. ماسک این موضوع را دلیلی بر انتخاب اشتباه این خودرو برای یک حمله تروریستی احتمالی دانست. البته چندی پیش ویدیویی از تست ضدگلوله سایبرتراک منتشر شد که آسیب‌پذیری این پیکاپ را فاش کرد و خلاف ادعای ایلان ماسک را ثابت می‌کند!

مقامات آمریکایی در حال حاضر این حادثه را به عنوان یک اقدام احتمالی تروریستی بررسی می‌کنند و به‌دنبال یافتن هرگونه ارتباطی با حادثه‌ای مشابه هستند که چند ساعت قبل در نیواورلئان رخ داده بود.

علت اصلی آتش‌سوزی در خودروهای الکتریکی چیست؟

49_11zon (1)

اگرچه آمار آتش‌سوزی در خودروهای بنزینی بسیار بیشتر از خودروهای الکتریکی است (ده برابر)، اما آتش‌سوزی در خودروهای برقی نیز اتفاق می‌افتد. دلایل اصلی این آتش‌سوزی‌ها معمولا مشکلات ساختاری، نقص نرم‌افزاری یا آسیب به باتری است. در صورت آسیب دیدن باتری، پدیده‌ای به نام « فرار حرارتی » رخ می‌دهد که در آن، گرمای ناشی از سلول‌های آتش‌گرفته، سلول‌های مجاور را نیز مشتعل می‌کند و مهار آتش را بسیار دشوار می‌سازد.

استفاده از آب در این موارد نه تنها مؤثر نیست، بلکه به دلیل واکنش لیتیوم با آب، می‌تواند خطرناک نیز باشد. برای خاموش کردن آتش باتری‌های لیتیومی، استفاده از ترکیبات خاص مانند پودر شیمیایی خشک، گرافیت یا فوم‌های خاموش‌کننده توصیه می‌شود؛ اما این فرایند همچنان پیچیده است و احتمال شعله‌ور شدن مجدد باتری حتی پس از گذشت چند روز یا هفته وجود دارد.

منبع: خبرآنلاین

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید