کرونا چه تاثیری بر جیب شما دارد؟
تاثیرات قرنطیه در سراسر چین و تاثیر این روند بر چیزهایی که میخریم و اقتصاد جهانی موضوع پیشبینیهای متعددی بوده است. شرکت مشاوره کاپیتال اکونومیکس در لندن، تخمین میزند که هزینه شیوع این بیماری در تنها سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۸۰ میلیارد دلار خواهد بود.
کد خبر :
۷۷۵۰۷
بازدید :
۳۴۲۱
کارشناسان پیشبینی میکنند که شیوع ویروس کرونا تاثیرات اقتصادی حادی داشته باشد
جایگاه چین در تجارت بینالملل به این معنی است که شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور شوک سنگینی به اقتصاد جهانی وارد میکند. اما بعضی از پیامدها واقعا عجیب بودهاند.
کسی فکر میکرد که ویروس کرونا در چین باعث شود که یک عروس آمریکایی بدون لباس بماند؟ این اتفاق واقعا افتاده است. بزرگترین عملیات مهار یک بیماری در طول تاریخ چنین پیامدهایی برای کل دنیا داشته است.
تاثیرات قرنطیه در سراسر چین و تاثیر این روند بر چیزهایی که میخریم و اقتصاد جهانی موضوع پیشبینیهای متعددی بوده است. شرکت مشاوره کاپیتال اکونومیکس در لندن، تخمین میزند که هزینه شیوع این بیماری در تنها سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ بیش از ۲۸۰ میلیارد دلار خواهد بود.
این رقم از بودجه سالانه اتحادیه اروپا، درآمد سالانه شرکت مایکروسافت و درآمد سالانه شرکت اپل بیشتر است، و هشت برابر بودجه سالانه کشوری مانند نیجریه است. دلیل این مساله این است که چین، دومین اقتصاد بزرگ دنیا که به "کارخانه دنیا" معروف است، تا به اینجا بیشترین ضربه را از شیوع این بیماری خورده است.
اما این واقعه چه تاثیری بر جیب شما و چیزهایی که میتوانید بخرید خواهد داشت؟
برای شروع، صفحه نمایش رایانه، تبلت و یا تلفنی که دارید این مطلب را رویش میخوانید به احتمال خیلی زیاد یا در چین ساخته شده است یا از قطعاتی استفاده میکند که ساخت این کشور است.
اما ابزارکها به کنار، شاید از چیزهایی که تحت تاثیر کووید-۱۹ قرار گرفتهاند تعجب کنید.
لباسی که به مجلس عروسی نمیرسد
در بین تمام چیزهایی که ممکن است برنامه عروسی را مختل کنند، تنها چیزی که حتی به ذهن ماریانا بردی خطور نکرده بود این بود که برای عروسیاش بدون لباس بماند. وقتی این کارشناس شبکههای اجتماعی در ماه دسامبر در یکی از مغازههای شیکاگو لباس عروسی سفارش دارد، اصلا نمیدانست که لباسش از چین وارد میشود.
تخمین زده میشود که شهر سوژو در چین به تنهایی تا ۸۰ درصد لباسهای عروس دنیا را تامین میکند. اما تولید لباس عروس یکی از کسبوکارهایی است که در جریان مهار ویروس کرونا به مشکل خورده است. تعطیلی کارخانهها به منظور جلوگیری از تجمع انسانی خطوط تولید را متوقف کرده است. محدودیتهای مسافرتی باعث شده تا زنجیره تامین کالاهای موجود در انبارها مختل شود.
خانم بردی از طریق ایمیل مطلع شد که تاریخ تحویل لباسش از ماه مارس به یک هفته بعد از تاریخ عروسی در ماه ژوئیه عقب افتاده است. او گفت: "شوک اصلی از این بود که تازه فهمیدم لباس قرار بوده است که در چین تولید شود. از وضعیتی که پیش آمد عصبانی نشدم، ولی از تاثیر تصادفی ویروس کرونا بر شخصی مثل خودم جا خوردم. "
او حالا تصمیم دارد که در جشن عروسی یک لباس دست دوم بپوشد.
کمبود گوشی موبایل
چین یک غول صنعتی است. اما بعید است که هیچ بخشی به اندازه تلفن هوشمند ضربه بخورد. این کشور بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده تلفن هوشمند در دنیا است. در بین گوشیهایی که قرار است با کمبود روبهرو شوند میتوان به آیفون اشاره کرد که یکی از پرفروشترین تلفنهای هوشمند محسوب میشود.
تعطیلی کارخانجات و محدودیت مسافرتی به منظور مهار ویروس کرونا باعث کاهش تولیدات صنعتی در چین شده است
شرکت اپل روز ۱۷ فوریه اعلام کرد که تولید و فروش این محصول تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا قرار گرفته است و آیفون برای مدت محدودی در دنیا کمیاب خواهد شد. کارشناسان بازار پیشبینی میکنند که صادرات تلفن هوشمند از چین در مارس ۲۰۲۰ حدود ۵۰ درصد کمتر از اکتبر ۲۰۱۹ باشد.
