(تصاویر) چرا روسیه تولید سوخو سو-۳۵ را افزایش می دهد؟

(تصاویر) چرا روسیه تولید سوخو سو-۳۵ را افزایش می دهد؟

روسیه در اقدامی غیرمنتظره، تولید جنگنده سوخو سو-۳۵ را افزایش می دهد. این تصمیم در حالی گرفته شده که پیش بینی می شد تولید این جنگنده در اوایل دهه ۲۰۳۰ متوقف شود.

کد خبر : ۲۳۵۳۱۹
بازدید : ۳۵

در پی تحویل اولین محموله جنگنده های  سوخو سو-۳۵اس  در هفته پایانی ماه مارس 2025، وادیم بادخا، مدیرکل شرکت دولتی یونایتد ایرکرافت، فاش کرد که برنامه هایی برای تسریع تولید این هواپیما در دست اجرا است.

او اظهار داشت: "اولویت ما افزایش تولید هواپیماهای  سوخو-۳۴ ،  سوخو-۳۵  و  سوخو-۵۷  است. حجم تولید هر نوع در سال جاری افزایش خواهد یافت. برای پشتیبانی از این امر، به گسترش ظرفیت تولید خود ادامه خواهیم داد."

مقامات یونایتد ایرکرافت خاطرنشان کردند که این شرکت در آموزش نیروی کار و مدرن سازی زیرساخت ها سرمایه گذاری می کند تا تنگناها را از بین ببرد و نرخ تولید بالاتری را حفظ کند.

خط تولید سوخو 35 در کارخانه کمسومولسک-آن-آمور

73

خبری غافلگیرکننده

این افشاگری برای تحلیلگران هوانوردی غافلگیرکننده بود، زیرا در حالی که گسترش مقیاس تولید جنگنده تهاجمی سو-۳۴ و جنگنده نسل پنجم سو-۵۷ تأیید شده بود، انتظار می رفت تولید سو-۳۵ در اوایل دهه ۲۰۳۰ به تدریج متوقف شود، زیرا دو هواپیمای دیگر مقرون به صرفه تر تلقی می شدند.

برد و ظرفیت حمل تسلیحات سو-۳۵ به طور قابل توجهی پایین تر از سو-۳۴ است که می تواند با کمتر از دو سوم هزینه تولید شود، در حالی که عملکرد آن در تمام نقش ها، چه در سرکوب دفاع هوایی، چه در نبرد هوایی و چه در دیگر ماموریت ها، به طور محسوسی پایین تر از سو-۵۷ است.

خط تولید سوخو 35 در کارخانه کمسومولسک-آن-آمور

75

عوامل کلیدی برای افزایش تولید سوخو سو-35

تصمیم به گسترش تولید سو-۳۵ احتمالاً ناشی از دو عامل اصلی بوده است. اولین عامل، گسترش ناوگان جنگنده های  روسیه  در زمان هزینه های دفاعی بالا و تنش های زیاد با اعضای ناتو است، در حالی که به نظر می رسد وزارت دفاع از عملکرد سو-۳۵ در صحنه اوکراین راضی است.

جنگنده های سو-۳۵ از فوریه ۲۰۲۲ نقش اصلی را در عملیات هوایی در جنگ روسیه و اوکراین ایفا کرده اند. یکی از موفقیت های قابل توجه این کلاس در مارس ۲۰۲۲ رخ داد، زمانی که گزارش شد این هواپیما طی یک درگیری چهار جنگنده سوخو-۲۷ نیروی هوایی اوکراین را در نزدیکی شهر ژیتومیر سرنگون کرد.

جنگنده های سوخو سو-۳۵ در نبردهای هوایی هیچ تلفاتی نداشته اند، در حالی که دستاوردهای دیگری نیز در برابر هواپیماهایی از جمله سو-۲۷، میگ-۲۹، سو-۲۴ام، سو-۲۵، هلیکوپترهای می-۸ و طیف گسترده ای از کلاس های پهپاد به دست آمده است. این تجربه منجر شد نیروی هوایی روسیه از سپتامبر ۲۰۲۲ استفاده از هواپیماهای جنگنده سوخو-۳۵ را گسترش دهد.

با وجود موفقیت هایشان، جنگنده های سو-۳۵ در قابلیت های هدف گیری فراتر از برد بصری خود نسبت به رهگیرهای میگ-۳۱بی ام روسیه بسیار محدودتر بوده اند، که بیشتر به دلیل فقدان حسگرهایی با قدرت قابل مقایسه با رادار N007M میگ است.

خط تولید سوخو 35 در کارخانه کمسومولسک-آن-آمور

76

گمانه زنی های بسیاری درباره توسعه یک رادار جدید برای سو-۳۵ بر اساس رادار N036 AESA جنگنده سو-۵۷ صورت گرفته است، اما هنوز تأیید نشده است. گسترش تولید سو-۳۵ به نیروی هوایی روسیه این امکان را می دهد که نه تنها جنگنده های فرسوده دوران جنگ سرد مانند میگ-۲۹ را سریع تر جایگزین کند، بلکه واحدهای جنگنده جدیدی را نیز تشکیل دهد، که جذابیت انجام این کار در صورت ادغام حسگرها و تسلیحات جدیدتر در جنگنده ها، به طور قابل توجهی بیشتر خواهد بود.

در کنار گسترش تقاضای داخلی برای هواپیماهای جنگنده جدید، عامل دوم که احتمالاً بر تصمیم به گسترش تولید سوخو سو-۳۵ تأثیر گذاشته است، افزایش قابل توجه تقاضای صادراتی برای این کلاس جنگنده در دو سال گذشته است.

پس از انتشار چند گزارش از منابع الجزایری از سپتامبر ۲۰۲۴ مبنی بر اینکه نیروی هوایی الجزایر سوخو ۳۵ را خریداری خواهد کرد، شش ماه بعد تأیید شد که اولین هواپیماها تحویل داده شده اند. مقیاس خرید الجزایر ناشناخته باقی مانده است، اما انتظار می رود در حدود 12 فروند باقی بماند، زیرا انتظار می رود عمده سفارش های جنگنده آینده از روسیه برای جنگنده های پیشرفته تر سوخو ۵۷ باشد که تحویل آنها پیش از پایان سال آغاز خواهد شد.

77

افزون بر الجزایر، از اواسط سال ۲۰۲۲ گزارش شده است که ایران سفارش هایی برای سو-۳۵ ثبت کرده است.

ناوگان نزدیک به ۲۰۰ جنگنده منسوخ دوران جنگ ویتنام ایران، فضای قابل توجهی را برای این کشور فراهم می کند تا سو-۳۵ را در مقیاس قابل توجهی خریداری کند، به طوری که گزارش شده است که خرید برنامه ریزی شده 64 فروند یا بیشتر از این هواپیماها در دست بررسی است.

احتمالاً سفارش های ایران عامل اصلی گسترش برنامه سو-۳۵ بوده است و این پتانسیل را دارد که این هواپیما را از جنگنده ای با عملکرد نسبتاً متوسط ​​در بازارهای صادراتی به موفقیتی قابل توجه تبدیل کند و فروش خارجی را به بیش از ۱۰۰ فروند برساند.

احتمال ظهور مشتریان دیگر برای این جنگنده نیز مطرح شده است، به طوری که روندهای ژئوپلیتیکی که اندونزی و کره شمالی را تحت تأثیر قرار می دهد، گمانه زنی هایی را ایجاد کرده است که یکی از آنها می تواند این هواپیما را خریداری کند.

78

80

79

81

82

منبع: عصر ایران

۰
نظرات بینندگان
تازه‌‌ترین عناوین
پربازدید