فروش نرفتن کیفهای گرانقیمت مغازهها
هیچ کشوری به اندازه چین گردشگر به بقیه دنیا نمیفرستد و پولی که آنها خرج میکنند از همه ملیتهای دیگر بیشتر است.
جدیدترین آمار موجود نشان میدهد که گردشگران چینی در سال ۲۰۱۸ حدود ۱۵۰ میلیون سفر خارجی داشتند و ۲۷۰ میلیارد دلار نیز پول خرج کردند، رقمی که به مراتب بیشتر از ۱۴۴ میلیارد دلاری است که گردشگران آمریکایی در همان سال خرج کردند.
تعداد گردشگران چینی و پولی که خرج میکنند از بقیه بیشتر است
اما شیوع ویروس کرونا در چین به کاهش شدید سفر در این کشور منجر شده است. کشورهایی، چون میانمار، تایلند، کامبوج و ویتنام بیشترین ضربه را از این اتفاق خواهند خورد، چرا که گردشگران چینی بیش از ۲۰ درصد مسافران ورودی به این کشورها را تشکیل میدهند.
حتی کشورهای ثروتمندتر نیز از این رویه مستثناء نیستند. میانگین پولی که گردشگران چینی در پاریس خرج میکنند ۱۱۰۰ دلار در هر سفر است، یعنی دو برابر دیگر گردشگران. فروشگاههای کالاهای لوکس میگویند که تعداد خریداران چینی به شدت کاهش پیدا کرده است.
مدیر یکی از فروشگاههای معافازمالیات در مرکز پاریس به خبرگزاری رویترز گفت که "اگر ادامه پیدا کند از کار بیکار خواهم شد. "
کاهش احتمالی قیمت بلیت هواپیما
محدودیتهای مسافرتی ناشی از ویروس کرونا شامل پروازهای داخلی و بینالمللی در چین میشود. انجمن بینالمللی حملونقل هوایی (یاتا) روز ۲۱ فوریه اعلام کرد که شرکتهای هواپیمایی در سال ۲۰۲۰ احتمالا ۲۹ میلیارد دلار ضرر خواهند کرد.
عمده این ضرر متوجه شرکتهای هواپیمایی چینی و آسیایی خواهد بود. ضرر این شرکتها در مجموع ۲۷ میلیارد دلار تخمین زده میشود.
تقریبا همه پروازها در چین به خاطر شیوع ویروس لفو شدهاند
این اتفاق اصلا عجیب نیست، چرا که رشد تقاضا برای سفرهای هوایی در این منطقه از همه جا بیشتر است. الکساندر دی ژونیاک، مدیرکل یاتا، میگوید که "شرکتهای هواپیمایی مجبور شدهاند که تعداد پروازها را کم کنند و بعضی از مقاصد را کلا حذف کنند. این شرکتها سال سختی در پیش خواهند داشت. ".
اما این سکه روی دیگری نیز دارد و ممکن است به نفع مسافران تمام شود. بعضی از کارشناسان عقیده دارند که این شرکتها مجبور خواهند شد قیمت بلیتها را به منظور کاهش ضرر خود پایین بیاورند.
پیتر هاربیسون، تحلیلگر صنعت هوانوردی، به مجله تراولر گفته است که "شرکتهای هواپیمایی مجبور خواهند شد که در پاسخ به تاثیر ویروس کرونا قیمتها را کاهش دهند. "
کاهش قیمت نفت و مواد معدنی به اقتصاد آفریقا ضربه خواهد زد
چین در سال ۲۰۰۹ جای آمریکا را به عنوان بزرگترین شریک تجاری آفریقا گرفت. این رابطه بیشتر بر پایه کالاهای اقتصادی استوار است. برای نمونه، آمارها نشان میدهد که ۶۷ درصد صادرات نفتی آنگولا به چین است. اما خبرگزاری بلومبرگ در اوایل ماه فوریه گزارش کرد که تقاضای چین برای نفت ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده است و این مساله به کاهش قیمتها منجر شد.
آنگولا بیشتر نفت تولیدی خود را به چین میفرستد و قطعا از کاهش تقاضا ضربه خواهد خورد
قیمت مس نیز که از کشورهای آفریقایی به چین صادر میشود پایین آمده است. درک ویلم تی ولده، پژوهشگر موسسه توسعه خارجی در لندن، میگوید که "درآمد ناشی از صادرات کشورهای آفریقایی ۴ میلیارد کاهش خواهد داشت. "
شیوع بیشتر ویروس
تسری کووید-۱۹ به ایران و ایتالیا در روزهای اخیر نیز دارد بر کسبوکارها تاثیر میگذارد. اعمال قرنطینه در ایتالیا به بسته شدن رستورانها و مغازهها در این کشور منجر شده است. اما پرسش اصلی این است: آیا تمهیدات بهداشتی کافی خواهد بود، یا تعطیلیهای بیشتر تاثیرات غیرمنتظرهای بر اقتصاد جهانی خواهد گذاشت؟
۰